subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Nedeljno jutro obeležiće derbi 19. kola

U nedelju ujutro održaće se derbi 19. kola ruske Premijer Lige između Amkara iz Perma i Zenita iz Sankt Peterburga. Taj duel na programu je od 9 časova i 30 minuta po našem vremenu, na stadionu “Zvezda“ u Permu.

Amkar će danas imati mnogo težak zadatak u borbi za nova 3 boda, s’ obzirom da dočekuju ekipu koja je ispustila ogroman broj prilika protiv CSKA i sada je već sigurno da će igrači Zenita napadati od samog početka. Sudeći po tome da su tokom zimskog prelaznog roka ostali bez ključnih igrača u defanzivnom redu pravo je pitanje koliko će ekipa iz Perma biti u mogućnosti da se vrati u gornji deo tabele. Taj nedostatak prikazan je i u utakmici protiv Urala (18. kolo) gde su na svom terenu (u ulozi gosta) poraženi sa samo 1:0, iako su “Bumbari“ mogli i do dosta većeg trijumfa uzimajući u obzir kardinalne greške štopera Sekua Kondea i veziste Pavla Komolova, kao i dosta loše reakcije golmana Dmitrija Homiča. Taj poraz ostavio je Amkar na samoj sredini tabele, tj. na 8. poziciji gde sada imaju 27 bodova i učinak od 7 pobeda, 6 remija i 5 poraza. Na svom terenu su do sada zabeležili 6 pobeda i 2 remija, te su sa 20 bodova jedan od najboljih domaćina u ligi, a zanimljivo je i to da im još uvek niko nije uspeo zatresti mrežu (gol razlika 9:0) zbog čega su postali najneefikasnija ekipa u prvenstvu Rusije. Za susret sa Zenitom glavnom treneru Gadžiju Gadžijevom neće biti dostupni štoper Nikolaj Zajcev (18n/2g/1a), koji je protiv Urala zaradio ukupno četvrti žuti karton ove sezone te će propustiti jednu utakmicu, dok zbog povreda neće biti desnog beka Sergeja Balanoviča (14n/g/2a), defanzivnog veziste Branka Jovičića (15n/0g/0a), centralnog veziste Alihana Šavajeva (6n/0g/0a), kao ni centralnog napdača Antona Šindera (9n/0g/0a). Glavni trener ekipe, Gadži Gadžijev, izjavio je: “Znam da je Amkar stasao u ekipu koja može da se bori za vrh tabele i potrudićemo se da naš kvalitet pokažemo i protiv veoma jakog Zenita. Daćemo 100% sebe!“.

Zenit je u ovom trenutku razjareni bik koji će u narednom periodu rušiti sve pred sobom, s’ obzirom koliko nisu imali sreće u prošloj utakmici sa moskovskim CSKA, koja je završena remijem bez golova. Bili su plavo-beli bolja ekipa tokom velikog dela utakmice, ali derbi ne bi bio derbi kada bi uvek pobeđivao bolji. Sve u svemu, očekujemo da će već protiv Amkara, sa kojim poseduju manje poznato rivalstvo, pokazati svu svoju moć od samog početka utakmice. Ne treba nabrajati sve razloge za to, jer je dovoljno samo napomenuti da se trenutno nalaze na 2. poziciji sa 36 bodova, što je isto kao i trećeplasirani CSKA, ali 5 bodova manje od vodećeg Spartaka. Do sada su zabeležili 10 pobeda, 6 remija i 2 poraza, uz neverovatnu gol razliku 33:13. U gostima nešto ne blistaju ove sezone, s’ obzirom da su zaradili samo 10 bodova iz 8 utakmica i pritom upisali 2 pobede, 4 remija i 2 poraza. Dobra vest za glavnog trenera Mirču Lučeskua je to što ni jedan igrač nije povređen niti suspendovan. Rumunski stručnjak se po pitanju duela sa Amkarom još uvek nije oglasio, ali je to umesto njega uradio napadač Arjom Dzjuba: “Znamo svi o kakvoj ekipi se radi. Više se orijentišu na defanzivu nego na napad i to nam može predstavljati manji problem. Igraju odlično na svom terenu, ali verujem da mi iz Perma odlazimo sa 3 boda“.


Poslednjih 5 međusobnih utakmica Amkara i Zenita:

27.08.16 PL Zenit
Amkar 3 : 0 (2 : 0)
20.04.16 KUP Amkar Zenit* 1 : 1 (1 : 1)
09.04.16 PL Amkar Zenit
0 : 2 (0 : 1)
20.09.15 PL Zenit Amkar 1 : 1 (1 : 0)
23.05.15 PL Amkar Zenit 1 : 0 (1 : 0)

Kvote: 4,65 | 3,35 | 1,85 (kladionica Sekabet)

Iako Zenit važi za jednu prilično ofanzivnu ekipu mi ovaj put ne očekujemo utakmicu sa mnogo golova, a za to postoji nekoliko razloga. Amkar je jedan od najboljih domaćina u ligi i ubedljivo najdefanzivnija ekipa ove sezone, a s’ obzirom na trenutnu situaciju treba za očekivati “bunker“ već u prvom poluvremenu. Problem gostujućoj ekipi predstavljaće teren sa veštačkom travom na kojem će utakmica biti održana, a na to se požalio čak i najbolji strelac Zenita, Artjom Dzjuba. Sve u svemu, pobeda gostiju bi trebala da bude očekivana, ali tek minimalnom razlikom i to možda već na samom početku utakmice, uzimajući u obzir činjenicu da se Amkar orijentiše na defanzivu uglavnom tokom poslednjih 15-ak minuta prvog poluvremena, te bi glavni napadi gostiju trebali biti na samom uvodu. Naš predlog za ovu utakmicu je opseg golova “0-2“ koji se plaća kvotom 1,57, dok takođe treba probati sa kombinacijom X2i0-2 (1,85) i tačnim rezultatom 0:1 (5,50).

Koje je vaše mišljenje za ovu utakmicu?


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje