petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Predstavljanje timova za novu NFL sezonu – Grin Bej Pekersi

Severna divizija NFC-a je sa sobom uvek donosila velika uzbzđenja, jer je opšte poznato da se timovi unutar te divizije najblaže rečeno ne podnose. Prošle sezone šampioni divizije su bili Grin Bej Pekersi, ali kako stvari stoje, ekipi iz Vinskosina će biti vraški teško da odbrani titulu najbolje ekipe u diviziji.

Prošla sezona: 13-3 i poraz u finalu konferencije od San Franciska

Napad:

– Total: 18. napad lige koji je u proseku osvajao 345,5 jardi po utakmici i postizao 23,5 poena.

– Igra po zemlji: 15. napad lige sa 112,2 osvojena jarda po utakmici. Postilgli su 18 TD po zemlji uz samo 3 fambla.

– Pas igra: 17. napad lige sa 233,3 osvojena jarda po utakmici. Kompletirani pasovi 356/573, postigli 26 TD uz samo 4 INT.

Odbrana:

– Total: 18. odbrana lige koja je u proseku dozvoljavala 352, jardi i 19,6 poena po utakmici.

– Igra po zemlji: 23. odbrana lige sa 120,1 dozvoljenim jardom, uz 15 TD i 10 iznuđenih famblova.

– Pas igra: 14. odbrana lige sa 232,6 dozvoljenih jardi u proseku. Dozvolili su čak 19 tačdauna uz neverovatnih 17 INT.


Da je neko Eronu Rodžersu pred početak prošle sezone rekao da će njegov Grin Bej igrati finale konferencije, mišljenja smo da bi se on slatko nasmejao, ali da to je bio slučaj prthodne sezone.
Grin Bej je u tu sezonu ušao sa velikim promenama, počevši od stručnog štaba. Majk Mekarti je dobio otkaz, a na njegovo mesto je došao mladi Met Lefler. Mnogi su bili skeptični povodom njegovog potpisivanja, jer na prvi pogled zaista nije izgledao kao čovek koji može da bude autoritet jednom Eronu Rodžersu. Ipak, stvari između njih dvojice su lepo kliknule, pa je akcija mogla da krene.

Još jedna velika promena u redovima Grin Beja je bila odbrana. Godinama unazad, napad je vodio ovaj tim do svih pobeda i titula, ali prošle sezone odbrana se pokazala, a za to su najzaslužniji Preston i Zadarijus Smit koji su zacementirali tu odbranu.

Iz te jako dobre odbrane napad je dobijao sve više na snazi, i pobede su počele da se ređaju. Treba biti iskren i reći da je Grin Bej imao baš povoljan raspored, ali opet u nekim ranijim sezonama je bio sličan raspored, a Grin Bej nije bio ni blizu plej ofa.

Na kraju, Eron Rodžers i drugovi su stigli do finala konferecnije, ali su tamo naleteli na prejake San Francisko 49erse i tu su završili sezonu. Ipak, temelj je napravljen i kako stvari stoje ove sezone će Grin Bej biti još bolji.

Što se drafta tiče, Grin Bej nikada nije važio za tim koji mari toliko za draft. U skladu sa njihovim renomeom i ove sezone su pravili nele čudne poteze, te su birali kvoterbeka Džordana Lava. Svi su očekivali da će birati nekog mladog hvatača sa kojim će Rodžers raditi, ali desilo se ono što se najmanje očekivalo. Nravno, Lav u ovom trenutku ne može biti bilo kakva pretnja za Rodžersa, ali čini se da je biranje kvoterbeka bilo preuranjeno i bespotrebno.

Kao i prošle sezone napad po zemlji će predvoditi sjajni tandem Eron Džons i Džamal Vilijams, a dodatno pojačanje sa drafta će biti Ed Džej Dilon.

Hvatački korpus će ponovo biti skroman, a predvodiće ga sjajni Devonta Adams zajedno sa Lazardom i Sketlingom. Dejvid Fančis neće igrati, jer je iskoristio klauzulu u ugovoru da ne zaigra zbog Kovida 19.

Ofanzivna linija će biti znatno oslabljena, jer je glavni u tom delu tima Brajan Bulaga napustio tim, i otišao u Los Anđeles Čardžerse. Sve u svemu napad koji je baš skroman, te će Eron Rodžers morati da maksimalno iskoristi svoje veštine i napradi ovaj tim.

Odbrana će kao i prethodne sezone biti jači deo tima. Lajnbekersku liniju će predvoditi Preston i Zadarijus Smit. Defanzivnu liniju će predvoditi Keni Klard, a sekonderi Džajri Aleksander i Kevin King. Na poziciji sejftija igraće Ejdrijan Ejmos i Dernel Sevidž.


Plasman:

Grin Bej je pobednička franšiza koja uvek ide na najviše ciljeve. Prošle sezone oni jesu igrali konferencijsko finale, ali taj uspeh će zaista teško uspeti da ponove. Očekuje ih grčevita borba protiv Minesote u diviziji, a nikako se ne smeju potceniti Detroit Lajonsi. Plej of je svakako za očekivati, a za nešto više mora mnogo stvari da se popravi.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje