petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Prlainović najavio F8 Lige šampiona: Biće teško, Novi Beograd ima tim za titulu

Od četvrtka do subote u Beogradu se igra finalni turnir Lige šampiona, a u jednom od četiri četvrtfinalna duela igraće vaterpolisti domaćeg Novog Beograda i Marselja.

Beogradski sastav u odličnom raspoloženju dočekuje finalni turnir, pošto je osvojio Premijer Regionalnu ligu i nedavno titulu šampiona Srbije, ali ekipi koja je spremna da napadne evropski tron neće biti lako. Sa druge strane je Marselj, koji igra izuzetno ove sezone a jedan od glavnih aduta francuskog tima je sada već bivši reprezentativac Srbije, Andrija Prlainović, petrostruki šampion Evrope, koji je trofej Lige šampiona osvajao sa četiri različtia kluba, po čemu je jedinstven u svetu vaterpola.

Marselj je takođe nedavno osvojio titulu prvaka države, a sada ima želju da napravi iskorak i na finalnom turniru, pošto je prošle sezone eliminisan od Ferencvaroša u borbi za polufinale.

– Radujem se što je finalni turnir opet u Beogradu, ovaj put sa publikom. Sigurno će biti zanimljivije i bez svake sumnje mnogo bolja i lepša atmosfera. U ondosu na prethodnu godinu dolazimo sa ambicijom da se predstavimo u boljem izdanju i da pružimo mnogo više. Verujem da smo kao ekipa zreliji, pametniji i iskusniji i da možemo da odigramo dobar tunir – izjavio je Prlainović i nastavio:

– Već prvog dana imamo najjačeg mogućeg protivnika, ekipu Novog Beograda, koja je domaćin, igra na svom bazenu i koja je pretendent za osvajanje. Poseduju veliki broj izuzetno kvalitetnih igrača i to je tim koji je i formiran i projektovan za osvajanje titule šampiona Evrope. Biće veoma teško, ali verujem da možemo da odigramo dobru utakmicu i da zabeležimo pobedu – konstatovao je Prlainović.

Bazen SC „11. april“ u novom ruhu dočekaće najbolje ekipe Starog kontinenta, kapacitet gledališta biće proširen i moći će da primi 1.500 posetilaca.

– Za naš vaterpolo je sjajno što je organizacija najznačajnijeg klupskog turnira Evrope u Beogradu. S obzirom i da je domaća liga bila nikad kvalitetnija i ujadnačenija u poslednjih 10 godina i mislim da su sve sjajne stvari za naš vaterpolo. Sigurno je da će se iz takve lige pojaviti neki novi igrači koji će biti potencijal za reprezentaciju i koji će moći da Srbiji donose medalje i dalje sa velikih takmičenja, a domaćinstva ovakvih takmičenja dodatno će uticati na popularizaciju vaterpola – zaključio je Prlainović.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje