subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Serija A, najava, predlozi za klađenje (NEDELJA)

U nedelju je na programu 6 duela Serije A.

15h Parma-Lacio

Dosta turbulentna nedelja je iza Parme. Posle serije od 4 vezana poraza došlo je rastanka sa trenerom Liveranijem. Na njegovo mesto došao novi/stari trener D’ Aversa. Zanimljivo je da su upravo D’ Aversu smenili prošlo leto i postavili Liveranija, ali eto sudbina je htela da se opet rotiraju. Pod njegovim vođstvom Parma je igrala zaista lep fudbal i bili su veoma dobri. Završili su na sredini tabele. Njega odlikuje igra na kontra napade, voli da prepusti protivniku igru i da čeka kontre preko ubitačnih krila. Bitno mu je da ima brze krilne igrače, a ima ih (Žervinjo). Nisu ni bez kadrovskih problema, jer im pred ovaj meč nedostaje čak 5 igrača.

Lacio, sa druge strane, igra toplo hladno. Taman ostvare dobar rezultat i onda dođe jedan kiks. Istina, nije im bio dobar raspored, ali moglo je bolje. Pobeđen je Napoli, poraz od Milana u nadoknadi vremena, ali tu su mrlje u vidu poraza od Verone i remija sa Beneventom i Đenovom. To ne sme da se događa ekipi koja pretenduje na najviši plasman. Generalno gledajući njihovu igru ona je zaista dobra. Igraju onaj prepoznatljiv napadački fudbal i zaista su retke situacije kada nekome na daju gol. Imobile je i ove sezone impresivan, došao je do brojke od 11 golova u ligi. Tu je i naš Sergej kao kreator igre, istina faliće Korea i duže odsutni Lulić, ali ko nije tu bez njega se mora.

Očekivani sastavi:

Parma (4-3-1-2): Sepe; Busi, Osorio, Bruno Alves, Pezzella; Hernani, Brugman, Kurtic; Brunetta; Gervinho, Inglese

Injured: Grassi, Kucka, Iacoponi, Nicolussi, Gagliolo, Karamoh

Lazio (3-5-2): Reina, Luiz Felipe, Acerbi, Radu; Lazzari, Luis Alberto, Leiva, Milinkovic, Marusic; Immobile, Caicedo

Injured: Lulic, Fares, Correa

Prognoza: Jeste Lacio favorit, ali igraju protiv ekipe koja je promenila trenera i obično ta “ šok terapija “ zna da urodi plodom, tako da treba izbeći konačnog pobednika meča. Najbolje je odigrati golove. Jeste da je Parma najneefikasniji tim u Seriji A, ali mislim da  mogu do gola na ovom meču.

Tip: GG @ 1.90 – 0:2


18h Fiorentina-Kaljari

Koliko samo Fiorentina glavobolje zadaje svojim navijačima ove sezone pa to je neverovatno. Znate ono kad imate neku mašinu koja se stalno kvari, ti je namestiš ona krene da radi odlično i to traje par dana i opet se pokvari, e to vam je Fiorentina. Pre dve nedelje sjajna igra i pobeda nad Juventusom u sred Torina sa 3-0, najbolji novogodišnji poklon za navijače i kada su svi pomislili eto svetla na kraju tunela, krenuće sa pobedama, oni nastave po starom. Sledeća dva meča: remi sa Bolonjom i poraz od Lacija. Fiorentina je od kraja oktobra pa do danas ostvarila samo dve ligaške pobede, gore pomenutu nad Juventusom i 25.10 su savladali Udineze i to je to, ili možda bolje ovako da se kaže. Samo tri pobede od početka sezone. To je vrlo malo za tim takvog renomea i takvih ambicija. Nikako da se probude i da krenu da igraju. Ima tu verovatno i do toga da imaju mlad tim koji tek treba da raste, ali opet, sa druge strane, ima i Milan, čak mlađi tim, pa igraju bolje. Nešto ne štima, a oni nikako da reše taj problem, ili jednostavno ne mogu da ga pronađu. Ova utakmica će biti jedan veliki jubilej za trenera Prandelija koji je došao do 200te utakmice na klupi jednog tima u eri od kad se igra na 3 poena. On je došao u društvo svega nekoliko trenera : Carlo Ancelotti (Milan), Gian Piero Gasperini (Genoa), Marcello Lippi (Juventus), Roberto Mancini (Inter) i Luciano Spalletti (Roma) i to kakvih trenera. Valjda će to biti motiv za njegove igrače da odigraju još bolje. Problem je izostanak Riberija zbog povrede i suspenzija Castroville.

Kaljariju takođe ne cvetaju ruže ove sezone. Oni su u seriji od 9 mečeva bez pobede, poslednja pobeda u novembru prošle godine. Ova godina je baš loše počela, 4 vezana poraza. Sve gore od goreg. Ipak, njihova igra je bez obzira na to zaista lepa. Oni igraju napadački, napadaju rivala stalno, hoće i postižu te golove, ali ih nažalost, mnogo više primaju i to je ta ključna stvar. Retki su mečevi gde ne postignu gol, samo 2 ove sezone, ali džabe je to, kad nema bodova. Moraće i oni, kao i njihov rival, da promene dosta toga u nastavku sezone, ukoliko žele da izbegnu sudbinu borbe za opstanak. Trenutno su na putu ka takvom epilogu. Njima će na ovom meču nedostajati 7 igrača, što je dodatni problem.

Očekivani sastavi:

Fiorentina (3-5-2): Dragowski; Milenkovic, Pezzella, Igor; Caceres, Amrabat, Borja Valero, Bonaventura, Biraghi; Vlahovic, Kouame

Suspended: Castrovilli

Injured: Ribery

Cagliari (4-2-3-1): Cragno: Zappa, Godin, Walukiewicz, Lykogiannis; Nainggolan, Marin; Ounas, Joao Pedro, Sottil; Simeone

Suspended: Nandez

Injured: Ciocci, Luvumbo, Farago, Rog, Carboni, Klavan

Prognoza: Bolje igrati golove na ovom meču. Mogli bi videti dosta golova, njihovi međusobni dueli takođe ukazuju na to.

Tip: GG3+ @ 2.00 – 1:0


20:45h Juventus-Sasuolo

Da li su poslednja dva kola najava povratka onog starog Juventusa, videćemo. Nakon serije mečeva gde su se baš mučili, usledila su dva lagana trijumfa, prvo protiv slabašnog Udinezea, a onda velika pobeda nad Milanom u gostima. Sigurno da im je ta pobeda podigla moral na maksimum. Srušili su lidera na tabeli, ekipu koja je do tog trenutka bila jedina neporažena u ligi, ekipu koja je po mnogima pretendent za Skudeto. Juventus ih je pregazio i pokazao je tim rezultatom da su bez obzira na sve, oni još uvek, prvi favoriti i tu nema šta. Imaju oni problema sa tim uslovno rečeno “ malim utakmicama “, posebno ove sezone, tu su baš dosta prosuli bodova. Oni te derbije rešavaju mahom u svoju korist. Ipak, pred ovaj meč će imati dosta problema. Korona je pokosila par igrača. Van tima su Aleks Sandro, Kvardado, De Liht i Morata. Zanimljivo je da je Sasuolo ekipa koja baš i ne leži Juventusu u poslednje vreme. Poslednja dva meča su završena remijima.

Sasuolo je odlično počeo novu sezonu, dugo su bili u samom vrhu tabele, ali je onda usledio pad. Sada su na nekom čudnom ritmu. Bukvalno, svaku drugu utakmicu pobede, idu pobeda, pa kiks, pobeda, kiks, ako ćemo to gledati onda ovde sledi kiks. Imaju i problema sa sastavom pred ovo kolo jer će nedostajati Berardi, glavna uzdanica tima. Ipak, jedno je sigurno, oni će napasti Juventus pa šta bude. Jednostavno oni drugačije ne umeju, a upravo to Juventusu i ne odgovara kod njih, jer Juventus nije više toliko defanzivno pouzdana ekipa.

Očekivani sastavi:

Juventus (3-5-2): Szczesny; Demiral, Bonucci, Danilo; Chiesa, McKennie, Arthur, Ramsey, Frabotta; Dybala, Ronaldo

Injured: Morata, Alex Sandro, Cuadrado, De Ligt

Sassuolo (4-2-3-1): Consigli; Toljan, Chiriches, Ferrari, Rogerio; Bourabia, Locatelli; Traore, Djuricic, Boga; Caputo

Injured: Romagna, Ricci, Berardi

Prognoza: Juventus bi konačno trebalo da prekine crnu seriju protiv Sasuola jednom pobedom sa dosta golova.

Tip: 1 i 3-6 @ 1.85 – 3:1

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje