četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premier Liga postaje lakdrdija sa ovakvim sudijama!

Nominalno najjaču fudbalsku  ligu već neko vreme srozava izuzetno loše suđenje. U poslednjem, 9. kolu engleske Premier lige, sudije su nanizale brdo kontroverznih odluka, čak i uz pomoć VAR tehnologije. Uticali su tako na ishode pomno praćenih fudbalskih utakmica.

Penal za Liverpool

Arsenal je u najvećem derbiju proteklog kola pobedio kod kuće Liverpool  sa 3:2. Iako su Tobdžije zaslužile pobedu, Liverpool je u 15. minuti oštećen za kazneni udarac. Jota je pogodio Gabriela u ruku u kaznenom prostoru. Štoper Arsenala tom je rukom sprečio loptu da ode prema petercu. Sudija Michael Oliver nije dosudio kazneni udarac.

Rashfordova ruka

Ništa bolje nije reagovao ni David Coote, koji je poništio gol Marcusa Rashforda za 3:1 u utakmici Manchester Uniteda i Evertona. Rashford je u presingu presekao loptu, iskontrolisao je i krenuo sam na golmana Pickforda, predriblao ga i pogodio.

VAR soba javila je da je Rashford dotaknuo loptu rukom, no radilo se o minimalnom dodiru. Bez obzira na to, Coote je poništio pogodak napadaču Uniteda. Utakmica je završila pobedom Uniteda 2:1. Da nekim slučajem nije, pričalo bi se puno više o ovoj situaciji.

Regularan pogodak Antonija

Poslednji gol za West Ham u pobedi protiv Fulhama 3:1 zabio je Antonio, a pre toga je rukom gurnuo loptu te se našao u šansi za gol. Dojam je da je ta situacija u kojoj je bio Antonio identična, ako ne i izrazitije igranje rukom od Rashfordovog. Ali njegov je gol bio regularan.

Problem kriterija

U engleskoj se ligi već par godina, otkad se pojavio VAR, vode žustre rasprave o njegovom korišćenju. Neki analitičari smatraju da se čak i treba ukinuti. Problem nije u samoj tehnologiji, već u doslednosti kojom se ona koristi i kriterijumu po kojem se donose odluke.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje