utorak, 19. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

“Prodaje” vikenda!

Brojni kladioničari tokom vikenda igraju na tkz. “sigurice”, odnosno na timove koji su veliki favoriti za pobedu. Ipak, česta je pojava da ljubitelji sportske prognoze budu neprijatno iznenađeni rezultatima, odnosno da brojni klubovi širom Evrope potpuno podbace i odigraju veoma slabu utakmicu i samim tim pošalju mnoštvo tiketa u “zaborav”.

Stoga, da vidimo ko je ovog vikenda žargonski rečeno “prodao”…

Barnli – ARSENAL 1:1

Londonski tim je poveo već na samom startu utakmice, ali je vezista gostiju – G.Xhaka napravio veliki propust i praktično poklonio pogodak domaćinima (legendarni fudbaler ovog kluba – T.Henry je jednom prilikom istakao da kada vidi reprezentativca Švajcarske u prvoj postavi „Tobdžija“, momentalno promeni kanal na TV-u). Ipak, Arsenal je bio dosta bolji tim na terenu, želeo je pobedu koju bi najverovatnije i ostvario da nije bilo katastrofalne sudijske odluke, kada nakon zaista očiglednog igranja rukom defanzivca Barnlija u svom kaznenom prostoru, gosti nisu dobili jedanaesterac. Do kraja utakmice nisu imali ni dovoljni sreće, jer su duboko u nakodnaki vremena pogodili i stativu.

LIVERPUL – Fulam 0:1

68 utakmice bez poraza na svom terenu, a sada niz od šest vezanih neuspeha na sopstvenom stadionu. Zaista neverovatan podatak, koji zasigurno niko nije očekivao. Aktuelni prvak je ovoga puta dobio „šamar“ od tima koji se nalazi u zoni ispadanja. U defanzivi imaju problema usled izostanaka bitnih pojedinaca, ali su se naprosto „ugasili“ i u fazi napada, jer u poslednjih nekoliko utakmica zaista retko postižu golove. Ovim porazom su dodatno zakomplikovali svoju situaciju oko mesta među TOP 4 tima, dok je londonski klub osvojio veoma vredne bodove u borbi za opstanak.

JANG BOJS – Vaduc 1:1

Treća utakmica u nizu na kojoj Jang Bojs nije osvojio ceo „plen“, preciznije treći uzastopni nerešeni ishod. Ovog vikenda na svom terenu nisu uspeli da savladaju „fenjeraša“ u ligi koji je do vodstva stigao u 55. minutu igre. Ipak, domaćini su 10-tak minuta pre kraja meča uspeli da poravnaju rezultat, ali ne i da stignu do potpunog preokreta. Međutim, Jang Bojs je i dalje suvereni vladar švajcarskog šampionata, jer imaju čak 19 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Servet.

Elče – SEVILJA 2:1

Elče je u ovom kolu zabeležio zaista neočekivani trijumf protiv ekipe koja nastupa u nokaut fazi Lige Šampiona. Domaćini su zahvaljujući ovim bodovima, barem privremeno napustili zonu ispadanja, dok je Sevilja pretrpela drugi ligaški poraz u nizu, te se i dalje nalaze na četvrtoj poziciji na tabeli, ali su dopustili Real Sosiedadu da im se približi na samo tri boda razlike.

Dandi Junajted – SELTIK 0:0

Novi „kiks“ Seltika ovog vikenda označio kraj njihove suverene vladavine i predavanje šampionske „krune“ velikog rivalu – Rendžersu. Popularni „Policajci“ su tako i više nego zasluženo osvojili svoju 55. titulu prvaka Škotske. Tako da naredni veliki „Old Firm“ derbi neće imati rezultatskog značaja, ali nema dileme da će kao i uvek biti izuzetno tenzičan kada se sastaju ova dva velikana.

Kanet Rousilon – MARSEJ 2:1

Ogroman „šok“ 1/16-finala francuskog kupa „Coupe de France“, jer je tim koji se takmiči u „National 2 – Group D“ uspeo da eliminiše iz daljeg toka takmičenja jedinu ekipu iz Francuske koje je nekada bila na „krovu“ Evrope. Marsej je izašao na teren u izuzetno jakom sastavu, što još više povećava njihovu „sramotu“ ovoga puta. Klub sa stadiona „Velodrome“ je daleko od prave forme i nekih kvalitetnih igara, ali ovakvu blamažu sebi nisu smeli da dozvole.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje