četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Ukrajina): Najave i predlozi za utakmice 8. kola (subota)


16:00 Šahtjor Donjeck – Zarja Luganjsk

Utakmica koja otvara ovo 8. kolo odigraće se na stadionu “Metalist“ u Harkovu, a sastaće se ekipe donjeckog Šahtjora i Zarje iz Luganjska, koja je nezvanično, uz Marijupolj, jedna od filijala aktuelnog šampiona Ukrajine.

Šahtjor je velikom srećom uspeo da dođe do 1. pozicije sa 18 bodova iz 7 utakmica i zabeleženim skorom od 6 pobeda i 1 poraza, ali treba istaći da je Dinamo bojkotovao utakmicu sa Marijupoljom, te će najrealniji scenario biti priznavanje poraza službenim rezultatom. Svakako to ide u korist osvajača triple krune u prošloj sezoni, ali do kraja sezone ima mnogo i sigurno da iz kola u kolo moraju što ozbiljnije da pristupaju protivniku. S’ obzirom da su vezali niz od 5 uzastopnih pobeda gde su svaki put bar 2 puta tresli mrežu protivnika motivacija igrača jeste na visokom nivou, ali pitanje je veliko koliko su spremni za atraktivna izdanja odmah nakon reprezentativne pauze, tj. samo par dana pred utakmicu grupne faze LŠ sa ekipom italijanskog Napolija. Iako se iz trenerskog štaba “narandžasto-crnih“ najavljuje najjači sastav na meču sa Zarjom naše mišljenje je da je u ovom trenutku Liga Šampiona prioritet te da će određenih izmena ipak biti, a čak i ako ne bude ipak ne očekujemo preterano srljanje popularnih “Minera“.

Zarja jedva da sastavlja kraj sa krajem ove sezone, a pored katastrofalnih rezultata u prvih 7 kola gde su ostvarili 2 pobede, 2 remija i 3 poraza, te uzeli samo 8 bodova, svoju kulminaciju ova loša forma ekipe iz Luganska doživela je početkom septembra kada su pretrpeli poraz od Marijupolja rezultatom 2:3. Svakako da forma mora da se podigne što je pre moguće, jer su sada već maksimalne šanse da ako ne dođu do povoljnog rezultata protiv Šahtjora glavni trener Jurij Vernidub dobija otkaz, a Zarja nastavlja svoj put ka dnu. Po svemu sudeći, jer ekipa Zarje, koja je donekle prijateljski klub Šahtjoru (sa strane poklanjanja bodova) ima i određena zaduženja pred šampionom Ukrajine te će puštanje bodova verovatnu uslediti i danas, kao što je to već bio slučaj na svakoj od poslednjih 5 utakmica.

Šahtjor će kao što smo reći zbog gustog rasporeda najverovatnije malo promešati sastav, ali svakako klupa ove ekipe je izuzetno dugačka i problema za uzimanje nova 3 boda mislimo da ne bi trebalo da bude. Zarja igra dosta loše, igra se zasniva samo na građenju akcija tamo gde se stvori prostor i to je sve što se može reći o ovoj ekipi. Kao što smo rekli, pobeda Šahtjora ne bi trebala da bude nerealan scenario, ali takođe ne verujemo da ćemo videti goleadu.

Naša prognoza rezultata – 2:0 (2:1)

1&0-3 @1,95 (pobeda domaćina uz 3 ili manje golova na utakmici)


18:30 Vorskla Poltava – Olimpik Donjeck

Od 18 časova i 30 minuta odigraće se druga i poslednja današnja utakmica kada će se na stadionu “Oleksij Butovski“ u Poltavi sastati poltavska Vorskla i donjecki Olimpik.

Vorskla važi za jedno od većih iznenađenja sezone, a iz kola u kolo to nastavljaju da potvrđuju s’ obzirom da su se pre samo par meseci borili za opstanak u eliti, a sada zauzimaju čak 3. poziciju sa čak 16 bodova iz 7 utakmica i učinkom od 5 pobeda, 1 remija i 1 poraza. Reč je o izuzetno čvrstoj, disciplinovanoj i nadasve kvalitetnoj ekipi koja ume da zatvori utakmicu i pred sam istek 90 minuta napravi haos po protivničku ekipu. Najbolji primer za tako nešto jeste utakmica sa kijevskim Dinamom, koji ni pored dosta šuteva nije uspeo da savlada fantastičnog golmana Vorskle, a remi u tom 4. kolu dosta je uzmrdao ekipu Dinama koja je nakon toga ispala iz Lige Šampiona. Sve u svemu, Vorskla može danas da bude veoma konkurentna ekipa i da do kraja sezone bude u borbi za evropska takmičenja što svakako svojom kvalitetnom igrom i zaslužuju.

Olimpik je pred fantastičnog starta malo spustio ritam, a možda i najbolje objašnjenje za to jeste umor igrača koji jednostavno nisu navikli da uporedo igraju dva velika takmičenja, kao što su Liga Evrope (iz koje su ispali nesrećno) i naravno Premijer Liga. Oko mesec dana posle revanša sa PAOK-om stvari moraju da počnu da se vraćaju u normalu, što je naravno i očekivano za ekipu koja je dosta uložila poslednjih par godina i dovela dosta kvalitetnih pojačanja iz Rusije i donekle iz ostalih istočnoevropskih zemalja. Naravno treba istaći da Olimpik ima manje-više sličan sistem kao i ekipa Vorskle, a sva filozofija zasniva se na stvaranje mrtvila tokom početnih 60-ak minuta, a nakon toga građenje ozbiljnih napada uz naravno donekle defanzivnu igru.

Iako poslednji međusobni susreti ovih dveju ekipa ne govore tako, Vorskla i Olimpik važe za izuzetno defanzivne ekipe koje mogu veoma brzo da se prebace iz defanzivnog u blago-ofanzivni “režim rada“ te stoga za očekivanje je da današnja utakmica bude monotona bar u prvom i početkom drugog poluvremena. Mislimo da je klađenje na konačan ishod utakmice dosta težak zadatak, ali verujemo da je klađenje na golove i rezultat prvog dela igre (remi) dosta dobar izbor.

Naša prognoza rezultata – 1:1

PX @1,90 (remi na poluvremenu)


Nadamo se da smo vam bar malo pomogli oko izbora tipova za utakmice iz ukrajinske Premijer Lige, a nadamo se da će procenat uspešnosti biti dovoljan za zaradu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje