petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Najava utakmica 1. kola i predlozi za klađenje (utorak)

Tinkoff Premijer Liga je prva fudbalska liga Rusije i u ovom formatu postoji od 2001. godine. U ligi učestvuje 16 timova koji imaju priliku da se bore za odlazak u Ligu Šampiona, Ligu Evrope, a oni najlošiji i u drugi rang takmičenja, Fudbalsku Nacionalnu Ligu.

Od sezone 2020-21 prva pozicija vodi u grupnu fazu Lige Šampiona, druga u kvalifikacije tog takmičenja, dok treće i četvrto mesto donose ekipama prolaz u kvalifikacije za novonastalu Evropsku Konferencijsku Ligu.


Rotor Volgograd – Zenit Sankt Peterburg (17:00)

Prva od dve utakmice koje su na programu ovog utorka odigraće od 17 časova na Volgograd Areni kada će domaći Rotor ugostiti aktuelnog prvaka, Zenit.

Ekipa Rotora je jedna od novopridošlica u elitnom rangu takmičenja Rusije, koja je tokom sezone 2019-20 zauzela lidersku poziciju na tabeli Fudbalske Nacionalne Lige i time izborila povratak u “odabrano društvo“ posle punih 16 godina. Na tom putu “plavo-beli“ nisu imali mnogo problema, bili su ubedljivo najkvalitetniji tim u ligi i sasvim zasluženo došli do direktne promocije, zabeleživši 17 pobeda, 5 remija i 5 poraza. Nakon prevremenog završetka sezone, klub je ostao bez nekolicine iskusnih igrača, ali je okosnica ipak sačuvana. U prelaznom roku je predstavljeno i nekoliko fantastičnih pojačanja za postojeće uslove u klubu, a izdvojili bismo dolazak iskusnog golmana Aleksandra Dovbnje (Orenburg), štopera Sedrika Gogue (CSKA), kao i veziste Ilje Žiguljova (Krasnodar) te Džana Ananidzea (bivšeg igrača moskovskog Spartaka). Iako se ekipa odlično pojačala u prelaznom roku ono što bi moglo da predstavlja veliki problem i hendikep na početku nove sezone jeste nedostatak takmičarskih utakmica. Od povratka sa zimske pauze do okončanja FNL-a, igrači su na teren izašli samo 2 puta (ne računamo utakmice u FNL Kupu koje služe za “kaljenje“ mlađih fudbalera). Iako su u poslednjih mesec dana odigrali 6 pripremnih mečeva, pritom ostvarivši 5 pobeda i 1 remi, teško da će biti spremni za početak sezone, posebno za meč protiv Zenita.

Zenit je i tokom sezone 2019-20 ponovo bio najbolji tim u Rusiji, a ne samo da su bez većih problema osvojili Premijer Ligu (72 od mogućih 90 bodova, uz skor od 22 pobede, 6 remija i 2 poraza), već su nakon završetka sezone savladali Himki u finalu nacionalnog kupa i Lokomotivu u finalu super kupa čime su kompletirali tripletu u domaćim takmičenjima. Nema sumnje da u ekipi vlada fantastična atmosfera i da u novu sezonu ulaze puni motivacije. Tokom letnjeg prrlaznog roka tim je u velikoj meri ostao nepromenjen – od važnih pojedinaca otišao je samo štoper Branislav Ivanović, ali je ta pozicija popunjena dolaskom Dejana Lovrena. Što se tiče konkretno današnjeg duela, Semak je najavio da će pružiti priliku igračima sa manjom minutažom kako bi odmorio one koji su u proteklom periodu bili standardni na terenu. To ne bi trebalo da predstavlja problem s obzirom da je razlika u kvalitetu i dalje na njihovoj strani.

Mišljenje urednikaIako Volgograd ima sasvim solidan tim, zbog nedostatka takmičarskih utakmica i razlike u kvalitetu između druge i prve lige Rusije, teško je očekivati da će njihov zadatak biti išta drugo osim borbe za opstanak. Već u prvom kolu ih očekuje duel sa Zenitom koji čak i u izmešanom sastavlju predstavlja problem i za kvalitetnije ekipe prvenstva Rusije. Sve osim slavlja gostiju bi po našem mišljenju bilo ravno čudu, ali kako je kvota na “dvojku“ mala to ćemo nadomestiti vezivanjem sa golovima, koje bismo mogli da vidimo u velikoj meri.

Predlog za klađenje – 2&G2+ (1,70) – 0:2


Rubin Kazanj – Lokomotiva Moskva (19:00)

Predlog bez analize – P/K X (1,65) – 0:2


Navedeni predlozi predstavljaju lično mišljenje urednika i kao takvi nisu 100% sigurni!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje