petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Predstavljamo vam FK Budućnost iz Podgorice!

U drugom kolu kvalifikacija predstavnik Srbije, Partizan igraće protiv šampiona Crne Gore, ekipe Budućnosti iz Podgorice, prvi meč na programu je 11. ili 12. jula u Beogradu dok će se revanš meč odigrati 18. ili 19. jula u Podgorici.

FK Budućnost iz Podgorice osnovana je 1925.godine, a u Prvoj ligi Jugoslavije debituje već 1946.godine. Od osamostaljenja Crne Gore 2006.godine, klub je osvojio tri titule prvaka Crne Gore i jedna Nacionalni kup. 

Što se tiče takmičenja u Evropi, Budućnost je odigrala 38 mečeva pod okriljem UEFA, zabeležila je 14 pobeda, 9 nerešenih i 15 poraza, uz gol razliku 51:49. 

Stadion na kome Budućnost igra svoje mečeve nalazi se u Podgorici i to je Stadion Pod Goricom, kapaciteta 12 000 mesta, na ovom stadionu igra i reprezentacija Crne Gore.

Stadion Pod Goricom!

Trener ekipe je Dragan Kažić koji je ekipu preuzeo u junu ove godine, a pre Budućnosti radio je u klubovima sa Islanda.

Što se tiče onoga što je i najvažnije, tima Budućnosti koji će se suprotstaviti Partizanu, na golu je Miloš Dragojević (33/0) bivši golman Ofk Beograda i Pelistera, još uvek je neizvesno da li će produžiti ugovor sa klubom, važeći mu ističe neposredno pre mečeva sa Partizanom.Kao alternativa je doveden Milan Mijatović (32 ut) iz Dečića, 2 puta član reprezentacije Crne Gore.

Defanzivnu liniju tima čine Momčilo Raspopović (32/1) momak ponikao u Budućnosti i član mlade reprezentacije Crne Gore na 12 mečeva. Tu je još jedan izdanak škole Budućnosti, Risto Radunović (24/4), kao i iskusni Janko Simović (11/0) koji je bio i član Dinamo Kijeva. Filip Mitrović (19/0) je centralni defanzivac ponikao u gradskom rivalu Mladosti. Mladi Balša Banović još jedno je od imena na spisku defanzivaca. U susret kvalifikacijama tim je pojačan još dvojicom defanzivaca, to us Senegalac iz Lovćena, Domink Korea (20/0) i levi bek Ilija Tučević iz Grblja (24/5/1). Na pozicijama u defanzivi mogu odigrati i Nikola Vukčević (27/1) koji ima internacionalno iskustvo u klubovima sa Kirpa i Albanije, ali ce on najverovatnije preci ubredove gradskog rivala, ekipe Mladosti iz Podgorice! Kao i Luka Mirković koji češće pokriva mesto defanzivnog veznog fudbalera.

Milivoje Raičević glavni je igrač Budućnosti u sredini terena,a deluje po levokrilnoj poziciji, prošle sezone strelac 9 pogodaka na 25 mečeva. Standardni u centralnom delu veznog reda su i Velizar Janketić (25/3), kao i Deni Hočko (31/2/1). Ivan Pejaković(38/2/2) još jedan krilni igrač koij je zadužen za ofanzivu Budućnosti i jedan je od najstandardnijih igrača.

Što se samog napada tiče, Goran Vujović (32/12) najbolji strelac tima, napustio je ekipu i odlazi u albanski Skenderbeg. Drugi strelac tim je Radomir Đalović, nekadšnji član Rijeke i mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore, koji je u prošloj sezoni pogodio mrežu rivala 11 puta. Kao zamena za Vujovića, klub je već angažovao Miljana Vlaisavljevića iz Sutjeske (30/ 3 gola i 5 asistencija).

Radomir Đalović, najopasniji igrač Budućnosti!

Budućnost je postala šampion Crne Gore sa skorom 17 pobeda, 6 nerešenih i 10 poraza u gol razliku 52:28. Drugoplasirana Sutjeska i trećeplasirana Mladost imali su isti broj bodova.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje