subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Preokreta i novo finale za Ruda

Norveški teniser Kasper Rud igra veoma dobar tenis u poslednje dve nedelje. Nakon finala u Los Kabosu Norvežanin je obezbedio plasman u finale Akapulka nakon što je savladao Danca Holgera Runea. Rezultat je bio 2:1, po setovima 3:6 6:3 6:4.

Ova dva tenisera imaju svoju „istoriju“. Svima je poznato da je bilo incidenta na Rolan Garosu i od tada su njihovi mečevi uvek zanimljivi. Tako je bilo i sa ovim.
Rune je bolje otvorio meč , brejkom na samom startu. Poveo je sa 2:0 i na kraju mu je to bilo sasvim dovoljno da povede sa 1:0 u setovima.

Sličan scenario mogao je biti viđen i u drugom setu, jer je Rune ponovo imao brejk lopte, no ovog puta ih nije iskoristio i kazna je stigla. Rud pravi brejk, vodi sa 3:1 i tu stvari počinju da se menjaju. Norvežanin diže nivo igre i relativno lako izjednačuje.

Tenzija na tribinama, ali i na terenu dostigla je vrhunac u trećem setu. Bilo je mnogo nervoze sa obe strane, što potvrđuje prava revija brejkova. Viđeno je čak pet brejkova. Rune je dva puta imao brejk prednosti, ali „žilavi“ Rud se uvek vraćao i na kraju je pronašao pud do pobede.

Rud će tako u finale, a tamo ga čeka Australijanac Aleks De Minor.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje