petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Rubin na svom terenu dočekuje bivšeg šampiona koji je upao u lošu formu!

U nedelju od 13 časova na stadionu “Kazanj-Arena“ u Kazanju odigraće se jedan od derbija 21. kola ruske Premijer Lige, a sastaće se Rubin iz Kazanja i Zenit iz Sankt Peterburga.

Rubin je nakon serije besprekornih rezultata u svim takmičenjima konačno zaustavljen i to nesrećnim porazom od Urala u prošlom kolu. Domaći su brzo poveli, već u 11. minutu, a tu je već postalo jasno da Ural počinje da se okreće defanzivi. Rubin je bio dominantan protivnik tokom svih 90 minuta, ali taj njihov ofanzivan stil, na čelu sa napadačem Žonatasom, nije uspeo da probije bunker ekipe iz Jekaterinburga. Taj poraz prekinuo je niz od 9 utakmica bez poraza (3 zvanične i 6 prijateljskih), gde su Tatari zabeležili čak 7 pobeda i 2 remija. Ne bi trebao glavni trener Havi Grasija mnogo da se brine za svoju ekipu, s’ obzirom da fudbaleri svoj posao odrađuju na visokom nivou i samo je pitanje dana kada će zakucati na vrata “gornjeg doma“. Nije to nimalo nemoguć posao, ali zahteva mnogo truda, napora i ulaganja. Rubin se trenutno nalazi na 9. poziciji sa 27 bodova, 6 manje od četvrtoplasiranog Krasnodara, a zabeležili su 7 pobeda, 6 remija i 7 poraza. Veliku prednost na utakmici protiv Zenita predstavljaće im domaći teren, gde su neporaženi još od sredine avgusta. U dosadašnjem toku sezone na svom terenu su uzeli 19 bodova iz 10 utakmica, a ostvarili 5 su pobeda, 4 remija i 1 poraz, što ih stavlja među bolje domaćine u ligi. Glavnom treneru Haviju Grasiji za ovaj susret biće dostupni svi igrači, ali je pod znakom pitanja samo desni krilni napadač Maksim Kanunjikov (ukupno 16n/5g/1a, u ligi 15n/5g/1a) koji je zaradio lakšu povredu nastupajući na pripremama sa reprezentacijom Rusije. Dobra vest za ekipu iz Kazanja je to što se napadač Ruben Ročina (ukupno 17n/2g/4a, u ligi 15n/2g/4a) oporavio od povrede kolene te postoji mogućnost da on danas nastupi. 46-godišnji Španac nahvalio je predstojećeg protivnika i pozvao navijače da uživaju u utakmici: “Ovo će biti interesantan meč. Teška utakmica sa snažnim protivnikom koji je jedan od pretendenata na šampionsku titulu. Prvi susret sa Zenitom ove sezone bio je katastrofalan sa naše strane, ali od tada mi smo rehabilitovali ekipu i sada je došlo naših 5 minuta!“.

Zenit sve manje i manje liči na onu ekipu iz prošle i sa početka tekuće sezone. Ogromna efikasnost i titula ekipe sa najboljim ofanzivcima u ligi polako počinje da pada u zaborav, ali isto tako celokupan kvalitet igre pao je na veoma nizak nivo. Od početka 2017. godine Zenit je zabeležio samo 2 pobede, 1 remi i 2 poraza na zvaničnim (evropskim i domaćim) utakmicama, a pritom su postigli samo 5 (2 Arsenalu iz Tule i 3 Anderlehtu) i primili 4 gola. Odbrana za sad deluje zategnuto, ali, kao što smo već napisali, “sređivanje“ ofanzivnoga reda bi trebalo da bude prvi zadatak Mirče Lučeskua u narednom periodu. Nakon nesrećnog ispadanja iz Lige Evrope i stvari u domaćem šampionatu krenule su nizbrdo. Ekipa iz “Severne prestonice“ pala je sa 2. na 3. poziciju, a trenutno imaju samo 39 bodova iz 20 utakmica, jer su zabeležili 11 pobeda, 6 remija i 3 poraza. Igrom na strani i dalje ne mogu da se ponose, jer su ulozi gosta do sada uzeli svega 10 bodova iz 9 utakmica, a pritom su zabeležili samo 2 pobede, 4 remija i 3 poraza, uz gol razliku 11:7. Glavni trener Mirča Lučesku će ovaj put biti prinuđen da menja formaciju sa 4-3-3 na najverovatnije 3-5-2, s’ obzirom da na terenu ovaj put neće biti centralnog napadača i najboljeg strelca Artjoma Dzjube (ukupno 25n/9g/7a, u ligi 17n/8g/5a) koji je u prošlom kolu zaradio povredu kolena, centralnog napadača Aleksandra Keržakova (ukupno 14n/2g/3a, u ligi 10n/1g/2a) zbog respiratornih problema, kao ni levog krilnog veziste Jurija Žirkova (ukupno 22n/1g/2a, u ligi 14n/1g/2a) koji se povredio za vreme pripremnih utakmica sa reprezentacijom Rusije. Pored njih dvojice, treneru neće biti dostupni ni centralni vezisti Aleksandr Rjazancev i Viktor Fajzulin koji ove sezone nisu zabeležili ni jedan nastup. Rumunski stručnjak je svojom jučerašnjom izjavom najavio da predstojeća utakmica neće biti ni malo laka i da se radi o veoma kvalitetnom protivniku: “To je klub sa mnogo ambicija. Na početku sezone Rubin je mnogo investirao u ekipu radi borbe za Ligu Šampiona. Radi se o fizički kvalitetnom i jakom protivniku koji ima iskusne igrače u svojim redovima. Oni imaju svoj stil, ofanzivni stil, i mi moramo da pronađemo način da to prevedemo u našu korist. Iako smo pobedili, nisam zadovoljan rezultatom protiv Arsenala, a mislim da ćemo sve što smo radili ovih dana prikazati na najbolji mogući način i to već sutra“. Sudeći po nekim izjavama očekuju se značajne promene u startnoj postavi, od golmana pa sve do napadača, a postavlja se pitanje koliko će se dosadašnja neaktivnost nekih fudbalera odraziti na kvalitet igre cele ekipe.


Poslednjih 5 međusobnih utakmica Rubina i Zenita:

19.09.16 PL Zenit St. Peterburg
Rubin Kazanj 4 : 1 (1 : 0)
13.03.16 PL Zenit St. Peterburg
Rubin Kazanj 4 : 2 (2 : 0)
24.08.15 PL Rubin Kazanj Zenit St. Peterburg
1 : 3 (0 : 1)
12.04.15 PL Zenit St. Peterburg Rubin Kazanj 1 : 1 (0 : 1)
03.12.14 PL Rubin Kazanj Zenit St. Peterburg 0 : 1 (0 : 0)

Kvote: 4,10 | 3,30 | 1,95 (kladionica Sekabet)

Biće ovo veoma zanimljiv susret, sastaće se dve ofanzivno opredeljene ekipe i po svemu sudeći imaćemo priliku da gledamo goleadu. Zenitu je pobeda zlata vredna s’ obzirom da imaju isti broj bodova kao i drugoplasirani CSKA, ali i 6 bodova manje od prvoplasiranog Spartaka. Sa druge strane, Rubin je sada već i siguran od ispadanja s’ obzirom da imaju 9 bodova više od tulskog Arsenala koji je na vrhu crvene zone, ali nameće se pitanje da li ova ekipa hoće da se bori i za Evropu, za koju su se spremali ceo prošli letnji prelazni rok. Sudeći po izjavi Havija Grasije – hoće! Kao što smo već gore napisali, to nije nemoguća misija jer imaju 6 bodova manje od četvrtoplasiranog Krasnodara, ali potrebne su odlične partije već od ovog trenutka. Sve u svemu, mi očekujemo ultra-ofanzivan fudbal sa obe strane, a da li će golova to već ne možemo da znamo. Što se tiče predloga, pored klađenja na “over“ golova, realna opcija bi bila i dupla šansa “1X“, a kvota za taj tip je uglavnom u opsegu 1,80-1,90.

Koje je vaše mišljenje za ovu utakmicu?


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje