petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] AFRIČKI KUP NACIJA: najave, analize i predlozi (utorak) – 3 meča!

Danas na Afričkom Kupu Nacija gledaćemo tri meča u tri termina, a toliko najava smo i mi spremili. Predložene kvote su: 1,85; 1,85; 2,30


14:00 Alžir – Sijera Leone

Ekipa Alžira po mnogima ima jedan od najjačih sastava na turniru, dosta igrača iz Evrope koji su dugo vremena zajedno uz nekoliko vanserijskih pre svega veznih igrača. Oni su branioci titule iz 2019-te godine, a pre nešto više od mesec danas su doduše u drugom sastavu osvojili i FIFA Arapski kup, tako da su u seriji odličnih rezultat. Što se tiče sastava gotovo svi najbolji igrači su ti, poput Mahreza iz Mančeste Sitija, Benrahme iz Vest Hema, Benacera iz Milana, Ounasa iz Napolija, Slimanija iz Liona, Mandia iz Viljareala, Atala iz Nice…sve u svemu tim za respekt koji dugo vremena ne zna za poraz. Tačnije oni su 25 mečeva zaredom neporaženi što je podatak za svaki respekt.

Očekivani tim: M’Bolhi – Bensabaine, Bedrane, Mandi, Atal – Feguli, Zeruoid, Benacer – Mahrez, Benrahma, Bounadjah.

Što se tiče ekipe Sijera Leone, oni su na takmičenje stigli zauzevši drugo mesto u grupi sa Nigerijom, Beninom i Lesotom, sa skorom 1 pobeda, 4 remija i 1 poraz i sa gol razlikom 6:6, a kvalifikacije će ostatiti upamćene po jako čudnom meču u gostima protiv Nigerije, kada je Nigerija imala prednost 4:0 u 29.minutu, da bi do kraja meča Sijera Leone izjednačila na 4:4, što se ispostavilo kao ključni rezultat za plasman na Afrički kup Nacija. Tim sa klupe predvodi John Keister, član dosta engleskih niželigaša i nekadašnji reprezentativac Sijera Leonea. Što se tiče tima, čak 9 igrača dolazi iz domaće lige, dok četvorica nemaju klub, uz ostale igrače koji igraju u Evropi. Pozicija golmana će svakako biti problematična jer su na liniji sve igrači iz domaćih klubova bez velikog reprezentativnog iskustva, odbranom komanduje kapiten tima i član švajcarskog Ksamaksa – Umar Bangura, a tu su još i igrači Orebra, QPR-a, Ahlena i Gaziantepa, pre svega je tu novo pojačanje tima Steve Caulker, nekadašnji mladi reprezentativac Engleske. Što se veznog reda tiče, tu je Medo Kamara, nekadašnji igrač Partizana, potom Idris Kanu iz Piterbroa i još dosta igrača iz domaćih klubova i manjih evropskih. U napadu ima kakvog takvog kvaliteta kada se uporedi sa ostatkom tima, pre svega Kei Kamara iz finskog HIFK-a i njegov prezimenjak Alhaji iz danskog Randersa. Uz njih tu je i Mohamed Buya Turay iz kineskog Henana, kao i Kaikai iz engleskog Vikomba.

Očekivana postava: Kamara – Kakay, Caulker, Bangura, Wright – Fofanah, Medo, J.Kamara – F.Kamara, A.Kamara, Issa Kallon.

Očekivanja: Svedočili smo već šta se desi kada vrhunska ekipa poput Senegala podceni rivala i promaši neke svoje šanse juče, ali danas deluje da je razlika u klasi još veća i da Alžir neće ništa prepustiti slučaju i da će već od samog početka meča napasti nominalnog gosta pa je naš predlog igra 1-1&2-5 gola po kvoti 1,85.

0:0


17:00 Nigerija – Egipat

Trostruki osvajač Afričkog kupa nacija i trećeplasirani tim sa prošlog prvenstva Nigerija, dolazi na ovo takmičenje sa visokim ambicijama i željom da se nađe u završnici takmičenja. Ono što je novost u odnosu na kvalifikacije jeste činjenica da je u decembru otkaz dobio nemački stručnjak Gernoth Rhor i da ga je zamenio nigerijski trener Augustine Eguavoen, koji ima dosta iskstva u domaćim timovima, ali je pitanje kako će se nositi sa zvezdama koje nastupaju u najvećim klubovima sveta. Što se tiče sastava, problem za Nigeriju može da bude izostanak dvojice napadača koji su trenutno u sjajnoj formi, to su igrač Napolija – Osimhen, kao i napadač Votforda – Dennis, ali i pored toga napad ne izgelda loše, a činiće ga Ahmed Musa, Moses Simon, Ihenačo, Igalo, Umar Sadik, kao i krilni napadači Čukvueuze iz Viljareala, Onjekuru iz Galatasaraja. Vezni red je možda više pogođen, izostankom kreativnog veziste Eteba, kojeg nema na spisku, ali su tu Ndidi iz Lestera, potom Iwobi iz Evertona, Onjeka iz Brentfora… U odbrani manje više standardna situacija, kapiten Trost-Ekong iz Votforda, Omeruo iz Leganjesa, Avaziem iz Alanije, pred samo takmičenje povredio se štoper Balogun iz Rendžersa pa ga nećemo gledati. I pored činjenica da će joj faliti tri jako bitna igrača, Nigerija deluje jako dobro i smatramo da će to i pokazati igrama na terenu.

Očekivana postava: Okoye – Omeruo, Trost-Ekong, Avaziem – Kolins, Iwobi, Ndidi, Aribo, Simon – Musa, Ihenačo.

Što se tiče Egipta, već smo spominjali slične situacije, ovo je čovek-tim, odnosno Salah je veliki vođa, mada se mora reći da ima kompaktan tim uz sebe koji igra jako dobro, a deluje dosta uigrano, pre svega jer veliki broj igrača ima puno mečeva zajedno, što kroz selekciju što kroz klubove Egipta (Zamalek i Al Ahli pre svega). Oni su se plasirali na ovo takmičenje kao prvi u grupi sa Komorima, Kenijom i Togom, ali nisu blistali jer su ostvarili 3 pobede i 3 remija uz gol razliku 10:3. Ono što bi trebala da bude prednost tima jeste sjajni selektor, portugalac Karslos Keiroš, koji je sa dosta uspeh predvodio Iran, pa se isto očekuje i sada. Kao što smo i rekli u napadu je glavna uzdanica Salah, igrač Livepula, ali je tu i trenutno prvi strelac Galatasaraja – Mostafa Mohamed, kao i mladi igrač Študgarta – Omar Marmoush i ekstratalentovani član Piramidsa – Ibrahim Adel. U veznom redu treba spomenuti dvojac iz Premijer lige – Trezeguet iz Aston Vile, kao i Elneni iz Arsenala, uz dosta iskusnih igrača Zamaleka, Al Ahlija i Pyramidsa, treba spoemnuti Ramdana Sobhia, koji iako ima samo 24 godine, veći iza sebe ima evropsko iskustvo i sada igranje u kontinuitetu na domaćem terenu. Defanziva tima gotovo u potpunosti domaća i dosta uigrana uz izuzetak nekadašnjeg štopera WBA – Hegazija.

Očekivana postava: Shenawy – Tawfik, Hegazy, Hamdi, Fotueh – Sulaya, Elneny – Salah, Said, Sherif – Mohamed Mostafa

Očekivanja: Danas nas očekuje još jedan derbi susret već u prvom kolu grupne faze, svakako da će mnogi gledaoci imati svoje favorite na ovom susretu, a po nama ni jedan tim neće srljati previše i juriti rezultat i ne bi nas čudilo da vidimo rezultat 0:1 ili 1:0, ali mislimo da će se prvi deo susreta završiti nerešno, pa je naš predlog Xpp po kvoti 1,85.

1:0 (1:0)


20:00 Sudan – Gvineja Bisao

Tim koji je davne 1970.godine osvojio ovo takmičenje vraća se na smotru najboljih timova posle izostanka sa četiri vezana turnira. Sudan je selekcija za koju se može reći da je gotovo u kompletnom sasatvu domaća, odnosno od selektora do igrača, svi igraju u domaćoj ligi i to uglavnom za dva najveća kluba Al Hilal i  Al-Merrikh, što omogućava igračima da budu jako dobro uigrani. Ono što je glavna snaga ove selekcije jeste činjenica da na domaćem terenu igaju jako dobro i to je ono što je njihova snaga, čak i njihovi klubovi beleže solidne rezultate u kontinentalnim takmičenjima pre svega zahvaljujući odličnim partijama na domaćem terenu. U timu je sedam igrača Al Hilala i šest igrača Al Merrikha i to je okosnica selekcije, treba spomenuti ,,desetku“ Mohameda Abdelrahmana, kao i veznjaka Walieldin Khedr. Ono što je posebno interesantno jeste činjenica da 17 igrača u timu ima jedan ili nijedan nastup za selekciju.

Očekivana postava: Achrine – Amin, Karshoum, Nemer, Elfandi – Omer, Safour, El-Rasheed- Nouh, AbdelRahman, Hamed.

Što se tiče selekcije Gvineje Bisao, činjenica da su portugalska kolonija vezala ih je za ovu fudbalsku naciju, pa je veliki broj igrača ponikao ili otišao da igra za portugalske klubove i upravo ova činjenica je dovela do toga da Gvineja Bisao igra svoje treće uzastopno prvenstvo Afrike. Sa klupe ih predvodi Baciro Cande, koji je dugo na klupi selecije i poznaje svoje igrače jako dobro. Jonas Mendes, golman više portugalskih klubova, trenutno bez kluba, u odbrani pre svega treba istaći igrača Porta – Nanu-a, trenutno na pozajmici u Dalasu, potom Fali Candéa iz Portimonensea, a tu su i ostali igrači iz portugalskih i francuskih klubova, glavnu reč u veznom redu vodiće Pele, igrač Monaka, a tu su još i Moreto Cassamá iz Remsa, Sori Mané iz Moreirensea i Pantuche Camara iz engleskog Plimuta. Tu su i nekadašnji mladi reprezentativac Portugala – Semedo, kao i krilni napadač Ludogoreca – Joriginho koji će biti opasnost zbog brzine i driblinga koje poseduje i koje je pokazao igrajući u Evropi. U napadu Frederik Mendi iz Setubala i Piqueti iz saudijskog Al Shoulla su prve opcije uz još tri igrača iz francuskih klubova. Sve u svemu ne tako loš sastav sa iskustvom igranja u evropskim ligama. Može se reći da će timu faliti Rudinilson Silva iz litvanskog Žalgirsa jer je do sada bio standardan prvotimac.

Očekivana postava: Mendes, Nanu, Sangate, Mane, Cande, Bura, Piqueti, Semedo, Cassama, Jorginho, Mendi

#Ono što može da bude problem sa Gvineju Bisao je činjenica da je obljavljeno da imaju čak 10 zaraženih igrača, pa je pitanje u kom sastavu će izaći na meč.

Očekivanja: Da je Gvineja Bisao u kompletnom sastvu bez razmišljanja bi naš predlog bio vezan za igru X2&0-3 gola, ali pošto se ne zna u kom sastavu će igrati, naš savet je da se ovaj meč ipak preskoči. U slučaju da se ipak opredelite da ga odigrate, deluje kao jako dobar predlog igra na tačan rezultat na poluvremenu 0:0 po kvoti 2,30

0:0

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje