petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Prolećni deo sezone startuje duelom Anžija i Rubina!

Aktivnosti u ruskom fudbalu počinju da se vraćaju u normalu, a već danas nas očekuje i otvaranje prolećnog dela sezone u Premijer Ligi, elitnom takmičenju ove zemlje.


Anži Mahačkala – Rubin Kazanj

Meč koji će otvoriti prolećni deo sezone, a samim tim i 21. kolo ruskog šampionata odigraće se danas od 17 časova i 30 minuta na stadionu “Anži Arena“ gde će se sastati ekipe Anžija iz Mahačkale i Rubina iz Kazanja.

Anži je prvu polovinu sezone odigrao može se reći katastrofalno, ako uzmemo u obzir činjenicu da se dosta ulagalo prošlog leta. Tokom uvodnih 20 kola uspeli su da zabeleže 5 pobeda, 4 remija i 11 poraza, te da sakupe svega 19 bodova što ih je postavilo na predposlednje, 15. mesto na tabeli odmah ispred SKA Habarovska. Na svom terenu manje više ostavili su bolji utisak, pošto su pred svojim navijačima uzeli čak 13 od ukupno 19 bodova. Sve u svemu, “Orlovi“ ni posle promene trenera nisu uspeli da uđu u formu pred zimsku pauzu što im je zadalo veoma težak zadatak u završnoj fazi takmičenja. Uprkos svim očekivanjima ekipa iz Mahačkale perfektno se pokazala na pripremama gde su ostali neporaženi sa 6 pobeda i 1 remijem, odnosno sa čak 13 postignutih i samo 1 primljenim golom. Tokom ove zime redom su padale ekipe Zaglebja (3:0), SumKajita (1:0), Tobola (1:0), Dinama iz Minska (2:0), Dinama iz Sankt Peterburga (3:0) i Jeniseja (2:0), dok je jedina veća prepreka bio Ahmat (1:1). Zaista, dosta dobre pripreme imala je ekipa koju vodi beloruski strateg Vadim Skripčenko, isti onaj koji je početkom sezone pretrpeo ubedljiv poraz od Rubina sa čak 6:0. Tokom prelaznog roka kostur ekipe nije se mnogo promenio, praktično glavnina igrača iz jesenjeg dela sezone je sačuvana, a od bitnijih odlazaka treba navesti drugog golmana Alekseja Solosina (7n/-16g), štopera Tomasa Fibela (9n/0g/0a), veziste Vadima Afonina (14n/0g/0a), Ajaza Gulijeva (11n/1g/0a) i Adlana Kacajeva (13n/2g/0a), kao i napadača Konstantina Bazeljuka (6n/0g/0a). Sa druge strane žuti dres obukli su talentovani golman Vladimir Sugrobov iz Ararata, štoper Džon Kanseljor iz Delfina, vezisti Pol Anton iz Dinamo Bukurešta i Kvadvo Poku iz Majamija, kao i napadač Filip Budkivski iz Šahtjora koji je nastupao u Anžiju protekle sezone. Zbog povrede glavni trener verovatno neće moći da računa na levog beka Mahomeda Musalova, koji je svakako odsutan nekoliko meseci te neće predstavljati problem.

Rubin je prvu polovinu sezone takođe odigrao ispod očekivanja pošto su zauzeli tek 11. poziciju sa 23 boda iz 20 odigranih mečeva, a upisali su skor od 6 pobeda, 5 remija i 9 poraza. Tokom tog perioda nisu važili za kvalitetnu gostujuću ekipu pošto su ostvarili tek 1 trijumf, uz 3 remija i 6 poraza na 9 susreta te su uzeli 8 bodova. Pripreme su odrađene manje više solidno, s’ obzirom da su svega 2 puta poraženi na 8 mečeva (od Tromzoa sa 1:0 i Sarpsborga istim rezultatom), a takođe su upisali 2 remija (0:0 sa Lokomotivom iz Taškenta i 1:1 protiv Lilstroema), kao i 4 trijumfa (nad Bohemiansom 1:0, DVTK-om sa 2:0, Volerengom 3:0 i na samom kraju nad Rozenbergom sa ubedljivih 4:1). Tim iz Tatarstana ove zime ostao je bez velikog broja standardnih igrača što bi između ostalog i zbog neuigranosti moglo da im predstavlja velike probleme. Iz Rubina su ove zime otpremljeni defanzivci Moric Bauer (18n/0g/1a), Elmir Nabiulin (15n/1g/0a) i Ragnar Sigurdson (13n/0g/0a), vezisti Mahomed Ozdojev (21n/1g/3a), Mijo Caktaš (10n/2g/3a), Jan M’Vila (20n/2g/1a), Aleks Song (7n/1g/0a) i Ruben Ročina (5n/0g/0a), kao i napadač Maksim Lestijen (12n/3g/1a), dok je to donekle nadomešteno dovođenjem nekoliko kvalitetnijih pojačanja. Na toj listi najviše se ističu bekovi Gabrijel Eneke iz Steaue i Vitalij Ustinov iz Rostova, odnosno vezisti Kristijan Noboa iz Zenita i Ivelin Popov iz Spartaka.



Anži je za ovaj meč proglašen autsajderom iako smo mišljenja da dosta stvari pred ovaj meč ide u njihovu korist. Pre svega dosta su uigrana ekipa koja je uspela da na najbolji mogući način završi zimsku pauzu, što bi donekle trebalo da im poveća samopouzdanje za nastavak sezone. Rubin je pretrpeo velike promene, a za rešavanje tih problema dovedene su samo 4 “dostojne“ zamene, koje zaista ne mogu da pokriju sve oštećene pozicije. To bi trebalo da bude njihov glavni nedostatak baš za ovu utakmicu, dok bi ostatak proleća već trebao da bude malo drugačija priča.

Naš predlog za klađenje na ovu utakmicu je dupla šansa 1X (pobeda domaćina ili remi), koja se u kladionici Maxbet plaća se kvotom 1,75.

Prognoza rezultata – 1:0 ili 1:1


Nadamo se da smo vam bar malo pomogli oko izbora tipova za utakmice iz ruske Premijer Lige, a nadamo se i da će procenat uspešnosti biti dovoljan za zaradu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje