petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Premijer Liga (Rusija): Najava utakmica 7. kola i predlozi za klađenje (13. septembar)

Tinkoff Premijer Liga je prva fudbalska liga Rusije i u ovom formatu postoji od 2001. godine. U ligi učestvuje 16 timova koji imaju priliku da se bore za odlazak u Ligu Šampiona, Ligu Evrope, a oni najlošiji i u drugi rang takmičenja, Fudbalsku Nacionalnu Ligu.

Od sezone 2020-21 prva pozicija vodi u grupnu fazu Lige Šampiona, druga u kvalifikacije tog takmičenja, dok treće i četvrto mesto donose ekipama prolaz u kvalifikacije za novonastalu Evropsku Konferencijsku Ligu.


Rotor Volgograd – Krasnodar (18:00)

Danas su na programu tri utakmice sedmog kola ruske Premijer Lige, a dva duela su zakazana za 18 sati. Jedan od tih mečeva odigraće se na Volgograd Areni između Rotora i Krasnodara.

Od povratka u elitni rang takmičenja, Rotor je pružao izdanja u skladu sa očekivanjima, pa zaista ne čudi to što nakon 6 kola zauzimaju poslednje, 16. mesto na tabeli i to sa svega 2 poena. Klub iz Volgograda je do sada zabeležio 2 remija i 4 poraza, a pritom je postigao samo 3 i primio čak 9 golova. “Plavo-beli“ su zaista u katastrofalnoj formi i, kao što smo to najavili na samom početku sezone, borba za opstanak je jedino što ih očekuje. Da cela situacija bude još gora, čak 7 igrača je testirano pozitivno na koronavirus, a to su: Aleksandr Dovbnja (6 nastupa – prvi golman), štoper Azat Bairjev (6 nastupa- kapiten), vezista Ilja Žigulev (6 nastupa), te napadači Kamil Mulin (6 nastupa, 2 gola – prvi strelac), Beka Mikeltadze (2 nastupa), Nikola Kipiani i Aleksandr Saplinov. Takođe, vezista Žano Ananidze i napadač Muhamad Sultonov (5 nastupa) su pred nastavak šampionata raskinuli ugovor sa klubom.

Krasnodar još uvek nije uspeo da uđe u formu iako je sezona u ruskom šampionatu dostigla sedmo kolo. Ekipa se uoči ove utakmice nalaze na 10. poziciji sa 8 bodova, a od početka sezone su zabeležeili po 2 pobede, remija i poraza. Klub je u zaista nezavidnoj situaciji, ali nešto lakši raspored koji im sledi, prvenstveno naredne dve utakmice protiv Rotora i Himkija, bi mogle da naprave prevagu i poprave atmosferu u taboru “Bikova“. Trebalo bi napomenuti da igrače u Volgogradu neće predvoditi glavni trener Murad Musajev, već njegov asistent, s obzirom na to da je u samoj završnici meča sa Rostom dobio crveni karton. Što se tiče izostanak, situacija se nije puno menjala u prethodnim kolima. Van terena su, i dalje, Uroš Spajić i Dmirij Stocki.

Mišljenje urednika: Bez obzira na to što će danas biti bez glavnog trenera igrači Krasnodara moraju da iskoriste sve probleme u domaćem timu i krenu ga gornjoj polovini tabele. Kvalitet je očigledno na njihovoj strani, ali još od početka sezone nisu uspeli da uhvate formu i to im sada zadaje muke. Ionako katastrofalni Rotor će danas biti bez svojih najboljih igrača, pre svega, Dovbnje, Mulina i Bairjevog i ne vidimo način na koji oni mogu da dođu do bodova.

Predlog za klađenje – 2&G2+ (1,70)
(UTAKMICA JE ODLOŽENA – Kvota 1,00)


CSKA Moskva – Spartak Moskva (18:00)

Druga utakmica od 18 časova i poslednja današnjeg programa odigraće se na VEB Areni u Moskvi gde će se u najpoznatijem ruskom derbiju sastani CSKA i Spartak.

CSKA je ovu sezonu započeo sa 2 pobede, ali su ubrzo usledile 2 poraza, od Zenita i Rubina, što postavilo veliki pritisak na Viktora Gončarenka i igrače. Sa tim su uspeli da se izbore i nakon remija sa Krasnodarom, gde su vodili sve do 80. minuta, ubedljivo su slavili protiv Ahmata, sa 3:0. Ponovo su uhvatili zalet i u tako odličnom raspoloženju stižu na okršaj sa velikim rivalom. Ipak, Gončarenku bi određene probleme moglo da predstavlja to što danas neće moći da računa na tri defanzivca, štopera Igora Divejevog (6 nastupa, 1 asistencija), novopridošlog Bruna Fuksa (1 nastup) i desnog beka Kirila Nababkina (3 nastupa). Van terena će takođe biti i iskusni vezista Alan Dzagojev (2 nastupa, 1 gol).

Spartak je i dalje jedan od dva tima koji ne zna za poraz u dosadašnjem toku sezone, a nakon što je Soči slavio u Groznom pred njima će biti veliki zadatak da učine isto. “Crveno-beli“ se trenutno nalaze na 2. poziciji sa 14 bodova i imaju 4 pobede i 2 remija. Odličan posao Domenika Tedeska i svakako fantastičan početak sezone. Pokušaće da nastave tim ritmom, a napadački potencijal koji imaju garantuje velike probleme svakoj ekipi sa kojom se sastanu. Na današnjoj utakmici zasigurno neće nastupiti povređeni napadač Maksim Glušenkov (5 nastupa) i vezista Gus Til (3 nastupa) koji je prešao u Frajburg. Ostali igrači su spremni za meč.

Mišljenje urednika: Ne moramo da govorimo o tome koliko rivalstvo postoji između ova dva kluba. Njihovi mečevi su poznati po velikoj borbi i prepunim mrežama, a sudeći po trenutnoj formi i ofanzivnijem pristupu igri i kod jednog i kod drugog tima ništa drugačije ne bi trebalo da bude ni danas.

Predlog za klađenje – GG (1,80) – 3:1


Navedeni predlozi predstavljaju lično mišljenje urednika i kao takvi nisu 100% sigurni!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje