petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

“Prodaje” vikenda!

Brojni kladioničari tokom vikenda igraju na tkz. “sigurice”, odnosno na timove koji su veliki favoriti za pobedu. Ipak, česta je pojava da ljubitelji sportske prognoze budu neprijatno iznenađeni rezultatima, odnosno da brojni klubovi širom Evrope potpuno podbace i odigraju veoma slabu utakmicu i samim tim pošalju mnoštvo tiketa u “zaborav”.

Stoga, da vidimo ko je ovog vikenda žargonski rečeno “prodao”…

LIVERPUL – Everton 0:2

Dugo je stadion „Anfield“ bio „neosvojiva tvrđava“ za sve timove, ali je sada situacija potpuno drugačija. Aktuelni prvak je pretrpeo četvrti uzastopni poraz na svom terenu, ovoga puta od gradskog rivala, Evertona koji je tako nakon 21. godine čekanja ostvario pobedu na terenu svoj najvećeg protivnika. „Redsi“ samo mogu da „zaborave“ na odbranu naslova prvaka Premier lige, a što pre moraju da se „trgnu“, jer vrlo lako mogu da ostanu i bez plasmana u Ligu Šampiona naredne sezone.

ATLETIKO MADRID – Levante 0:2

Našao se klub koji može madridskom Atletiku da „pomrski konce“ ove sezone u prvenstvu Španije. Pre nekoliko dana ova dva kluba su odigrala svoju zaostalu utakmicu koja je završena nerešenim rezultatom 1:1, a sada je Levante priredio još veći „šok“, jer su odneli ceo „plen“ sa stadiona „Wanda Metropolitano“ i tako „trku“ za šampionsku titulu sada učinili dosta neizvesnijom.

BARSELONA – Kadiz 1:1

Prekinula je Barselona svoj niz od sedam uzastopnih prvenstvenih pobeda u utakmici, gde se to zasigurno najmanje očekivalo. Povela je Barsa u 32. minutu iz jedanaesterca, ali nikako nisu uspevali da postignu u drugi pogotak i time praktično „zaključaju“ meč. Umesto toga, Klemon Lengle je skrivio penal u poslednjim minutima utakmice, preko kojeg su gosti i uspeli da stignu do boda, iako su imali samo 19% poseda lopte u svojim nogama i tek jedan udarac u okvir gola (iz spomenutog kaznenog udarca).

Ros Kaunti – SELTIK 1:0

Seltik je odavno „predao krunu“ Rendžersu, ali su do ove utakmice bili u seriji od pet trijumfa u škotskom šampionatu. Sada su „zeleno-beli“ pretrpeli poraz od do ovog kola poslednjeplasiranog tima u ligi, koji je osvajanjem sva tri boda uspeo da „pobegne“ sa samog dna tabele.

BORUSIJA MEHENGLADBAH – Majnc 1:2

Borusija Mehengladbah je godinama unazad jedna od najboljih domaćih ekipa u Nemačkoj, ali ove sezone to i baš nije tako, jer im je ovo bio drugi uzastopni poraz na svom stadionu. Popularni „Koltovi“ su sigurno barem jednim delom svojih misli već „bili“ na susretu protiv Mančester Sitija u prvoj utakmici 1/8-finala Lige Šampiona, što su gosti znali da iskoriste i tako osvoje veoma vredne bodove u njihovoj borbi za opstanak u Bundesligi.

Teplice – SLAVIJA PRAG 1:1

Slavija Prag je u četvrtak odigrala svoj prvi meč nokaut faze Lige Evrope, te je umor svakako bio prisutan u redovima vladajućeg šampiona Češke. Gosti su stigli do vodstva na samom kraju prvog dela igre, ali su domaćini u 64. minutu igre poravnali rezultat na semaforu. Slavija Prag je do kraj susreta pokušala da stigne do pobede, ali nisu iskoristili ukazane prilike. Ipak, i dalje se nalaze na liderskoj poziciji na tabeli sa osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu, Spartu Prag.

FENERBAHČE – Goztepe 0:1

U Turskoj praktično imamo „trku“ u četvoro za šampionsku titulu, a u ovom kolu su se „okliznuli“ popularni „Kanarinci“. To je bio njihov drugi vezani poraz na svom terenu, gde ostvaruju dosta slabije rezultate ove sezone nego na gostovanjima. Stoga, Fenerbahče do kraja sezone upravo mora da „popravi“ igre kod kuće, kako bi bili konkurentni u borbi za naslov prvaka Turske sve do poslednjeg kola.

Farense – BENFIKA 0:0

Benfika je pred sam start sezone bila prvi favorit za osvajanje portugalskog šampionata, ali lisabonski klub tu ulogu neće opravdati. Popularni „Orlovi“ su u nedelju veče osvojili samo bod u susretu protiv tima koji se nalazi u zoni ispadanja, te tako nakon 20tog kola zaostaju čak 15 bodova za prvoplasiranim, Sportingom. Ostvarili su samo jedan trijumf na poslednjih šest prvenstvenih utakmica, te su dodatno sebi zakomplikovali situaciju oko pozicija koja vode u Ligu Šampiona.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje