četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

“Prodaje” vikenda!

Brojni kladioničari tokom vikenda igraju na tkz. “sigurice”, odnosno na timove koji su veliki favoriti za pobedu. Ipak, česta je pojava da ljubitelji sportske prognoze budu neprijatno iznenađeni rezultatima, odnosno da brojni klubovi širom Evrope potpuno podbace i odigraju veoma slabu utakmicu i samim tim pošalju mnoštvo tiketa u “zaborav”.

Stoga, da vidimo ko je ovog vikenda žargonski rečeno “prodao”…

LION – Monpelje 1:2

Veliki „kiks“ Liona u „trci“ za naslov prvaka Francuske. Lion je tako „pao“ na treće mesto na tabeli, dok je Monpelje nakon serije poraza, u poslednje vreme značajno podigao nivo svojih izdanja, te beleže veoma dobre rezultate u predhodne dve nedelje (kako u prvenstvu, tako i u kupu).

MONAKO – Lorijan 2:2

Monako je bio veliki favorit u ssuretu protiv Lorijana, jer su bili u seriji od sedam vezanih prvenstvenih pobeda. Napadački deo tima je „odradio svoj deo posla“ sa dva postignuta pogotka, ali je ovoga puta defanziva „zakazala“ protiv ekipe koja se bori za opstanak. Pritom, „Kneževi“ moraju da budu i zadovoljni bodom, jer su do njega stigli golom u sudijskoj nadoknadi.

LIL – Brest 0:0

Lil je na šestoj uzastopnoj utakmici (gledajući sva takmičenja u kojima su nastupali) uspeo da sačuva svoju mrežu netaknutom, ali ovoga puta nisu uspeli da postignu gol koji bi im doneo ceo „plen“. Imali su 70% lopte, 14 udaraca ka protivničkom golu, ali nijedan od njih nije išao u okvir. Domaćini su uspeli da dođu do pogotka sredinom drugog poluvremena, ali je on poništen zbog ofsajda.

Specija – MILAN 2:0

Veoma slabo izdanje „Rosonera“, ali moramo pohvaliti i sjajnu partiju novog prvoligaša, koji je sasvim zasluženo stigao do velike pobede. Milan nije uputio nijedan udarac u okvir protivničkog gola, te i nisu mogli da očekuju bolji ishod. Ovim porazom, Milan je „prepustio“ lidersko mesto na tabeli gradskom rivalu – Interu, dok je Specija trenutno na „sigurnih“ +9 u odnosu na opasnu zonu.

RIJEKA – Istra 1961 1:1

Utakmica koja je počela veoma „ubojito“, ali se brzo „ugasila“. Gosti su poveli u petom minutu igre, domaćini su poravnali 180 sekundi kasnije, a Istri je u 11. minutu nakon VAR signalizacije poništen novi pogodak. Međutim, sva najvažnija dešavanja dogodila su se upravo tada, jer do kraja meča više nije viđen nijedan gol. Rijeka je tako nastavila sa veoma slabim partijama, dok je poslednjeplasirana Istra 1961 osvojila vredan bod u borbi za opstanak.

BAJER LEVERKUZEN – Majnc 2:2

Zaista neverovatna završnica susreta između „Farmaceuta“ i „Petica“. Klub iz Leverkuzena je u 85. minutu igre stigao do dva gola prednosti i činilo se tada da je utakmica „odlučena“. Ipak, gosti su „odbili da se predaju“ te su sa dva pogotka u 90. i 92. minutu utakmice uspeli da „otkinu“ važan bod, jer se trenutno nalaze na mestu koje vodi u Cvajtu naredne sezone.

Admira – RAPID VIENNA 0:0

Do ovog kola poslednjeplasirani tim austrijskog prvenstva je uspeo da „odoli“ ekipi iz Beča koja je bila veliki favorit. Osvojeni bod za domaćine posebno dobija na značaju, ako se zna da su od 23. minuta utakmice ostali sa desetoricom igrača na terenu. Rapid je apsolutno kontrolisao igru, imao 70% lopte, 25 udaraca ka protivničkom golu, ali jednostavno nisu uspeli da „slome“ Admiru.

Ado Den Hag – PSV 2:2

PSV je „prosuo“ dva boda protiv ekipe koja im tradicionalno izuzetno „leži“. Domaćini su prvi poveli, ali su „Filipsovci“ preokrenuli rezultat u svoju korist, ali su duboko u sudijskog nadoknadi primili gol za konačnih 2:2. Takođe, gosti su tokom utakmice promašili jedanaesterac, poništen im je pogodak, dva puta su pogađali okvir gola, te sasvim izvesno ne mogu nikako da budu zadovoljni sa samo jednim osvojenim poenom kojeg odnose sa ovog gostovanja.

PORTO – Boavista 2:2

Aktuelni prvak Portugala ostaje je bez planiranih bodova u susretu protiv gradskog rivala. Boavista je odigrala izuzetno dobro prvo poluvreme, nakon kojeg su imali prednost od dva gola. U nastavku susretu „Zmajevi“ su apsolutno dominirali, uspeli da poravnaju rezultat, dok su u 86. minutu propustili da u potnunosti preokrenu rezultat, nakon promašenog penala. U nadoknadi vremena Porto je postigao i treći pogodak, što je izazvalo erupciju oduševljena u domaćem taboru, ali na kraju nakon signalizacije iz VAR sobe, gol nije priznat usled igranja rukom, te je na semaforu ostalo konačnih 2:2.

Moreirense – BENFIKA 1:1

Nastavila je Benfika i ovog vikenda sa veoma „bledim“ izdanjima. Ovoga puta nisu uspeli da savladaju Moreirense, iako su prvi stigli do vodstva. Samo jedan trijumf na poslednjih šest prvenstvenih susreta, te sada imaju čak 10 bodova zaostatka uz utakmicu više odigranu u odnosu na prvoplasirani Sporting, te je titula veoma daleko za lisabonske „Orlove“.

Vest Bromvič Albion – MANČESTER JUNAJTED 1:1

Poraz protiv Šefild Junajteda i remi u duelu sa Vest Bromvič Albionom (timovima koji se nalaze na samom dnu prvenstvene lestvice), govore o tome da sastav Mančester Junajteda trenutno nema dovoljno „kapaciteta“ za naslov prvaka Premier lige. Pobeda protiv Sautemptona od 9:0 jeste bila senzacionalna i ostaće upamćena, ali sve to „pada u vodu“ za ekipu Ole Gunara Solsjkera, jer im je to bio jedini trijumf u poslednjih pet utakmica, te umesto „borbe“za titulu, očekuje ih „borba“ za očuvanje svoje pozicije među TOP 4 tima Premier lige.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje