petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Najava utakmica 11. kola i predlozi za klađenje (17. oktobar)

Tinkoff Premijer Liga je prva fudbalska liga Rusije i u ovom formatu postoji od 2001. godine. U ligi učestvuje 16 timova koji imaju priliku da se bore za odlazak u Ligu Šampiona, Ligu Evrope, a oni najlošiji i u drugi rang takmičenja, Fudbalsku Nacionalnu Ligu.

Od sezone 2020-21 prva pozicija vodi u grupnu fazu Lige Šampiona, druga u kvalifikacije tog takmičenja, dok treće i četvrto mesto donose ekipama prolaz u kvalifikacije za novonastalu Evropsku Konferencijsku Ligu.


Himki – Spartak Moskva (18:00)

Poslednja utkamica današnjeg programa u ruskoj Premijer Ligi odigraće se na Areni Himki, gde će od tačno 18 sati po našem vremenu Himki ugostiti Spartak.

Nakon smene trenera i dolaska Igora Čerevčenka ekipa Himkija je uspela da prekine katastrofalan niz i protiv Dinama zabeleži prvu pobedu u sezoni, a ubrzo zatim i napravi velike probleme Lokomotivi, iako su na tom meču pretrpeli poraz. Sve u svemu, “crno-crveni“ igraju bolje nego pod vođstvom Dmitrija Gunka, ali je veliko pitanje koliko će uspeha imati u narednom periodu s obzirom na to da se nastavlja veoma težak raspored (nakon Spartaka im slede i dueli sa Rostovom, Zenitom i Rubinom). Kada je reč o izostancima za današnji meč, za Himki neće nastupiti desni bek i kapiten Dmitrij Tihi (10n/0g/0a), dok je prvi strelac Aršak Korjan (8n/3g/1a) pod upitnikom zbog povrede.

Spartak nastavlja borbu za vrh tabele i nema sumnje da će Zenit imati mnogo problema da se zadrži na liderskoj poziciji. Nakon što su ove dve ekipe odigrale nerešeno u prošlom kolu, Zenit je zabeležio pobedu nad Sočijem, pa će i “crveno-belima“ biti potrebna pobeda kako bi se ponovo izjednačili sa aktuelnim prvakom. Protivnik jeste idealan za tako nešto, ali bi izostanci koje imaju možda mogli da utiču na sam rezultat. Naime, Domeniko Tedesko neće moći da računa na kapitena i štopera Georgija Džikiju (11n/0g/2a), desnog beka Andreja Ješčenka (7n/0g/0a), veziste Ostona Urunovog (6n/1g/0a), kao i napadača Aleksandra Soboleva (11n/4g/2a), umesto kojeg bismo na terenu mogli da vidimo Aleksandra Kokorina.

Mišljenje urednika: Uprkos svim izostancima Spartak je i dalje veliki favorit na ovom meču i trebalo bi da bez mnogo problema dođe do pobede kojom bi se izjednačio sa Zenitom. Himki nije ekipa koja može da se izbori sa ovako teškim rasporedom, a odsustvo Aršaka Korjana, koji je učestvovao kod 4 od 9 golova njegovog tima, može samo da im zada još veće muke. Dakle, očekujemo trijumf Spartaka, ali ne i mnogo golova u mreži domaćina.

Predlog za klađenje – 2 (1,60) – 2:3


Navedeni predlozi predstavljaju lično mišljenje urednika i kao takvi nisu 100% sigurni!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje