subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Najava utakmica 4. kola i predlozi za klađenje (22. avgust)

Tinkoff Premijer Liga je prva fudbalska liga Rusije i u ovom formatu postoji od 2001. godine. U ligi učestvuje 16 timova koji imaju priliku da se bore za odlazak u Ligu Šampiona, Ligu Evrope, a oni najlošiji i u drugi rang takmičenja, Fudbalsku Nacionalnu Ligu.

Od sezone 2020-21 prva pozicija vodi u grupnu fazu Lige Šampiona, druga u kvalifikacije tog takmičenja, dok treće i četvrto mesto donose ekipama prolaz u kvalifikacije za novonastalu Evropsku Konferencijsku Ligu.


Zenit – Tambov (17:00)

Ove subote je na programu čak šest utakmica 4. kola ruske Premijer Lige, a jedna od njih odigraće se sa početkom od 17 časova između Zenita i Tambova.

Iako u prva dva kola njihova igra nije bila na zadovoljavajućem nivou, izabranici Sergeja Semaka su protiv moskovskog CSKA pokazali da u njih ne treba sumnjati. Zenit je uspeo da zabeleži pobedu i na trećoj utakmici u sezoni (2:1) čime je sada jedini tim u prvenstvu Rusije koji ima maksimalan učinak. Ne bi trebalo izostaviti ni to da da su primili samo jedan gol, upravo protiv CSKA, a u pitanju je bio neverovatan pogodak Nikole Vlašića koji Mihail Keržakov apsolutno nije mogao da odbrani. Sve u svemu, Zenit nastavlja da dominira uprkos napornom tempu po kojem se igraju utakmice, a protiv današnjeg protivnika bi konačno mogli malo da odahnu.

Tambov je nakon dva uvodna poraza konačno došao do pobede, ali su i protiv povratnika u elitni rang, Himkija, imali mnogo problema. Uspeli su da povedu već u 14. minutu, ali nakon toga nismo mogli da vidimo mnogo sa njihove strane. Gosti su stvarali mnogo više šansi i bili blizu gola, ali kako domaćin nije uspeo da uveća vođstvo ni pored dosuđenog penala tako ni Himki nije uspeo da dođe do izjednačenja. Što se tiče izostanak za meč protiv Zenita, glavni trener Sergej Pervušin neće moći da računa na štopera Alekseja Gricaenka (2 meča) koji je u prošlom kolu dobio direktan crveni karton, a zbog lakših povreda pod upitnikom za nastup su i desni bek Aleksej Rubin (3 meča) i napadač Aleksandr Karapetjan (3 meča, 1 gol).

Međusobne utakmice: Zenit – Tambov (www.flashscore.com)

Mišljenje urednika: Domaći tim je apsolutni favorit na ovom meču i sve osim pobede bi bilo veliko iznenađenje. Pokazali su zašto su i ovog puta glavni kandidati za titulu, dok je Tambov samo potvrdio da nema kvalitet za elitu i da je njihovo mesto u FNL-u. Ukoliko Semak ne bude mešao karte na ovom meču trebalo bi da vidimo nekoliko golova u mreži gostiju samo u režiji Artjoma Dzjube i Serdara Azmuna, ali je jasno da to mora učiniti kad-tad. Ovo je odlična prilika, ali je i dalje kvalitet ubedljivo na strani tima iz “severne prestonice“.

Predlog za klađenje – 1&2-5 (1,60) – 4:1


Navedeni predlozi predstavljaju lično mišljenje urednika i kao takvi nisu 100% sigurni!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje