petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Najava utakmica 3. kola i predlozi za klađenje (18. avgust)

Tinkoff Premijer Liga je prva fudbalska liga Rusije i u ovom formatu postoji od 2001. godine. U ligi učestvuje 16 timova koji imaju priliku da se bore za odlazak u Ligu Šampiona, Ligu Evrope, a oni najlošiji i u drugi rang takmičenja, Fudbalsku Nacionalnu Ligu.

Od sezone 2020-21 prva pozicija vodi u grupnu fazu Lige Šampiona, druga u kvalifikacije tog takmičenja, dok treće i četvrto mesto donose ekipama prolaz u kvalifikacije za novonastalu Evropsku Konferencijsku Ligu.


Soči – Rubin Kazanj (17:00)

Ekipa Sočija je u prošlom kolu odigrala nerešeno na svom terenu protiv Himkija, 1:1, i time došla do drugog boda u sezoni te devetog mesta na tabeli. Himki je bio u vođstvu od 24. minuta, ali je Kristijan Noboa, prelepim golom u 63. minutu, uspeo da izjednači rezultat. Soči je nastavljao da napada, Noboa i Zabolotnji su imali još nekoliko fantastičnih prilika nakon toga, ali do potpunog preokreta nisu uspeli da dođu. Sa druge strane, Rubin je na prošlom meču osvojio prvi ovosezonski bod odigravši nerešeno sa Uralom (1:1), a taj rezultat ih je postavio na 12. poziciju. Bila je to veoma neatraktivna utakmica, bez mnogo pravih šansi za postizanje gola, a kada je ih je i bilo, to je uglavnom bilo sa bele tačke. Oba pogotka su postignuta iz penala, dok je jedini gol iz igre, koji je postigao Ural u drugom poluvremenu, poništen zbog ofsajda. Bilo kako bilo, tim iz Kazanja na ovo gostovanje stiže sa željom da konačno prekine niz mečeva bez pobede. Ipak, to će morati da učine bez pomoći tri igrača s obzirom na to da je Oleg Šatov povređen, levi bek Mihail Merkulov suspendovan zbog dva žuta kartona u prošlom meču, dok je štoper Silvije Begić suspendovan zbog direktnog isključenja.

Mišljenje urednika: I jedan i drugi tim su u prošlom kolu došli do jednog boda, ali je nešto bolju partiju imao Soči. Iako će i ovog puta igrati na svom terenu protivnik je mnogo ozbiljniji i treba očekivati pažljiviji pristup. Isti slučaj je naravno i sa gostujućim igračima koji ni tekuću sezonu nisu započeli u skladu sa svojim kvalitetom, ali bi povratak Leonida Sluckog sa suspenzije mogao da popravi situaciju. Očekujemo minimalan broj pogodaka na meču..

Predlog za klađenje – 0-2 (1,60) – 3:2


Krasnodar – Arsenal Tula (19:00)

Nakon ubedljive pobede nad Ufom, Krasnodar je u drugom kolu poražen na gostovanju moskovskoj Lokomotivi (1:0). Kao i na većini derbija mogli smo da vidimo veliku borbu sa obe strane i sve je moglo brzo da se promeni. Ipak, pogodak Alekseja Mirančuka u 43. minutu bio je taj koji je postavio konačan ishod i zbog kojeg je Krasnodar ostao bez i jednog boda. Izgubljene bodove moraju da nadoknade što pre, a kako im već od petog kola slede dueli sa CSKA i Rostovom, današnji meč je prava prilika za to. Arsenal na ovaj susret stiže nakon poraza od Ufe, a iako su igrali na svom terenu uspeli su da prime čak 3 gola (2:3). Odbrana je bila katastrofalna, golman Egor Šamov nije uspeo da se snađe među stativama, a Ufa je praktično iskoristila sve ono što su im protivnici dopustili. To naravno nije jedino zbog čega glavni trener mora da brine, jer su Kings Kangva i Evans Kangva dobili po dva žuta kartona i suspenziju od 1 meča, dok je mladi napadač Danil Lesovoj zaradio povredu i biće pod upitnikom za nastup. Ne pomaže ni to što se golman Mihail Levašov još uvek nije oporavio od povrede, te će i ovog puta rukavice nositi neiskusni Egor Šamov.

Međusobne utakmice: Krasnodar – Arsenal Tula (www.flashscore.com)

Mišljenje urednika: Kvalitet igre i celokupnog sastava ubedljivo je na strani Krasnodara, a meč protiv ekipe su na svom terenu savladali svih 6 puta biće idealna prilika za osvajanje 3 boda i povratak na vrh tabele. Od Arsenala ne možemo da očekujemo mnogo, posebno ne sada kada će morati da se snađu bez nekolicine važnih igrača. “Bikovi“ su veliki favoriti na ovoj utakmici i verujemo da će to opravdati sa nekoliko golova u mreži protivnika.

Predlog za klađenje – 1&D2+ (1,60) – 2:0


Navedeni predlozi predstavljaju lično mišljenje urednika i kao takvi nisu 100% sigurni!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje