petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] La liga, najava, predlozi za klađenje (NEDELJA)

U nedelju su na programu 4 duela La lige.

14h Espanjol-Sevilja

Espanjol je u ligu ušao kao šampion Sekunde sa ambicijama pre svega da ostane u najjačem društvu. Počeli su sezonu onako kako su i završili u drugoj ligi, šampionski, dobijali su sve redom. Ipak, kako je vreme odmicalo tako je malo padala i sva ta euforija i počeli su i porazi. Sada, nisu baš u nekoj najboljoj formi. U poslednjih 5 kola imaju samo 2 osvojena boda. Istina, ta loša forma se poklopila sa povredom Raul de Tomasa. On je trenutno na 13 postignutih golova i samo je Benzema postigao više. Koliko on znači ekipi videlo se baš u prošlom kolu kada su igrali sa Barselonom. Malo je falilo da senzacionalno dobiju svog najvećeg rivala,ali je Barselona uspela da izvuče remi u nadoknadi vremena. Na tom meču je Espanjol igrao zaista dobro, potpuno drugačije nego kada De Tomasa nema na terenu. Mnogo su opasniji i konkretniji sa njim i nema sumnje da će pokušati tako da igraju i na današnjem meču. Na domaćem terenu igraju mnogo bolje nego u gostima. Od svojih 28 bodova, čak 21 su osvojili na domaćem terenu.

Sevilja u ovo kolo ulazi sa drugog mesta i sa samo 4 boda zaostatka za liderom Realom. Sevilja je u prethodnom kolu konačno pobedila nakon 3 meča na kojima su odigrali 0-0. Ta pobeda im je mnogo značila, a na neki način su je dodatno potvrdili u četvrtak kada su u Ligi Evrope dobili Dinamo Zagreb sa 3-1. Dakle, u ovo kolo ulaze sa dve vezane pobede i sa željom da taj niz produže i tako izvrše još veći pritisak na Real Madrid. Ima Sevilja problema sa napadom, zaista kubure sa efikasnošću. Odbrana nije loša, čak naprotiv, odlična je, primaju zaista malo golova. U ligi imaju 4 vezana meča na kojima nisu primili niti jedan gol,ali eto, napad je najveći problem. Dodatni problem za Lopetgija jesu i povrede. Van tima su Akunja,Rekik, Korona,Montiel,Suso i Lamela. Dakle, Lopetegi u ovom kolu ne može da računa na 6 igrača. To može da bude veliki problem pogotovo na zgusnut raspored koji im predstoji. Oni već u četvrtak imaju revanš sa Dinamom u Zagrebu i moguće da će Lopetegi promešati malo karte na ovom meču kako bi rasteretio neke igrače,ali i smanjio rizik od povreda.

Očekivani sastavi:

Espanyol possible starting lineup:
D Lopez; Vidal, Gomez, Cabrera, Pedrosa; Bare; Puado, Herrera, Darder, Vilhena; De Tomas

Sevilla possible starting lineup:
Bounou; Navas, Carlos, Kounde, Augustinsson; Rakitic, Fernando, Jordan; Ocampos, En-Nesyri, Martial

Prognoza: Očekujem da vidimo golove na obe strane. Espanjol igra jako dobro kući i verujem da mogu makar do jednog gola,bez obzira na jaku odbranu gostiju, a Sevilja ako hoće titulu mora dobiti. Tako da bi trebalo da vidimo dosta golova.

Tip: GG @ 2.00 1-1


16:15h Valensija-Barselona

Valensija je u ovu sezonu ušla sa ogromnim ambicijama. Želja je bilo mesto u Evropi. Počeli su zaista odlično i svi su mislili da će biti itekako konkurentni,ali… Od decembra meseca dogodio se veliki pad u formi. Oni od sredine decembra pa do danas nisu ostvarili pobedu. U poslednjih 6 kola osvojili su svega 2 boda, a u ovo kolo ulaze nakon poraza od Alavesa 2-1. Sve to je trenutno dovoljno za 12to mesto na tabeli sa čak 8 bodova zaostatka za poslednjim mestom koje vodi u Evropu. Trebaće pravo čudo da se dogodi pa da oni uspeju da se dočepaju nekog mesta u Evropi. Kod kuće igraju zaista loše, svega 18 bodova su osvojili iz 12 kola na domaćem teren što je jedan od najgorih rezultata u ligi. Napad im je dosta dobar, ali je odbrana baš loša. Oni su 5ta najgora odbrana u ligi, što je poprilično deprimirajući rezultat za tim koji želi vrh tabele. Na ovom meču ne mogu da računaju na golmana Silesena i Paulistu.

Barselona u ovo kolo ulazi nakon teško izvojevanog remija u derbiju sa Espanjolom. Do tog boda su došli u nadoknadi vremena. Igrali su i u Ligi Evrope gde su remizirali sa Napolijem. Sada, na ovom meču žele trijumf i povratak u pobednički kolosek. Potrebna im je pobeda jer žele da budu u top 4 kluba i da izbore mesto u Ligi Šampiona. Neće to biti nimalo lako jer se bore za to mesto sa Atletiko Madridom i Real Sosijedadom. To mesto u Ligi Šampiona im je potrebno za jako trasfer leto kakvo planiraju kada se sezona završi. Teško će uspeti nekog jakog igrača da ubede da dođe kod njih, ako ne budu u Ligi Šampiona. Naravno da to neće biti lako, pogotovo jer Xabi ima velikih problema sa sastavom za ovo kolo. Generalno u poslednje vreme Barselona ima baš mnogo izostanaka. Na ovom meču nemogu da računaju na 8 igrača. Pogotovo će biti oslabljeni u odbrani gde će nedostajati čak 5 igrača. Van tima su Dani Alveš, Pike, Aruho, Lenglet i Umtiti. U napadu neće biti Depaja,Sergi Roberta i Fatija. Dakle, poprilično će biti oslabljeni u ovom kolu.

Očekivani sastavi:

Valencia possible starting lineup:
Mamardashvili; Correia, Comert, Diakhaby, Gaya; Foulquier, Soler, Moriba, Gil; Guedes, Duro

Barcelona possible starting lineup:
Ter Stegen; Dest, Mingueza, E Garcia, Alba; F de Jong, Busquets, Pedri,  Traore, Torres, Gavi

Prognoza: Očekujem jedan veoma efikasan meč na kojem bi mogli da vidimo golove na obe strane terena.

Tip: 3+ @ 1.78 1-4

GG3+ @ 2.10


18:30h Betis-Majorka

Betis u ovo kolo ulazi nakon pobede u prošlom kolu protiv Levantea 4-2. To je bila njihova treća vezana pobeda u svim takmičenjima, jer su tokom nedelje slavili i na gostovanju u Ligi Evrope protiv Zenita sa 3-2. Oni u poslednjih 8 mečeva imaju samo 1 poraz što je sjajn učinak. Trenutno su na trećem mestu i pobedom na ovom meču bi samo učvrstili tu poziciju. Igraju sjajan fudbal, napadaju od prvog minuta i zaista su efikasni. Samo je Real postigao više golova od njih, što je sjajan učinak. Odbrana im nije toliko jaka, što je donekle i očekivano zbog takvog stila igre. Pelegrinijeva ekipa igra možda i najlepši fudbal u Španiji, makar trenutno. Ovi dobri rezultati dobijaju na težini kada se zna koliko oni imaju problema sa sastavom, jer se nije desilo kolo, a da nemaju neke jače izostanke, pa tako je i danas. Na ovom meču Pelegrini ne može da računa na devanzivne igrače Montoju i Mirandu. Pelegrini je dosta rotirao u Rusiji, odmorio je neke igrače, što samo pokazuje koliko mu je La liga bitna. Dobra stvar je i što je Fekir odmoran jer nije igrao u Rusiji zbog kartona i spreman je za ovo kolo.

Majorka takođe u dobrom raspoloženju dočekuje ovaj meč. Nakon veoma loše serije koja je trajala od novembra do januara gde su imali čak 13 mečeva bez pobede, uspeli su da konsoliduju svoje redove.Oni su uspeli da vežu dve pobede protiv Kadiza i Bilbaa i to im je donelo beg iz opasne zone.  Čini se da su pogodili sa pojačanjima tokom zime jer je upravo Muriđi koji je došao iz Lacija postigao gol i doneo pobedu. Reč je o ekipi koja ne igra nešto previše efikasne mečeve.Imaju 6tu najlošiju odbranu u ligi,ali i napad im je među neefikasnijima. Po broju golova, napad im je na samom dnu. Samo su dva tima ove sezone postigla manje golova od Majorke. Sve to ne uliva mnogo poverenja i nade navijačima Majorke pred ovo gostovanje. Dodatni problem prave i izostanci jer na ovom meču Lusi Garsija ne može da računa na Babu,Olivana i Greifa.

Očekivani sastavi:

Real Betis possible starting lineup:
Silva; Bellerin, Bartra, Pezzella, Moreno; Carvalho, Rodriguez; Juanmi, Fekir, Tello; Iglesias

Mallorca possible starting lineup:
Rico; Maffeo, Raillo, Valjent, Costa; Kubo, Sevilla, Galarreta, D Rodriguez; A Rodriguez, Muriqi

Prognoza: Betis je favorit na ovom meču i trebalo bi da postigne 2 ili više golova.

Tip: domaćin 2+ @ 1.65 2-1

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje