sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Najava utakmica 18. kola i predlozi za klađenje (petak)

Zimska pauza je završena, svih 16 učesnika ruske Premijer Lige je završilo svoje poslove i u zimskom prelaznom roku, te nas konačno, prvog dana marta, očekuje nastavak ligaških aktivnosti.

Danas od 14 sati i 30 minuta na programu je prvi meč prolećnog dela sezone, kada će se u okviru 18. kola na stadionu “Gazovik“ sastati ekipe Orenburga i Anžija iz Mahačkale.

Pravdu na današnjem susretu deliće Vasilij Kazarcev iz Sankt Peterburga, koji je Anžiju ove sezone sudio na čak tri utakmice gde su “Orlovi iz Dagestana“ poraženi od Lokomotive, CSKA i Arsenala.

Orenburg je jesenji deo sezone završio na 10. poziciji pošto su na 16 odigranih utakmica zabeležili 6 pobeda, 4 remija i 4 poraza, te su tako došli do brojke od 22 osvojena boda. Generalan utisak je da je Orenburg pružio dosta više nego što se to od njih očekivalo nakon povratka iz druge lige. Zaista, bili su veoma nezgodan protivnik praktično svim ekipama, pa čak i onima iz gornjeg dela tabele s’ obzirom da su do bodova dolazili protiv Lokomotive, Rostova, Rubina i Krasnodara, a da ih je CSKA savladao golom iz penala.

Upravo zbog tih rezultata “plavo-beli“ nisu imali mnogo razloga da u zimskom prelaznom roku menjaju tim. Okosnica ekipe je sačuvana (tačnije ni jedan igrač nije napustio klub), dok je iz Tjumenja stigao talentovani štoper Saveli Kozlov, koji je bio jedan od najvažnijih fudbalera tima iz Sibira.

Što se tiče priprema, Orenburg je u Antaliji odigrao ukupno 9 utakmica gde su upisali čak 5 pobeda (Astra, Mladost, Bolnisi, Rubin, Spartaks), 1 remi (Spartak), te 3 poraza (Škendija, Ostrava, Šahtjor Soligorsk) uz ukupnu gol razliku 18:11 što odaje utisak da su se veoma dobro spremili za nastavak ligaških aktivnosti.


Anži je sa druge strane prvu polovinu šampionata okončao sa svega 15 osvojenih bodova, pošto su na 17 utakmica upisali 4 pobede, 3 remija i 10 poraza što ih je postavilo na predposlednje, 15. mesto na tabeli. Još u decembru je bilo jasno da će ekipa iz Mahačkale sledeće sezone voditi borbu u drugoj ligi, s’ obzirom da je stanje u klubu katastrofalno, a sve ono što se izdešavalo ove zime je sve i potvrdilo.

Na poboljšanju igračkog kadra praktično se ništa nije radilo u ovom prelaznom roku. Iako su iz mlađih kategorija stigla nekolicina igrača starosti od 17 do 22 godine, to zasigurno ne može da nadomesti gubitak čak 6 standardnih prvotimaca, kao što su Džon Čanseljor, Ivan Novoseljcev, Konstantin Savičev, Mohamed Rabiu, Igor Čajkovski i Danil Glebov, od čijih transfera Anži nije inkasirao niti jednu rublju.

Kako bi se pažnja navijača skrenula sa svih problema i naravno kako bi preostao igrački kadar dobio na samopouzdanju, klub je tokom ovog pripremnog perioda za protivnike uzimao višestruko slabije ekipe iz nižih liga. Tako su uspeli da dođu do učinka od 6 pobeda, 1 remija i 1 poraza (uz gol razliku 23:8) protiv timova kao što su Ahmat U21, Biolog, Stavropolj, Vladikavkaz, Angušt, Spartak Naljčik, te Armavir koji je inače jedna od najlošijih ekipa u drugoj ligi, a ipak je uspeo da trijumfuje sa ubedljivih 3:0.


Orenburg je bez ikakve sumnje kvalitetnija ekipa u ovom trenutku. Sačuvali su svoje najbolje igrače, što će im biti od izuzetnog značaja do kraja sezone, iako su opstanak u elitnom rangu još krajem prošle godine učinili realnim scenariom. Teško je i zamisliti da Anži može do bodova na ovoj utakmici, posebno nakon što su se rastali sa šestoricom standardnih prvotimaca. S’ obzirom da je u prvoj polovini sezone Orenburg u gostima uspeo da trijumfuje sa ubedljivih 3:1, očekujemo da i danas, na svom terenu, uspeju da dođu do nova 3 boda.

Kraj – 0:1

1 @1,45 (pobeda domaće ekipe)

1&D2+ @1,95 (pobeda domaće ekipe uz bar 2 gola na meču) 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje