četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Ukrajina): Najave i predlozi za utakmice 6. kola (nedelja)

Nakon jučerašnje dve, pred nama je odigravanje i poslednje četiri utakmice 6. kola ukrajinske Premijer Lige. Ove 4 utakmice započeće u dva različita termina, od 16 časova, kao i od 18 časova i 30 minuta. U ovom tekstu možete pročitati najavu i predlog za svaku od tih utakmica.


16:00 Karpati Lavov – Oleksandrija

Od 16 časova na stadionu “Ukrajina“ u Lavovu ekipe Oleksandrije, ovosezonski učesnik Lige Evrope, gostovaće jednoj od najpopularnijih ukrajinskih ekipa, Karpatima iz Lavova.

Karpati su nakon možda i nameštene pobede nad Staljom uspeli da ostvare i katastrofalan i pre svega ubedljiv poraz od novopečenog premijerligaša Marijupolja (3:0) te se sada sa 4 boda iz 5 utakmica nalaze tek na 9. poziciji. Trenutno ekipa sa najgorom odbranom u ligi u narednom periodu imaće mnogo problema, s’ obzirom da se već uveliko priča o smeni trenera Serhija Navara kojij je na klupu ekipe iz Lavova stigao tek ovog leta. Sigurno da bar neko vreme mora da prođe da se ekipa u zeleno-belim dresovima vrati u normalu, a možda sve to može da ubrza baš ova utakmica protiv Oleksandrije, koja će zbog evropskog takmičenja žrtvovati susret u domaćem prvenstvu. Trener Serhio Navaro za ovu utakmicu neće moči da računa samo na desnog krilnog vezistu Pavla Ksjonza (1n/0g/1a) koji se nije oporavio od povrede.

Oleksandrija se trenutno nalazi na jednoj poziciji ispod Karpata, a nakon 5 odigranih utakmica popularni “Agronomi“ imaju svega 3 boda s’ obzirom da su zabeležili 3 remija i 2 poraza, bez i jedne pobede. Svakako da su trenutno šanse ogromne da trener praktično žrtvuje ovu utakmicu i na teren izađe sa mešanim sastavom, s’ obzirom da ekipu iz istoimenog grada za samo 4 dana očekuje susret u Ligi Evrope gde će dočekati BATE Borisov, a s’ obzirom na rezultat sa gostovanja, koji je remi rezultatom 1:1, šanse za prolaz u grupnu fazu sada su maksimalne. Trener će na raspolaganju za ovu utakmicu imati sve igrače, ali pitanje je koliko prvotimaca će izvesti na teren od prvog minuta.

Nema sumnje da je Oleksandriji susret u Ligi Evrope višestruko bitniji od ovog sa Karpatima, te šanse za dolazak do novih bodova za ekipu Serhija Navara itekako postoje. Mislimo da domaći teren i imperativ pobede kod Karpata, kao i slaba motivacija gostiju na ovoj utakmci može doneti samo jedno, spas za igrački i trenerski kadar današnjeg domaćina koji će prema izjavama dobiti određenu kaznu za svaki naredni poraz.

Naša prognoza rezultata – 2:1

1X&0-3 @1,60 (pobeda domaćina ili remi uz 3 ili manje golova na utakmici)


16:00 Zirka Kropivnicki – Zarja Luganjsk

Druga utakmica koja će se odigrati od 16 časova biće smeštena na stadionu “Zirka“ u Kropivnickom, gde će se sastati upravo Zirka iz Kropivnickog i Zarja iz Luganjska.

Zirka kao jedna od najlošijih ekipa ove sezone u ukrajinskom prvenstvu zauzima predposlednju poziciju sa 2 boda nakon 5 odigranih utakmica, a do sada nisu uspeli doći ni do jedne pobede pošto imaju učinak od 2 remija i 3 poraza. Izrazito defanzivna ekipa, kao što je to i očekivano, ima najlošiji napad u ligi, jer su nakon 5 utakmica postigli svega 3 pogotka i sigurno da im slaba realizacija, kao i generalno neukomponovanost cele ekipe ne može garantovati bodove u narednom periodu. Za sada, kako stvari stoje realan domet ove ekipe do kraja sezone može biti samo sredina tabele, i to samo ukoliko se u taboru Zirke dese ozbiljnije promene, kao što je pre svega promena trenera. Za ovu utakmicu glavni trener ekipe na raspolaganju neće imati samo povređenog centralnog vezistu Artjoma Favorova (2n/0g/0a).

Zarja je nakon katastrofalna 4 kola konačno uspela da na poslednjoj utakmici protiv Veresa i to u gostima zabeleži minimalnu pobedu i tako glavnom treneru Juriju Vernidubu bar još neko vreme produži opstanak na klupi. Za sada ekipe iz Luganjska zauzima tek 8. poziciju na tabeli, iako su prošle sezone bili trećeplasirana ekipa, a sada imaju samo 5 bodova nakon isto toliko utakmica. Pored toga, Zarja je tokom ove sezone uspela da postane ekipa sa najlošijim napadom u ligi pošto su postigli samo 3 pogotka, a što je veoma čudno zbog činjenice da su u Ligi Evrope prošle sezone golove postizali protiv Fejnorda, Mančester Junajteda, Fenerbahčea. Za ovu utakmiciu trener će imati na raspolaganju sve igrače.

Očekivano je da Zarja nakon prve pobede u ovoj sezoni hoće da nastavi taj niz ili ako ništa drugo bar niz utakmica bez poraza, što ukoliko ovu utakmicu shvate preozbiljno mogu da odrade bez velikih poteškoća s’ obzirom da Zirka pored tvrde odbrane nema svoje oružje kojima može da preti svojim protivnicima. Njihova igra zasniva se na čuvanju tog početnog remija, a koliko se može primetiti po njihovim utakmica, postizanje golova nije primarni cilj ukoliko druga strana ne uradi isto.

Naša prognoza rezultata – 0:2

X2&0-3 @1,45 (remi ili pobeda gostiju uz 3 ili manje golova na utakmici)


18:30 Dinamo Kijev – Stalj Kamijanske

Na Olimpijskom stadionu u Kijevu od 18 časova i 30 minuta predstoji nam susret kijevskog Dinama i ekipe Stalja iz Kamjanski.

Dinamo nakon dolaska do povoljnog rezultata u prvoj utakmici protiv Maritima u okvriu plej-ofa Lige Evrope (0:0), mora da se brzo prekomanduje u domaći šampionat i tu dođe bar do remija na utakmici protiv Stalja. Sigurno da kod njih ne sme da bude kalkulacija kao što to postoji kod drugih ekipa, te odmah protiv današnjeg rivala očekujemo veliku borbu bez obzira što za samo 4 dana dočekuju portugalski Maritimo na svom terenu. Nakon 5 utakmica u domaćem šampionatu zauzimaju 2. poziciju sa 2 boda manje, ali i jednom utakmicom manje od prvoplasiranog Šahtjora koji je juče savladao Olimpik. Dakle, Dinamo trenutno ima 13 bodova, a do sada su zabeležili 5 pobeda i 1 remi, bez poraza. Zbog 11 postignutih i 1 primljenim golom postali su ekipa sa najboljim napadom i najboljom odbranom u ligi. Aleksandar Hackevič će na raspolaganju za duel sa ekipom iz Kamjanski imati sve standardne prvotimce.

Stalj je nakon više nego odličnog starta sezone upao u ozbiljnu krizu rezultata pa su pored 2 početne pobede zabeležili i 3 vezana poraza, te se sada nalaze na 7. poziciji sa 6 bodova iz 5 utakmica. Sigurno da će im na današnjoj utakmici ogromnu motivaciju predstavljati činjenica da ni jednom u svojoj istoriji nisu uspeli da savladaju ekipu kijevskog Dinama, koji i sada mora igrati maksimalno dobro iako su igrači može se reći umorni zbog gustog rasporeda. Treba očekivati danas dosta tvrdu igru Stalja u zadnjoj liniji, što je nekoliko puta značilo na utakmicama gde su igrali protiv višestruko kvalitetnijih rivala, a baš na takav način uspeli su da donekle pariraju donjeckom Šahtjoru u 3. kolu prvenstva. Mislimo da za njih svakako ima šanse na ovoj utakmici, a naravno sve zavisi koliki strah će biti prisutan jer su bodovi dosta bitni u ovom trenutku. Na današnjoj utakmici protiv Dinama zasigurno neće nastupiti desni krilni napadač Danilo Kniš (3n/0g/0a) koji je pozvan u U21 reprezentaciju Ukrajine.

Nema sumnje da će Stalj za ovaj susret biti izuzetno motivisan, jer je utakmica protiv kijevskog Dinama takođe idealna prilika da se pokažu u odličnom svetlu kao i protiv Šahtjora. Iako Dinamo ne sme ili bar ne bi trebao da kalkuliše svakako da je opravdana sumnja da će glavni trener Aleksandar Hackevič odmarati bar neke igrače. Ako tako bude zasigurno da Stalj može da bude veliki konkurent na ovoj utakmici.

Naša prognoza rezultata – 2:1

EH2 (+3) @1,65 (pobeda gostiju, remi ili pobeda domaćina do 3 gola razlike)


18:30 Vorskla Poltava – Marijupolj

Ekipe Vorskle iz Poltave i Marijupolja iz istoimenog grada svoju današnju utakmicu odigraće takođe od 18 časova i 30 minuta, a ova utakmica smeštena je na stadion “Vorskla“ u Poltavi.

Vorskla je nakon slaboh starta sezone upala u ozbiljnu formu te sada nemaju poraz ni na jednoj od poslednje 4 utakmice gde su ostvarili čak 3 pobede i 1 remi, tako da sada sa 10 bodova zauzimaju visoku 4. poziciju na tabeli što je svakako neuporedivo bolje od prošlosezonske borbe za opstanak. Iako je ovde reč o jednoj od najdefanzivnijih ekipa lige, pored Zirke, Vorskla ipak uspeva da napravi odličan posao u napadu, a može se reći da 6 postignutih golova nakon 5 kola još uvek nije zadovoljavajuća brojka sudeći po njihovom kvalitetu. Nakom pozitivnih promena tokom ovog leta Vorskla je više nego odlučna da sezonu završi u “plavoj zoni“ gde će svakako imati priliku da izbore plasman u evropska takmičenja s’ obzirom da tu vodi prvih pet mesta na tabeli. I na ovoj utakmici nastupiće bez prvog golmana Bogdana Šusta (4n/-5g) koji se povredio protiv Dinama u 4. kolu, ali sačuvana mreža protiv kvalitetnog Stalja svakako govori o potencijalima talentovanog Oleksandra Tkačenka.

Marijupolj iz utakmice u utakmicu priređuje sve bolju i bolju igru i nije ni čudo što su odmah nakon povratka u elitu zauzeli poziciju na gornjoj polovini tabele. Sada se nakon 5 utakmica nalazena 6. mestu sa ukupno 8 bodova i učinkom od 2 pobede, 2 remija i samo 1 poraza. Od samog početka igraju dosta kvalitetno, tvrdo i pre svega disciplinovano pa nije ni čudo što je Marijupolj jedna od ekipa sa najmanje dobijenih žurtih kartona, ali i kartona uopšte. Zasigurno da im odlične igre, kao i sve veća podrška navijača znače mnogo, pa nema sumnje da je motivacija sada na zaista na visokom nivou te im ni duel sa izrazito kvalitetnom ekipom Vorskle ne bi trebao predstavljati prepreku, bar ne u psihičkom smislu. Mislimo da njihovo vreme tek dolazi te da do kraja sezone mogu da uđu čak i u top 5 te da se možda plasiraju i u evropska takmičenja. Za ovu utakmicu svi igrači su spremni te i to može da predstavlja veliki plus na ovom gostovanju, koje će biti udaljeno nešto više od 500 kilometara.

Naravno da u narednom periodu treba očekivati sve stabilniju i stabilniju ekipu Marijupolja, s’ obzirom da su se odmah po povratku u prvenstva navikli na novi ritam, a sada jedino što mogu je da svoj kvalitet, kojeg već poseduju, i dopunjuju. Vorskla jeste veoma tvrda ekipa, a pošto igraju kod kuće treba očekivati praktično “mrtvilo“ na terenu s’ obzirom da oni tek ukoliko umrtve utakmice mogu uspešno da dođu do bodova. Mislimo da je klađenje na konačan ishod u bilo kom smislu veoma težak posao, a klađenje na golove, koji će verovatno izostati, možda je i najbolja opcija.

Naša prognoza rezultata – 1:1

1P0-1&2P0-2 @1,45 (0 do 1 gola u prvom i 0 do 2 gola u drugom poluvremenu)


Nadamo se da smo vam bar malo pomogli oko izbora tipova za utakmice iz ukrajinske Premijer Lige, a nadamo se da će procenat uspešnosti biti dovoljan za zaradu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje