petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Ural nastavlja niz odličnih rezultata i protiv Orenburga?

Danas od 16 časova i 30 minuta očekuje nas poslednja utakmica 22. kola ruske Premijer Lige koja će se odigrati na stadionu “SKB-Bank Arena“ u Jekaterinburgu između Urala iz Jekaterinburga i Orenburga iz istoimenog grada.

Kvote: 2,60 | 2,80 | 3,10 (kladionica Sekabet)

  • Stanje na tabeli:

Ural se trenutno nalazi na 12. poziciji koja je odmah iznad zone za ispadanje. U dosadašnjem toku sezone zabeleležili su 6 pobeda, 5 remija i 10 poraza, tako da su iz 21 utakmice uspeli skupiti samo 23 boda, uz gol razliku 16:29. Kod kuće su uzeli 13 bodova iz 10 utakmica, a zabeležili su 4 pobede, 1 remi i 5 poraza, uz gol razliku 7:10.

Orenburg ima sve manje i manje šanse da sačuva titulu prvoligaša nakon ove sezone, s’ obzirom  da se nalaze na predposlednjoj, 15. poziciji koja je na vrhu zone za direktno ispadanje iz lige. Imaju 16 bodova nakon 21 kola, a zabeležili su 3 pobede, 7 remija i 11 poraza, uz gol razliku 16:25. U gostima su uzeli 3 boda iz čak 11 utakmica, a zabeležili su veoma loš učinak od 3 remija i 8 poraza, uz gol razliku 6:17.


  • Izjave trenera:

Aleksandr Tarhanov (Ural): “Mi smo očit primer toga kako jedna mala ekipa može da pomuti račune velikim favoritima. Nakon pobede nad Krasnodarom i Rubinom u četvrtfinalu i polufinalu kupa verovatno više niko neće proglašavati ekipe sa dna tabele – autsajderima. Pokazali smo da imamo snage da se borimo kad je najpotrebnije, a posebno su dolasci Iljina i Bikfalvija pojačali naš kvalitet igre. Mislim da ćemo uspeti doći do 3 boda, jer igramo na svom terenu. Ne mogu da računam na par igrača, ali svakako na raspolaganju imam momke koji ginu za klub“.

Robert Jevdokimov (Orenburg): “Protiv Spartaka smo dokazali da i mi znamo da igramo fudbal. Imali smo odlične prilike, neke od njih smo i iskoristili, igrali smo požrtvovano i pokazali da imamo želju za pobedom. Poraženi smo, ali generalno sam zadovoljan svojom ekipom, mislim da protiv Urala možemo mnogo toga uraditi. Oni su jaki na svom terenu, posebno u poslednje vreme, a njihovi tek novopridošli igrači odmah su počeli da se uzdižu u poztivnom smislu. Pobeda nam je sada mnogo važna, jer nam je Premijer Liga važna, a daćemo sve od sebe da se iz Jekaterinburga bar sa bodom“.


  • Izostanci:

Ural: levi bek Aleksandr Dancev (24n/0g/2a – suspenzija), defanzivni vezista Roman Emeljanov (21n/1g/0a – suspenzija) i desni krilni napadač Giorgi Čanturija (14n/4g/2a – povreda).

Orenburg: bez izostanaka


  • Očekivani sastavi:

Ural (4-2-3-1): Zabolotnji – Merkulov, Novikov, Balažic, Kulakov – Pavlenko, Fidler – Lungu, Korobov, Manučarjan – Iljin

Orenburg (4-5-1): Keržakov – Polujahtov, Sivakov, Ojevole, Maljih – Vorobjev, Popovič, Afonin, Georgijev, Grigorjev – Đuriš


  • Međusobne utakmice Urala i Orenburga:
25.09.16 PL Orenburg Ural 0 : 1 (0 : 0)
06.09.11 FNL Ural Orenburg 1 : 1 (0 : 0)
11.07.11 FNL Orenburg Ural 0 : 1 (0 : 0)
13.06.07 KUP Orenburg Ural 0 : 2 (0 : 0)

  • Prognoza:

Duel dve ekipe koje se nalaze na donjem delu tabele sam po sebi ne bi trebao da bude zanimljiv, iako je potreba za pobedama, prvenstveno bodovima, itekako velika. Ural igra odlično nakon početka prolećnog dela sezone, a nakon plasmana u finale kupa i opstanak u eliti je sve izvesniji. Novopridošli Vladimir Iljin i Erik Bikfalvi u kratkom vremenskom periodu postali su najvažniji igrači tima iz Jekaterinburga, a upravo njih dvojica bi trebali da budu najveći lideri u borbi za opstankom. Treba istaći da je napadač Vladimir Iljin nakon dolaska iz Kubanja ostvario 6 nastupa i pritom postigao 4 gola, dok je Erik Bikfalvi, novopridošli ofanzivni vezista iz Toma, ostvario 6 nastupa i pritom postao autor 3 gola i 1 asistencije. Sa druge strane, Orenburg generalno igra sve bolje i bolje, ali rezultati i dalje izostaju. Protiv Spartaka su pokazali kako je potrebno jako malo vremena da se iz prednost od 2 gola dođe do izjednačenja, ali i do prilike da se napravi i veliki preokret. Igrači su dosta umorni nakon te utakmice, a kako i ne bi kad su igrali protiv Spartaka koji ima specifičan stil igre koji retko kojoj ekipi odgovara. Sve u svemu, biće im jako teško da nastave niz kvalitetnih izdanja, posebno u gostima.

Dok su praktično šanse Orenburga za opstanak nikakve, Ural može da izbori i mnogo bolju poziciju od trenutne. Naravno da će “Bumbari“ danas ići na pobedu, samopouzdanje igrača nikada u ovoj sezoni nije bilo ovako veliko, imaju kvalitet, ali i odličnu formu. Što se tiče Orenburga, čini se da će Jevdokimov forsirati defanzivu tokom većeg dela utakmice i tek preko kontra-napada pretiti golu Urala, ali sve to i dalje zavisi od razvoja situacije na terenu u prih 15-20 minuta. Ova utakmica je veoma teška za prognoziranje, ali pobeda Urala ipak bi trebala da predstavlja realan i sasvim očekivani scenario. Kvota na pobedu Urala iznosi oko 2,60, dok se za tip Winner 1 nudi kvota 1,80.

*Winner 1 – u slučaju pobede Urala računa se kvota 1,80, dok se u slučaju remija vraća ulog, tj. računa kvota 1,00.

Prognoza rezultata: 1:0 (5,70)

Koje je vaše mišljenje za ovu utakmicu?


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje