subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Tenis: Predlog za klađenje – 16. Januar

Članak otvarati do 00:00


Rišar Gaske – Ugo Umber više od 37,5 gemova 1,75 Soker

Donji deo žreba na Australijan openu i nije tako zanimljiv. Barem ne u prvom kolu. Za ovaj članak smo izdvojili francuski derbi u kojem će snage odmeriti Rišar Gaske i Igo Umber. Kladionice favorizuju Gaskea sa kvotom 1,65 dok je margina za gemove postavljena na 38,5.

Zanimljivo, ova dvojica su prošle godine isto igrali u prvom kolu i Gaske je slavio posle četiri odigrana seta. Nešto slično moglo bi da se desi i danas.

Mi idemo u pravcu overa, a razlozi su sledeći. Gaske je osvojio turnir u Ouklendu posle pet godina i pitanje je kakvo je njegovo stanje. Mnogi to navode kao prepreku za njegovu eventualnu pobedu, ali ne i mi. Mišljenja smo da Umber svojom igrom nije takmac da izvuče svu energiju iz Gaskea. Prosto, Umber je agresivan igrač koji teži da završi poen što je pre moguće i Gaske protiv toga nema ništa.

Ono što smo mi zapazili u prvom danu jeste da se igrači koji su pred grend slem imali sjajne turnire nisu imali dobre rezultate. Uglavnom su to bila mučenja kroz 4-5 setova i to generalno raduje. Kvon je osvojio Adelajd i izgubio je u pet setova, Fučovič je daleko dogurao na čelendžeru i igrao je pet setova. Griekspor je dobio lako, ali imao je nešto lakšeg protivnika. Drejper je igrao četiri seta i da ne nabrajamo sad sve.

Glavni razlog zašto mislimo da bi ovo mogao biti baš izjednačen meč jeste mlađani Umber koji po pravilu igra tesne mečeve na grend slemovima. Statistika kaže da je Umber do sada odigrao 24 meča na grend slemu i da je 19 otišlo u 4+ setova. Još bitnija statistika je da je na 20 mečeva viđena barem jedan produžen set (7-5 ili taj brejk). To su brojke koje se nikako ne mogu ignorisati, a lako se objašnjavaju.

Umber ima veoma dobar servis, jako dobru igru na mreži i teško se protiv njega dolazi do brejka. Sa druge strane je veoma loš na riternu i sve to dovodi do tesnih setova, ali i mečeva.

Četiri seta se nekako nameću, ali to nije za singl. Ukoliko Umber nastavi sa svojom serijom i bude 4+ setova onda je sasvim izgledano da ćemo videti i 38 gemova.

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.


Rezultat: Pobeda Umbera 6-3 6-4 6-3

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje