petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Pregled 1. kola kineske Super lige

 

 

U Kini je ovog vikenda startovao novi šampionat i favoriti su u dobroj meri opravdali tu ulogu, naročito su se istakli klubovi iz Šangaja koji su ostvarili ubedljive pobede.


Gvizhou – Liaoning 1:1 (0:1)

 Novi superligaš krenuo je remijem na startu sezone, najpre je u 14.minutu Hang Penfei napravio jedanesterac koji je u gol pretvorio kapiten gostiju Chamanga. Posle te šanse jedina ekipa na terenu bio je Gvizhou, ređale su se šanse, a najagilniji je bio hrvatski internacionalac Nikica Jelavić, koji je u 54. minutu uspeo da iznudi penal koji je sam i realizovao, a zatim i isključenje golmana gostiju, kada ga je oborio na 20-ak metara od gola. Ni brojčana prednost nije pomogla domaćinu da dođe do pobede.


Guangzhou R&F – Tijnjin Quanjian 2:0 (1:0)

Tim koji predvodi Dragan Stojković Piksi, uspeo je da na početku nove sezone zabeleži prvu pobedu u prvenstvu, protiv novog prvoligaša za kojeg su debitovali skupo plaćena pojačanja Pato i Witsel. Najpre je u 29. minutu igrač domaćih Xiao Zhi iskoristio centaršut i glavom skrenuo loptu u mrežu, da bi konačan rezultat postavio Renatinho u 61.minutu posle lošeg ispucavanja golmana gostiju. Svoje šanse na utakmici gosti nisu iskoristili, a samo Pato je imao dve iz kategorije stopostotnih.


Shangai SIPG – Changchun Yatai 5:1 (2:1)

Ekipa Šangaja je silovito krenula u novo prvenstvo, ostvariši najubedljiviju pobedu u ovom kolu, tandem Hulk-Elkeson bio je nezaustavljiv, Hulk je zabležio gol i asistenciju, dok je Elkeson postigao tri pogodka, svoju ulogu imao je i Oskar koji je zabeležio jednu asistenciju. Počasni pogodak za goste delo je Fang Xiaodonga koji je goste doveo u vođstvo u 26. minutu.


Shandong – Tianjin Teda 2:0 (0:0)

Šandong je izgleda rešio da se iskupi za slaba izdanja prošle sezone, pa je u prvom kolu potpuno razbio ekipu Tianjin Tede iako rezultat ne govori baš u prilog tome, ređale su se šanse za domaćina, ali i promašaji u kojim je prednjačio Graziano Pelle, prvi gol viđen je tek u 78. minutu, a delo je Liu Binbina, dok je samo 4 minuta kasnije, svoj prvi gol postigao i senegalac Pappis Cisse. Gosti su prvu i jedinu pravu priliku na meču stvorili u 88.minutu ali je golman domaćih spasao svoju mrežu.


Chongqing – Yanbin 0:0

Domaća ekipa je dominirala terenom u prvom poluvremenu, ali je većina akcija završeno udarcima iz daljine. Slična situacija viđena je i u drugom poluvremenu, domaćin je bio bliže pogodku ali je agilna odbrana gostiju uspela da osujeti sve njihove pokušaje i na kraju bude zadovoljnija osvojenim bodom.

https://www.youtube.com/watch?v=bhCQPomJ9s8


Shangai Shenhua – Jiangsu Suning 4:0 ( 2:0)

Ovo je trebao da bude derbi meč između prošlogodišnje četvrtoplasirane i drugoplasirane ekipe na tabeli, ali su se igrači domaćih potrudili da to ne bude tako i dominantnom pobedom delom se iskupili za ispadanje iz Azijske Lige šampiona. Carlos Tevez se domaćoj publici predstavio sa jednim pogodkom sa penala i dve asistencije, obe ka robusnom napadaču Morenu. Jiangsu ni bleda senka ekipe koja je prošle godine bila vicešampion, uz to moraće u narednom kolu da igraju bez svog najboljeg igrača Alexa Texeire koji je u ovom meču zbog čarki sa protivnikom zaradio crveni karton.

https://www.youtube.com/watch?v=g0GvULXK1sE


Henan – Hebei 0:0

Još jedan meč koji je završen bez golova, dosta oštra igra rivala i čak 43 faula na meču uz 5 žutih kartona, jedan su od razloga za to. Henan je imao više šansi ali nije uspeo da postigne pogodak, gosti samo jedan šut u okvir gola, što je premalo za tim koji u svojim redovima ima igrače poput Lavezzija i Hernanesa.

https://www.youtube.com/watch?v=SCzYqK_rZrc


Gungzhou Evergrande – Bejing Guoan 2:1 (1:1)

Šampion Kine poslednjih šest sezona, počeo je i novu pobedom i to protiv jedne od boljih ekipa u ligi. Puno šuteva domaćina ka golu, ali malo onih preciznih u okvir, svega 4 od 15 koliku su uputili. Takođe interesantan podatak je 50 faulova na meču, kao i veliki broj kartona, 12 žutih i 2 crvena kartona, po jedan za oba tima. Golove su postigli Paulinho koji je dva puta tresao mrežu rivala, dok je za goste precizan bio Burak Yilmaz koji je postigao gol sa bele tačke.

https://www.youtube.com/watch?v=CCDA5vnZskE

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje