subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Pregled 29.kola francuske Lige 1

Ovog vikenda kompletirano je 29.kolo Francuske Lige 1, odigrano je jedno jako efikasno kolo, gde je na 9 od 10 utakmica viđeno tri i više pogodaka, a na svih 10 utakmica je palo najmanje 2 pogodka. Ukupno je postignuto 36 pogodka što je prosečno 3,6 po meču. Ekipa Nice je napravila neprijatno iznenađenje svojim navijačima jer je samo remizirala protiv ekipe Kaena na domaćem terenu.

NICE – CAEN 2:2 (0:1)

Prvu utakmicu ovog kola odigrale su ekipe Nice i Kaena u malo derbiju Azurne obale, Nica nije uspela da opravda ulogu favorita na ovom meču, a na kraju mora da bude zadovoljan osvojenim bodom, jer je rezultat u 50. minutu glasio 0:2, golove za goste postigli su Santini u 36. i Karamouh u 50.minutu, da bi Nica uspela da dođe do boda golovima Balotelija u 71. i Donisa u 77.minutu utakmice.


MARSEILLE – ANGERS 3:0 (2:0)

Ekipa Marseja je opravdala ulogu apsolutnog favorita u ovom meču iako su gosti imali svoje šanse na utakmici, ali je realizacija zatajila. Golove za domaću ekipu postigli su Thauvin u 9. i 77.minutu, kao i Cabella u 20., dvostruki asistent bio je Dimitri Payet. Odličnu partiju pružio je i golman domaćih Pele koji je imao 7 odbrana.


MONACO – BORDOEAUX 2:1 (0:0)

Monako je odneo važnu pobedu u borbi za titulu protiv odlične ekipe Bordoa koja je veći deo utakmice parirala favorizovanom domaćinu koji je put do mreže našao tek u 68. minutu, a gol je postigao Mbape,samo 6 minuta kasnije na dva razlike povećao je Moutinho. Počasni gol za goste delo je Rolana u 84.minut. kada je iskoristio nespretnu intervenciju golmana Subašića koji ga je pogodio prilikom ispucavanja lopte.


GUINGAMP – BASTIA 5:0 (0:0)

Čvrsta igra gostiju sa Korzike je u provom poluvremenu onemogućila domaćina da ranije dođe do prednosti, čak tri žuta kartona dobila je ekipa Bastie u prvom delu igre, da bi u drugom posle gola Salibura u 48. gosti izgubili konce igre, i do kraja primili još četri gola, precizni su bili Deaux u 57. Briand u 70. Blas u 79. i Mendy u 87. minutu igre. Ova pobeda gotovo sigurno je obezbedila mirnu završnicu sezone za domaćina dok će se Bastia grčevito boriti za opstanak u društvu najboljih.


MONTPELLIER – NANTES 2:3 (1:1)

Još jedan odlična meč viđen je u duelu ekipa iz sredine tabele, gosti su pokušali sa blago opstrukcijom igre da dođu do željenog cilja u čemu su na kraju i uspeli (odnos faulova 6:17). U vođstvo su najpre došli domaći u 12.minutu golom Mounie, da bi u 24. izjednačio Nakoulma, koji je goste doveo u vođstvo svojim drugim golom na meču u 68.minutu. Na 2:2 izjednačio je Boudebouz u 84.minutu i kada su svi mislili da će to biti i konačan rezultat, na scenu je stupio rezervista Sala koji je u igru ušao u 59.minutu i postigao pobednosni gol u 89. minutu za svoj tim.


NANCY – LILLE 1:2 (1:0)

Meč u kojem je kladioničarskim žargonom rečeno viđen ,,prelaz“ odigrale su ekipe Nansija i Lila. Domaćin je poveo u 31.minutu golom senegalca Die. U drugom poluvremenu domaćini su imali više šansi ali je gost najpre izjednačio u 63.minutu golom De Previlla, da bi i slavio golom Rony Lopesa u 81.minutu.


RENNES – DIJON 1:1 (0:1)

Utakmica sa najmanje golova u ovom kolu i jedno od iznenađenja, jer favorizovani Ren nije uspeo da slavi protiv Dižona. Goste koji su bili opasniji rival u prvom poluvremenu je u vođstvo doveo Tavares u 42.minutu. U drugom delu igre domaćini su se konslidovali i uspeli da izjedanče u 58.minutu a strelac je bio Said koji je ušao u igru samo 5 minuta pre gola.


ST.ETIENNE – METZ 2:2 (0:1)

Očekivala se sigurna igra domaćina i pobeda protiv jednog od kandidata za ispadanje ekipe Meca, ali smo umesto toga mogli da vidimo jednu uzbudljivu utakmicu prepunu preokreta. Već u prvom minutu Sarr je doveo goste u vođstvo, a tim rezultatom se i pored dominacije domaćina otišlo na odmor. U 53. minutu golom Berica, domaćin stiže do izjednačenja, da bi stvari opet zakomplikova gol Falette u 67. minutu za novo vođstvo Meca. Veliko uzbuđenje viđeno je u 88. minutu kada je Nguette predriblao dvojcu protivničkih igrača, šutirao ispord golman Rufiea ali je odbranbeni igrač St.Etijena stigao loptu i izbacio je sa same gol linije, da bi u poslednjim trenutcima meča posle prekida Perrin doneo izjednačenje domaćoj ekipi.


LYON – TOULOUSE 4:0 (1:0)

Dominantu pobedu na svom terenu ostvarila je ekipa Lyona koja je golovima Jalleta u 36. minutu, Corneta u 47. i Depaya u 53. i 82. minutu razmotirala gostujući tim, i učvstila je na poziciji 4 šampionata Francuske. Utakmicu je obeležio gol Memphisa Depaya, koji je golmana gostiju savladao udarcem sa polovine terena.


LORIENT – PARIS SG 1:2 (0:1)

Rutinska pobeda aktuelnog šampiona Francuske kod poslednjeplasirane ekipe Loriana, gosti su došli u vođstvo zaslugom igrača domaćih Jeannota koji je postigao autogol u 28.minut, na 0:2 povećao je Nkunku u 53.minut, da bi  se na konačnih 1:2 čekalo samo do 68. minuta i gola Ciania.


Nastavljaju se borbe u Francuskoj sledećeg vikenda utakmicama 30.kola, borba za šampionsku titulu ostala je skoro nepormenjena, ali je Nica sada zaostala 5 bodova za vodećim Monako, takođe sve teža situacija za Lorian koji sada zaostaje 6 bodova za prvom ekipom koja je bezbedna na tabeli.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje