četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Ukrajina): Najave i predlozi za utakmice 4. kola (nedelja)

Pred nama je i 4. kolo ukrajinskog prvenstva, popularne Premijer Lige, a svih 6 utakmica na programu su ovog vikenda. Nakon jučerašnja 2 duela danas nas očekuje odigavanje poslednjih 6 utakmica čiju najavu možete pogledati ovde.


16:00 Černomorec Odesa – Oleksandrija

Prva današnja utakmica odigraće se između ekipa sa samog dna tabele, što bi samo po sebi trebalo da predstavlja izuzetan nekvalitet i neefikasnost. Černomorec se trenutno nalazi na poslednjoj, 12. poziciji s’ obzirom da nakon 3 kola i 3 poraza nisu uspeli da sakupe niti jedan bod. Svakako da ih je finansijska kriza uništila, kao što smo to pisali već par puta, i sigurno da do kraja sezone ne možemo da očekujemo ništa drugo osim njihove relegacije u niži rang. Njihova igra je veoma neukomponovana, iako te ne izgleda katastrofalno čak nije ni na nivou koji je potreban bar za postizanje golova, što govori i činjenica da su postigli svega 1 gol, a pored toga imaju primili su čak 6. Sa druge strane, Oleksandrija igra dosta loše u prvenstvu te zauzimaju predposlednju poziciju sa 2 boda iz 3 utakmice (2 remija i 1 poraz), ali ti rezultati praktično su pali u senku pošto su popularni “Poljoprivrednici“ uspeli da remijem i pobedom nad rumunskom Astrom prođu u kvalifikacioni plej-of Lige Evrope gde će se sastati sa beloruskim BATE-om. Svakako da nakon te pobede igrači imaju motivacije, a s’ obzirom da ih utakmica u LE očekuje tek za dve nedelje ne bismo danas trebali da vidimo kalkulacije. Mislimo da je u ovom trenutku Oleksandrija kompaktnija ekipa i svesnija tome da imaju kvaliteta da izbore opstanak, ali sigurno da su nakon pobede nad Astrom čak i previše izmoreni. Černomorec je zaista postao velika žrtva problema sa finansijama i jako je teško zamisliti kako oni mogu doći do sva 3 boda, ali s’ obzirom da će bar pokušati to da učine treba očekivati neizvestan susret.

Naša prognoza rezultata – 1:1

P/K X @1,60 (remi na poluvremenu ili na kraju utakmice)


16:00 Zirka Kropivnicki – Veres Rivne

Danas će snage odmeriti i dve možda i najneefikasnije ekipe u Premijer Ligi ove sezone, ekipe Zirke i Veresa. Ekipa iz Kropivnickog nakon 3 odigrane utakmice na svom kontu ima svega 2 boda pošto su ostvarili poraz od Vorskle, kao i remije sa Olimpikom i Karpatima. Kao što smo rekli, Zirka spada među najneefikasnije ekipe ove sezone s’ obzirom da se njihov stil igre zasniva na čuvanju svog gola i napadanju protivničkog tek nakon ozbiljnijih grešaka protivnika. Teško da sa takvom koncepcijom popularna “Zvezda“ može da bude sigurna od relegacije ove sezone, ali isto tako teško da će se išta menjati s’ obzirom da u ekipi ima dosta starijih igrača koji godinama tako igraju. Sa druge strane, Veres je jedina ekipa koja je u ova 3 kola zabeležila sva 3 remija, ali isto tako treba napomenuti da u tom periodu nisu postigli ni primili niti 1 gol, s’ obzirom da su svi remiji završeni rezultatom 0:0. Reč je takođe o jednoj čvrstoj ekipi, koja verovali ili ne ima skoro pa isti stil igre kao i njihov današnji rival. Njihova izdanja jesu kvalitetna i to veoma, ali ako ovako nastave samo će ubijati sopstveni potencijal kojeg naravno ima. Teško je zamisliti da pored ovakvih ekipa možemo da očekujemo goleadu, te je naš predlog zasnovan upravo na tome. Obe ekipe igraju veoma tvrdo gde se jedini napadi zasivaju na korišćenju grešaka protivnika, kojih u veoma sporim akcijama Zirke i Veresa ne bi trebalo da bude mnogo.

Naša prognoza rezultata – 1:0

0-2 @1,55 (2 ili manje golova na utakmici)


18:30 Vorskla Poltava – Dinamo Kijev

Prošlosezonski vicešampion Ukrajine danas izlazi na megdan jednom od najvećih iznenađenja ovogodišnje Premijer Lige, te svakako da je i potencijalni kiks moguć, ali o tom-potom. Vorskla se nakon 3 kola nalazi na 3. poziciji sa 6 bodova, što je 3 boda manje od drugoplasiranog Šahtjora koji je juče slavio nad Marijupoljom. Tokom ovog perioda zabeležili su poraz od Šahtjora na samom uvodu, da bise nakon toga konsolidovali i vezali 2 trijumfa, nad Karpatima i Zirkom. Zanimljivo je to da u odnosu na prošlu sezonu igraju dosta bolje, a iako su primili već 5 golova (3 od prošlogodišnjeg šampiona Šahtjora) njihova odbrana deluje veoma čvrsto i stabilno, te bi to mogao biti možda problem za Dinamo. Kijevčani se trenutno nalaze na samom vrhu tabele pošto imaju 9 bodova, isto kao i drugoplasirana ekipa iz Donjecka, ali sa jednom utakmicom više. “Plavo-beli“ su jedina ekipa u Ukrajini koja je ove sezone zabeležila sva 3 trijumfa i zaista ako ove sezone ne osvoje šampionat to će biti jedno ogromno iznenađenje, pošto zaista igraju dobro na svim frontovima. Ovoj utakmici okreću se nakon katastrofalnog poraza od Jang Bojsa (2:0) u revanš susretu 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto su ispali zahvaljujući golu švajcarske ekipe u gostima (3:1 u Kijevu). Svakako da igrači Dinama i danas razmišljaju o tom porazu i to donekle može da se odrazi na igru, ali mislimo da kako utakmica bude tekla da će se stvari vraćati u normalu i da će Dinamo biti sve dominantniji. Vorskla igra dosta tvrdo u odbrani i veliki broj golova od strane Dinama praktično bi bio ogromno iznenađenje.

Naša prognoza rezultata – 0:2

2G1-2 @1,60 (gost postiže 1 ili 2 gola u drugom poluvremenu)


18:30 Zarja Luganjsk – Olimpik Donjeck

Jedan od derbija ovog kola i generalno jedan od derbija Ukrajine odigraće se danas od 18 časova i 30 minuta na stadionu “Slavjuč-Arena“ u Zaporožju. Obe ekipe igraju dosta neefikasno, ali trenutno “plavo-crni“ mogu da se pohvale kako igraju na veoma zavidnom nivou. Zarja se trenutno nalazi tek na 9. poziciji što je za prošlosezonsku trećeplasiranu ekipu zaista katastrofačan plasman. Do sada su uspeli da zarade svega 2 boda iz 3 utakmice, pošto su ostvarili poraz od Stalja, kao i remije sa Marijupoljom i Oleksandrijom. Glavni trener Jurij Vernidub izjavio je da ukoliko uskoro ekipa ne zabeleži trijumf on ne može da učini ništa drugo nego da je to realan scenario s’ obzirom da je igra Zarje dosta nestabilna, a u jako kratkom periodu mogu da postignu i ujedno prime gol na utakmici. Olimpik je pak kao jedno od iznenađenja dosta kvalitetno započeo ovu sezonu, pa su nakon pobede nad Oleksandrijom zabeležili remije protiv Zirke i Veresa. Pre nekoliko danas pored svega toga uspeli su i da zabeleže poraz na veoma teškom gostovanju solunskom PAOK-u u okviru revanš utakmice 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope iako su i tokom obe utakmice pokazali visok kvalitet, te iz prve utakmice vukli remi rezultatom 1:1. U ovom trenutku kvalitet jeste na njihovoj strani u odnosu na ekipu Zarje, ali sigurno je da su nakon duela sa PAOK-om veoma izmoreni te danas ne bismo mogli da očekujemo njihov pun kapacitet. Baš to bi moglo da bude od koristi za Zarju koja mora igrati na sve ili ništa ne bi li spasila svog trenera.

Naša prognoza rezultata – 1:0

1X&0-3 @1,45 (pobeda domaćina ili remi uz 3 ili manje golova)


Nadamo se da smo vam bar malo pomogli oko izbora tipova za utakmice iz ukrajinske Premijer Lige, a nadamo se da će procenat uspešnosti biti dovoljan za zaradu.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje