petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Veliki moskovski derbi za nedeljno popodne!

Ovo 21. kolo ruske fudbalske Premijer Lige zasigurno će obeležiti veliki moskovski derbi koji će se odigrati danas od 14 časova i 30 minuta između Lokomotive i Spartaka. Poprište ove borbe biće “RŽD Arena“ u Moskvi.


LOKOMOTIVA

Lokomotiva u prolećni deo sezone ulazi kao prvoplasirana ekipa na tabeli sa ukupno 45 bodova nakon 20 odigranih utakmica, pošto su ostvarili fantastičan učinak od 14 pobeda, 3 remija i 3 poraza. Zaista, ova sezona “preti“ da bude jedna od najboljih sezona u proteklih nekoliko godina za popularne “Lokose“, koji su pobedama nad Nicom (3:2 u gostima i 1:0 kod kuće) uspeli da obezbede plasman u 1/8 finala Lige Evrope, gde će se susresti sa španskim Atletikom iz Madrida. Sve u svemu, tim sa Čerkizova moraće podjednako da pridaje i važnost nacionalnom prvenstvu gde imaju priliku da uzmu zlato po prvi put nakon 14 godina.

  • Pripremni period:

Tokom pripremnog perioda, tj. pre dvomeča sa Nicom, ekipa Jurija Sjomina odigrala je ukupno 7 utakmica gde su ostvarili nešto slabiji učinak u odnosu na očekivani, s’ obzirom da su upisali samo 1 pobedu, 4 remija i 2 poraza, uz 9 postignutih i 12 primljenih golova. Na pripremama u Španiji, Moskovljani su bili bolji od Osijeka (0:1), remizirali su sa Tjanđinom (1:1), Estersundom (3:3), Kalmarom (1:1) i Stromsgodsetom (2:2), dok su poraženi od Lucerna (0:3) i Ferencvaroša (1:2).

  • Prelazni rok:

Zimski prelazni rok uopšte nije promenio okosnicu prošlosezonskog osvajača kupa Rusije, pošto je realizovan samo 1 transfer i to je bila pozajmica desnog beka Timofeja Margasova, koji je ove sezone ostao uskraćen za nastupe, u redove Tosna.

  • Izostanci:

Za ovu derbi utakmicu glavni trener moći će da računa na praktično sve igrače, s’ tim što je golgeter Džeferson Farfan (24n/12g/6a) pod blagim upitnikom za nastup. Ukoliko se on ne pojavi na terenu zameniće ga verovatno prvi strelac tima iz prošle sezone, Brazilac Ari, koji se oporavio od povrede.

  • Sastav:

Očekuje se da će Lokomotiva na teren istrčati u formaciji 4-3-3: Giljerme – Ribus, Pejčinović, Kvirkvelija, Ignatjev – I. Denisov, Tarasov, Fernandeš – Farfan, Ari, Al. Mirančuk.


SPARTAK

Spartak je nakon fantastične, šampionske, sezone dosta spustio ritam, pa su se poslednjih nekoliko meseci zaista mučili da se sa sredine tabele popnu među odabrano društvo. Sada se “crveno-beli“ nalaze na 4. poziciji sa 37 bodova iz 20 odigranih mečeva, a učinak od 10 pobeda, 7 remija i 3 poraza upravo pokazuje da to nije onaj Spartak iz prošle sezone. Na ovaj derbi ekipa Masima Karere dolazi nakon ispadanja iz Lige Evrope, pošto su u dvomeču protiv Atletik Bilbaoa ostvarili poraz kod kuće (1:3) i pobedu na strani (1:2) što nije bilo dovoljno za prolaz zbog pravila gola u gostima. Baš zbog tog rezultata (ispadanja iz Lige Evrope) oni će na ovom meču biti pod manjim pritiskom, tj. neće imati razloga za taktiziranje.

  • Pripremni period:

Ekipa sa “Otkritje Arene“ je na pripremama u Španiji odigrala 4 pripremna meča gde su pokazali neke dobre, ali i dosta loših strana, pošto su pored trijumfa nad praškom Spartom (2:1) i remija sa CSKA iz Sofije (0:0), ostvarili i poraze od Astane (2:3), odnosno Hebeja (1:2).

  • Prelazni rok:

Kao što je to slučaj kod Lokomotive, ni ekipa Spartaka nije previše menjala svoj igrački kadar ove zime. Crveno-beli dres obukli su štoper Nikola Maksimović koji je stigao na pozajmicu iz Napolija, kao i do skora prvi strelac Anderlehta, ofanzivni vezista Sofijan Hani. Sa druge strane, ofanzivni vezista Ivelin Popov (21n/0g/1a) pojačao je ekipu Rubina, a upravo za njegovu zamenu doveden je Hani. 

  • Izostanci:

Masimo Karera na ovom meču neće moći da računa na par važnih igrača, kao što su štoperi Georgij Džikija (25n/1g/3a) i SerdarSerdar (20n/0g/1a), ali takođe i levi bek Georgij Tigijev (3n/0g/0a) i defanzivni vezista Artjom Timofejev (4n/0g/0a). Ofanzivni vezista Džano Ananidze (7n/0g/3a) je pod upitnikom za nastup.

  • Sastav:

Od gostujuće ekipe očekuje se da nastupi u manje-više standardnoj postavi (4-2-3-1): Selihov – Kombarov, Maksimović, Boketi, Ješčenko – Fernando, Glušakov – Zobnin, Hani, Promes – Adriano (Ze Luis).



  • Poslednjih 5 međusobnih utakmica:
19.08.17 PL Spartak Lokomotiva 3 : 4
14.07.17 SK Spartak* Lokomotiva 0 : 0
18.03.17 PL Lokomotiva Spartak 1 : 1
11.09.16 PL Spartak Lokomotiva 1 : 0
30.04.16 PL Lokomotiva Spartak 0 : 2

Obe ekipe jednostavno moraju da ovaj meč shvate veoma ozbiljno, što je naravno činjenica. Lokomotiva sada ima velike šanse da sezonu završi na 1. mestu i Sjomin zasigurno neće hteti da to ispusti iz ruke kako bi kompletirao svoj uspeh na Čerkizovu. Spartak mora da nastavi ka vrhu tabele ne bi li zadovoljio navijače koji su prošle sezone videli trofej nakoj dugog perioda, a jednostavno “Narodni tim“ mora da pronađe formu na gostujućem terenu. Ovde ne treba da se troše reči, derbi je, pitanje pobednika je neizvesno i naravno da su za klađenje bolja opcija golovi.

Tip GG (obe ekipe postižu po gol) u kladionici Maxbet plaća se kvotom 1,90! Naša prognoza rezultata – 1:1 (5,50).

Nama ne predstoji ništa drugo nego da se danas od 14 časova i 30 minuta zavalimo u fotelju i da ispratimo ovakav ruski klasik, koji bi zbog svoje važnosti po svemu sudeći trebao sa bude prepun borbe, a nadamo se i prepun pogodaka kao na meču iz avgusta meseca.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje