subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Najava Premier lige – 10. kolo (nedelja)

ČELZI – TOTENHEM

ČELZI se trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli sa do sada 18 bodova, a eventualnim trijumfom preuzeli bi lidersku poziciju u Premier ligi. Popularni „Plavci“ se nalaze u veoma dobroj seriji rezultata, jer nisu pretrpeli nijedan poraz na poslednjih 13 utakmica u nizu (gledajući sva takmičenja u kojima su nastupali i samo regularni deo utakmice). Bolji rezultati su stigli pre svega, jer su „zategli“ odbranu koja na startu sezone je bila dosta problematična, te imaju drugu najbolju defanzivu u ligi sa samo 10 primljenih golova, odnosno „kapitulirali“ su samo jedanom u predhodna četiri prvenstvena duela. Domaćini nemaju problema sa izostancima.

Očekivani sastav (4-2-3-1)E.Mendy – R.James, K.Zouma, T.Silva, B.Chilwell – N.Kante, M.Kovacic – M.Mount, H.Ziyech, T.Werner – T.Abraham

TOTENHEM u ovo kolo ulazi nakon velikog trijumfa protiv Mančester Sitija (2:0), te su gosti puni samopouzdanja. „Pevci“ bi i u slučaju remija zauzeli prvu poziciju na tabeli, stoga i u njihovim redovima motivacije ne manjka. Londonski klub trenutno ima najbolju defanzivu u Premier ligi (primili su samo 9 pogodaka), odnosno samo jedan na poslednja četiri duela. Takođe, nalaze se u usponu forme, jer imaju pet vezanih trijumfa (gledajući sva takmičenja u kojima su nastupali). Za goste neće nastupiti – T.Alderweireld (defanzivac), E.Lamela (vezista).

Očekivani sastav (4-3-2-1) H.Lloris – M.Doherty, D.Sanchez, E.Dier, S.Reguilon – M.Sissoko, P.Hojbjerg, T.Ndombele – S.Bergwijn, Son – H.Kane

Mišljenje urednika: Duel dva velika rivala, koji se nalaze u podjednako dobrim formama i imaju isti cilj – zauzeti lidersku poziciju na prvenstvenoj tablici. Ulog je veliki i treba očekivati dosta disciplinovanu i taktičku postavku oba trenera. Totenhem je do sada pokazao da itekako „ume“ da igra derbi duele (savladali su oba mančesterska kluba), dok je Čelzi upravo prikazivao najslabije partije u najvećim utakmica. Murinjo je do sada uspeo da „nadmudri“ Solskjera i Gvardiolu, te sasvim sigurno Lampard neće „poslati“ svoj tim da se „zaleti“ (Totenhem je izuzetno opasan preko kontanapada), već se očekuje „opreznija“ igra, kao u slučaju sa Mančester Junajtedom. Oba tima poseduju izuzetno potentne napade, jedne od najboljih u ligi, ali sa druge strane i dosta „jake“ odbrane, pogotovo u poslednje vreme. Kako je ulog dosta veliki, očekujemo jednu opreznu postavku sa obe strane, gde će najvažnije biti ne primiti prvi pogodak, odnosno „u najmanju ruku“ ostati neporažen. Stoga, pokušaćemo sa igrom na golove 0-1I&0-2II sa kvotom – @1.85, gde pre svega „verujemo“ u defanzive oba tima, ali istovremeno ostavljamo i prostora da vidimo i golove. 

Glavni sudijaP.Tierney

Predlog za tipovanje – 0-1I&0-2II / @1.85 – 0:0

Utakmica je na programu u nedelju sa početkom od 17:30 na stadionu „Stamford Bridge“.

 

ARSENAL – VULVERHEMPTON

ARSENAL ne igra dobro u poslednje vreme u Premier ligi, jer su ostvarili samo jedan trijumf na predhodnih pet duela (i to na Old Trafordu). Londonski klub se nalazi na tek 14. mestu na tabeli, stoga sa imperativom ostvarivanje pozitivnog rezultata ulaze u naredni duel. Londonski tim se dosta neočekivano „muči“ sa postizanjem golova (vidi se da nedostaje pravi kreativac u veznom redu), ali sa druge strane dosta bolje „stoje“ u defanzivi, gde ove sezone ne primaju mnogo golova (10 do ovog susreta). „Tobdžijama“ pripada uloga blagog favorita, ali njihova izdanja u poslednje vreme pozivaju na „oprez“. Van stroja su – P.Mari (defanzivac), S.Kolasinac (defanzivac), N.Pepe (napadač), G.Martinelli (napadač), T.Partey (vezista), Sokratis (defanzivac), dok su upitni nastupi – B.Saka (vezista), C.Chambers (defanzivac).

Očekivani sastav (4-3-3)B.Leno – H.Bellerin, Gabriel, R.Holding, K.Tierney – M.Elneny, G.Xhaka, D.Ceballos – Willian, P.E.Aubameyang, A.Lacazette

VULVERHEMPTON prikazuje dosta „promenljiva“ izdanja ove sezone, te imaju samo jednu pobedu na poslednjih četiri duela u Premier ligi, te popularni „Vukovi“ za sada nisi na nivou igara iz predhodnih godina. Kao i njihov naredni protivnik, ne postižu, ali istovremeno i ne primaju mnogo golova (trenutna gol razlika 9:10). Sada im pripada podređena uloga, ali su se sa predhodna tri gostovanja Arsenala, uvek vratili sa bodom u „džepu“. Za goste neće zaigrati – J.Castro (defanzivac), R.Saiss (vezista).

Očekivani sastav (3-4-2-1)R.Patricio – W.Boly, C.Coady, M.Kilman – N.Semedo, J.Moutinho, R.Neves, R.Ait-Nouri – P.Neto, D.Podence – R.Jimenez

Mišljenje urednika: Susret dva tima koji sasvim sigurno „ne briljiraju“ ove sezone, te je praktično svaki ishod moguć, odnosno realan. Ipak, kako je Arsenal već imao neke dosta slabije partije na svom terenu ove sezone, očekujemo da ovoga puta „zbije redove“. Stoga, pokušaćemo sa duplom šansom na londonski klub uz kombinaciju golova 2 do 4, jer oba tima nisu preterano efikasne u ovom prvenstvu, ali se nadamo da ćemo barem videti poneki gol, što je i bio slučaj u njihovim predhodnim međusebnim duelima.

Glavni sudijaM.Oliver

Predlog za tipovanje – 1X&2-4 / @2.10 – 1:2

Utakmica je na programu u nedelju sa početkom od 20:15 na stadionu „Emirates“.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje