sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Serije A, najava, predlozi za klađenje (NEDELJA)

U nedelju su na programu dva duela Serije A, a mi za Vas analiziramo najzanimljivije mečeve.

19:30h Atalanta-Sasuolo

Atalanta sezonu nastavlja baš iz svog Bergama. Ukoliko želite da saznate šta znači ljubav prema lokalnom klubu onda idite do Bergama. Mislim da nema veće ljubavi i privrženosti prema svom lokalnom klubu od one koju gaje građani Bergama prema Atalanti. Ta privrženost je mnoge nažalost koštala i života. Naime, Bergamo je jedan od gradova koji je najviše bio pogođen tokom korona virusa, a mnogi smatraju da je okidač za sve to bio meč Lige Šampiona protiv Valensije koji je Atalanta igrala u Milanu gde je pandemija i počela. Sigurno da niko ne žali zbog toga, jer su oni toliko privrženi svom klubu da bi dali i svoj život za njega i da se vreme vrati verovatno bi isto uradili. Verujem da ih je ova nesreća još više zbližila i da će sad ta ljubav prema njihovoj staroj dami iz Bergama biti još jača. Sigurno da će ova utakmica biti nešto više od običnog meča. Iako će se igrati pred praznim tribinama fizički, Atalanta zasigurno neće biti lišena podrške svojih navijača. Imaće ogromnu armiju svoji vernih navijača koji će je bodriti sa neba. Verujem da Atalanta ima najveći motiv da sve redom pobeđuje do kraja šampionata i da završi što je višlje moguće.Mislim da nema jačeg motiva nego igrati za sve one porodice koje dišu za ovaj klub, a koje su ostale bez svojih najbiližih tokom pandemije.

Kao osoba koja prati Seriju A, osetio sam dužnost da deo teksta posvetim svim tim ljudima.

Neka im je večna slava.


Sad, što se tiče same utakmice, da se malo vratimo i na sportski deo. Atalanta ovaj meč očekuje kompletna jer se Zapata oporavio i uz Gomeza i Iličića bi mogao  da predstavlja opet onaj udarni trio koji je terorisao sve odbrane u ligi. Atalanta igra jako lep fudbal. Igraju napadački od prvog do poslednjeg minuta i neverujem da će išta promeniti u svojoj filozofiji i na ovom meču. Pobeda im je potrebna kako bi zadržali mesto koje vodi u Ligu Šampiona i sledeće sezone.

Sasuolo je veći deo sezone igrao toplo hladno. Ruku na srce ti njihovi padovi u igri bili su izazvani upravo velikim brojem izostanaka koji prate ovaj klub tokom skoro cele sezone. Ni sada, nakon korona virusa nisu kompletni. Nedostaje im Romanja koji je povređen na duže vreme. Ipak, mnogo bitnija stvar je povratak Berardija koji je alfa i omega ovog kluba. Uz Berardija Sasuolo je mnogo opasniji. Njihov stil igre je najbolje opisao igrač tog kluba, naš Đuričić, kada je izjavio da je Sasuolo ekipa koja svakome može da da gol i da ih porazi. Jednostavno oni igraju napadački fudbal,koji ih neretko košta dosta primljenih golova,ali oni su takvi i ne odustaju od toga.

Očekivani sastavi:

Atalanta (3-4-1-2): Gollini; Toloi, Caldara, Djimsiti; Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens; Gomez; Ilicic, Duvan Zapata

Sassuolo (4-2-3-1): Consigli; Toljan, Marlon, Ferrari, Kyriakopoulos; Obiang, Locatelli; Berardi, Djuricic, Boga; Caputo

Prognoza: Što se ovog meča tiče najrealnije je igrati na golove. Ipak je ovo neki novi početak sezone i u prvih par kola je najbolje to igrati dok se ne vidi ko je u kakvoj formi.

Tip: 3-6 golova @ 1.50 – 4:1


21:45h Inter-Sampdorija

Inter je uspeo da u dva kola prospe sve što je radio tokom cele sezone. Dva vezana poraza pred ovu pauzu gotovo da su ih koštala Skudeta. Lacio i Juventus su se odmakli i sada je skudeto samo misaona imenica za tim iz Milana. Istina, imaju još šanse,ali one se mere u promilima. Inter je svoju sezonu počeo prošle nedelje u kupu. Nisu se baš najbolje proveli na tom meču protiv Napolija,jer su eliminisani, od Napolitanaca koji su kasnije i osvojili kup. Dakle, Inter je ostao po svemu sudeći bez trofeja ove sezone. Pucali su visoko,sanjali su titulu,ali moraće taj san da prolongiraju za nerednu sezonu. U Interu su se već polako i okrenuli za narednu sezonu. Već se razmatra ko bi mogao da pojača ekipu i tako napadne taj dugo čekani Skudeto. Čini se da će Eriksen biti velika uzdanica Intera u sledećoj sezoni,jer je od dolaska pokazao da može da bude lider tima. Uz Lukakua i Lautara ( ako ostane) mogao bi da bude veoma opasan. Ipak, vratimo se sadašnjosti. Ta tri igrača su tu i sigurno da će predstavljati veliku opasnost po gol Sampe na ovom meču. Iako su šanse za titulu minimalne oni ne smeju da odustanu i sigurno da će se boriti do samog kraja.

Sampa je ekipa koja je najgore prošla u toku pandemije. Oni su imali jako mnogo zaraženih igrača, čak 15 i sigurno da je to ostavilo traga na ekipu. Pitanje u koliko su dobroj formi igrači Sampdorije posle svega toga. Trebaće im par utakmica kako bi se nekako vratili u formu, a upravo tu leži šansa Intera koji je daleko spremniji,makar što se tiče takmičarskog fudbala. Sampa je u vrlo nezavidnoj poziciji, na jedan bod su od zone ispadanja. Moraće Ranijeri da ih vrati u takmičarski ritam što pre,jer nema još mnogo kola do kraja. Predstoji im velika borba za ostanak. Ta borba će biti još teža jer u timu neće biti glavne uzdanice, vremešnog Kvakljarele.

Očekivani sastavi:

Inter (3-4-1-2): Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Candreva, Barella, Borja Valero, Young; Eriksen; Lautaro Martinez, R Lukaku

Sampdoria (4-4-2): Audero; Bereszynski, Yoshida, Tonelli, Murru; Depaoli, Ekdal, Linetty, Jankto; Gabbiadini, Ramirez

Prognoza: Inter je favorit na ovom meču i trebalo bi da slavi.

Tip: 1 @ 1.40 – 2:1

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje