subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] NEW ORLEANS SAINTS – MINNESOTA VIKINGS – PREDLOG ZA KLAĐENJE

Došli smo do play offa što znači da se igra sa svim raspoloživim snagama. Igrač kojeg mi igramo ima veliku ulogu u svom timu i bez njegove produktivnosti tim u kojem on igra teško može do pobede.


Wild card rundu Nacionalne fudbalske konferencije otvoriće New Orleans Saintsi u Minnesota Vikingsi. New Orleans je prema kladionicama veliki favorit sa kvotom 1,25, što po nama nije realno. New Orleans jeste favorit, ali ne ovoliki kako ga kladionice prikazuju. Ova dva tima imaju dugačku istoriju i ovaj meč za New Orleans će biti mnogo teži.

Zaista je teško pronaći pravu kombinaciju za ovaj meč pa smo se iz tog razloga opredelili za jednog igrača. Naša opcija je prvi trkač Saintsa Alvin Kamara više od 40,5 ihvaćenih jardi.

Zašto Kamara? Zašto uhvaćene jarde?

Možda malo čudno zvuči da igramo trkača uhvaćene jarde, ali verujte da ima dosta logike. NFL kao liga napreduje iz dana u dan, a u modernom američkom fudbalu se traže polivalentni igrači, koji mogu da igraju na više pozicija. Kamara svakako spada u taj tip igrača, jer osim što sjajno trči on i te kako dobro hvata lopte što predstvlja još veću opasnost po protivnika.

Ova sezona možda nije najbolja za njega, a glavni razlog za nešto slabije brojke jesu povrede. Kamara je tokom većeg dela sezone bio rovit, a konkretno je imao problema sa kolenom. Glavni trener Saintsa Sean Payton je gledao što više da ga štedi i čini se da je uspeo u tome. Na njegovu sreću u svom rosteru ima još jednu opciju na mestu trkača, a to je Latavius Murray koji je ove sezone odradio sjajan posao.

No, sada nema vremena za štednju, jer je došlo ono pravo. Čini se da je Kamara polako diže formu, a pravi pokazatelj su poslednje dve utakmice:

– Kamara vs Titans: 11 nošenja ua 80 jardi + 6 nošenja za 30 jardi i 2 TD.

– Kamara vs Panthers: 8 nošenja za 39 jardi + 2 nošenja za 18 jardi i 2 TD.

1) Sean Payton je poznat kao trener koji ima kreativne akcije. To najviše koristi upravo Alvin Kamara koji će često koristiti kod screen dodavanja i trik akcija. Verujemo da će Latavius Murray biti igrač koji će biti zadužen za prvi i drugi daun, a da će Kamara biti iznenađenje kod tih trik akcija.

2) Mike Zimmer trener Minnesote je poznat kao defanzivni mag. New Orleans u poslednjih pet utakmica u proseku postiže 30+ poena, pa cenimo da će njogov glavni cilj biti da upasivi Drewa Breesa i njegov hvatački korpus koji je veoma bogat. Ima bar 5-6 igrača koji mogu da naprave veliki problem sekundarnoj liniji Minnesote. Sigurno će više pažnje biti usmereno ka tome i po cenu puštanja Kamare da uhavati neke neočekivane jarde.

Statistika Kamare:

– Kamara je ove sezone 97 puta gađan, a uhvatio je 81 loptu što iznosi 83% uhvaćenih lopti. Za jednog trkača ovo su odlične brojke koje i neki hvatači nemaju.

– Ako se držimo proseka Kamara prosečno po utakmici dobije 7 lopti što je sasvim dovoljno za ovako nisku jardažu koja je postavljena.

– Kamara je prošle sezone odigrao dve utakmice u play offu, a evo njegovog učinka:

Kamara vs Philadephia 16 nošenja za 71 jard + 4 hvatanja za 35 jardi

Kamara vs Los Angeles Rams 8 nošenja za 15 jardi + 11 hvatanja za 96 jardi

U obe utakmice je imao 100+ jarde hvatanjem i trčanjem što jasno govori koliko je raznovrstan.

Predlog za klađenje: Kamara više od 40,5 uhvaćenih jardi 1,85


Image by eileenploh from Pixabay

Povezani članci

1 komentar

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje