Clanak otvarati do 17:00


Drugi tip za danas koji je bio u planu dolazi nam iz Francuske gde se igra čelendžer u Orelanu. Snage će odmeriti domaći teniseri Gregori Barer i Rišar Gaske. Ovde su kladionice blagu prednsot dale Gaskeu sa kvotom 1.65, dok je margina za gemove postavljena na 22.5.

Ovo je specifična situacija, jer imamo dva francuska tenisera koja će igrati u Francuskoj. Mnogima ovo ne znači ništa, ali ne znači i te kako. Prateći godinama tenis na svim niovima, došli smo do zaključka da Francuzi kada igraju na domaćem tlu igraju sa 120% svojih mogućnosti. Ne može se to opisati rečima, to se prosto mora pratiti. Francuska je sila u tenisu i ako se ne varamo ima najviše turnira na turu. Ima ih mnogo među prvih 100 u obe konkurencije. Tenis je inače i nastao u Francuskoj.

E sad, zašto je to bitno?

Bitno je iz razloga što bez obzira na rank turnira Francuz na svom tlu daje uvek sve od sebe i to po nekom nepisanom pravilu donosi egal mečeve. Tako smo mi stvorili „teoriju o 2 Francuza u Francuskoj“. To se prevashodno odnosi na ove čelendžzere i ove nizerazredne igrače koji uglavnom igraju na njima. U čemu je tajna? Tajna je u tome što se ti igrači poznaju veoma dobro. Generalno gledano imaju istu sudbinu tavorenja na čelendžer turnirima. Cesto putuju zajedno, često treniraju zajedno i sve to dovodi do toga da se veoma dobro poznaju, pa kada dođe meč onda nema tajni.

Ovde nažalost to nije slučaj, jer imamo jednog iskusnog igrača u vidu Rišara Gaskea koji polako, ali sigurno privodi kraju svoju igračku karijeru. Da ima kvalitet ima, ali za ono najviše nažalost nema. Zato igra čelendžer, a ne neki od ATP turnira. Sta je poenta? Poenta je da se protiv njega može igrati.

Barer sa druge strane klasičan primer ovih igrača koje smo opisali u prethodnim rečenicama. Dobar za čelendžerem, ponekad i iznad proseka, ali nedovoljno kvalitetan da se probije na ATP turu.

Mi ovde u skladu sa našom teorijom vidimo jedan egal meč. Zanimljivo, do sada su igrali dva puta, doduše u Lionu na šljaci, a oba meca su otisla u treći set.

Predlog za klađenje: Više od 22,5 gemova 1,85

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.


Rezultat: Pobeda Barerea 1:6 6:4 6:3

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.