subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Preokret Đokovića za plasman u polufinale US Opena

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale US Opena. Đoković je u četvrtfinalu savladao Italijana Matea Beretinija rezultatom 3:1, po etovima 5:7 6:2 6:2 6:3 i zakazao duel sa Aleksanderom Zverevim.

Bio je to sličan meč kao u finalu Vimbldona ove sezone. Đoković je imao spor start sa obe strane. Veoma je slabo servirao, još slabije riternirao, što je Beretiniju davalo samoopuzdanje. Prvi set je protekao u totalnom rezultatskom egalu, do 12. gema kada je Beretini konačno napravio prelomni korak i brejkom zatvorio prvi set.

Ipak, ostatak meča je pretakao u totalnoj dominaciji Novaka Đokovića. Svi segmenti igre su podignuti na viši nivo, a posebno se to odnosi na ritern. Do kraja meča Đoković je napravio čak pet brejkova, a protivniku je dao samo jednu brejk loptu koju je bez problema neutralisao. Prosto, nivo tenisa koji je Đoković igrao Beretini nije mogao da isprati, te je pobeda srpskog tenisera više nego zaslužena.

Đoković će u polufinalu imati priliku da se revanšira Zverevu za poraz sa Olimpijskih igrara u Tokiju. Do sada su igrali 11 puta i Đoković vodi sa 7:4.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.eurosport.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje