utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Najava Afričkih kvalifikacija (NEDELJA)

Danas su na programu dva duela Afričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

18h Togo-Namibia

Oba tima u ovaj meč ulaze nakon lošeg rezultata u prvom kolu kvalifikacija.

Togo je ove kvalifikacije počeo porazom na gostovanju Senegalu. Manje više očekivan poraz od glavnog favorita u grupi. Dobro su još i prošli na tom meču jer su poraženi sa samo 2-0, s obzirom koliko je Senegal bio dominantniji rival na tom meču. Sada, pred ovaj meč stvari su znatno drugačije. Ovo je jako bitan meč za Togo. Mesto na svetskom prvenstvu Togo će tražiti upravo u mečevima sa Namibiom i Kongom, jer će Senegal da se prošeta kroz ovu grupu. Upravo će ti mečevi na domaćem terenu biti jako bitni za prolazak dalje. Znaju to u Togou veoma dobro i zbog toga će dati sve od sebe kako bi došli do važna tri boda.

Togo je ekipa koja igra mnogo bolje na domaćem terenu nego na gostovanjima. Na svom terenu imaju seriju od 5 mečeva na kojima su postizali golove.

Njihov današnji rival,ekipa Namibije je u prvom kolu remizirala sa Kongom na svom terenu. Poveli su u prvom poluvremenu, dobro otvorili meč,ali su poklekli u drugom poluvremenu i autogolom dozvolili rivalu da im odnese 1 bod. Tim nerešenim rezultatom na domaćem terenu dosta su sebi zakomplikovali situaciju i sada će morati uraditi nešto na nekom gostovanju kako bi ispravili taj kiks.

Zanimljivo da je ovo prvi ikada duel ove dve reprezentacije.

Očekivani sastavi:

Togo starting lineup:
Barcola; Nadjombe, Djene, Tchoutchoui, Agbozo; Olufade, Eninful, Aholou, Henen; Sunu, Doh Laba

Namibia starting lineup:
Kazapua; Hanamub, Gebhardt, Hambira, Kamberipa; Hotto, Hasoeb, Handura, Stephanus; Kamatuka, Shalulile

Predlog: Trebalo bi da vidimo jedan veoma tvrd i neizvestan meč sa vrlo malo golova.

Tip: 0-2 @ 1.32 – 0:1


21h Gabon-Egipat

Derbi meč današnjeg dana će biti odigran u Gabonu gde će domaća selekcija dočekati Egipat.

Gabon je u prvom kolu poražen na gostovanju Libiji i sada će svoje prve bodove morati da traže protiv favorizovanog Egipta. Dobro su Gabonci počeli meč sa Libijom, čak su i poveli,ali su kasnije domaćini okrenuli rezultat za konačnih 2-1 za Libiju. Tim porazom Gabon je sebi poprilično zakomplikovao situaciju u grupi,jer bi i današnjim neuspehom bili već dosta koraka iza rivala za prva dva mesta. Glavna uzdanica na ovom meču će biti Obamejang koji posebno dobro igra na domaćem terenu.

Egipat je u prvom kolu savladao ekipu Angole minimalnim rezultatom. Oni su do te pobede došli golom u petom minutu meča i to sa penala. Jeste da su ostvarili pobedu,ali nisu izgledali toliko ubedljivo i moćno na terenu. Nisu baš briljirali i moraće daleko bolje ukoliko hoće da trijumfuju i na ovoju utakmici. Egipat je u seriji od 9 vezanih mečeva bez poraza. Ipak, problem im predstavljaju gostovanja gde su uspeli da pobede na samo jednom od poslednja tri gostovanja. Većinom izbore remi i to je segment na kojem će morati drastično da porade.

Na današnjem meču će biti bez glavne zvezde tima, Salaha, kojeg Liverpul nije pustio zbog Covid-19 protokola. Videlo se već u prvom meču sa Angolom koliko on nedostaje timu, mnogo su manje kreativni i opasni po gol protivnika bez njega na terenu.

Očekivani sastavi:

Gabon starting lineup:
Mezui; Manga, Akue, Obiang; Poko, Lemina, Kanga, Bouanga, Palun; Aubameyang, Allevinah

Egypt  starting lineup:
El Shenawy; El Fatouh, Hegazi, Hamdi, El Mohamady; Al-Sulaya, Fathy, Magdy Afsa, Hemed, Zizo; Sherif

Prognoza: Mogli bi ovde videti golove na obe strane.

Tip: GG @ 2.15 – 1:1

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje