četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

“Prodaje” vikenda!

Brojni kladioničari tokom vikenda igraju na tkz. “sigurice”, odnosno na timove koji su veliki favoriti za pobedu. Ipak, česta je pojava da ljubitelji sportske prognoze budu neprijatno iznenađeni rezultatima, odnosno da brojni klubovi širom Evrope potpuno podbace i odigraju veoma slabu utakmicu i samim tim pošalju mnoštvo tiketa u “zaborav”.

Stoga, da vidimo ko je ovog vikenda žargonski rečeno “prodao”…

ČELZI – Vest Bromvič Albion 2:5

Sasvim sigurno, rezultat koji je ovog vikenda privukao najveću pažnju, a kako i ne bi kada se uzme u obzir da je tim iz zone ispadanja (koji je do ovog kola bio drugi najneefikasniji klub u Premier ligi), uspeo da na gostovanju postigne pet „komada“ protiv 1/4-finaliste Lige Šampiona i drugog najboljeg defanzivnog kluba na Ostrvu. „Plavci“ su prvi stigli do prednosti, ali je defanzivac – Tijago Silva dobio crveni karton čime su „kola krenula nizbrdo“, a ujedno ovo je bio prvi poraz Tomasa Tuhela na klupi Čelzija. Londonski klub je zadržao svoje mesto u TOP 4, dok su gosti ovom pobedom „uhvatili poslednji voz“ u njihovoj borbi za opstanak.

Lens – LION 1:1

Deluje da Lion polako “popušta” u šampionskoj “trci”, jer su ostvarili samo dva trijumfa u poslednjih šest prvenstvenih utakmica. Ovoga puta osvojili su samo bod u susretu protiv Lensa u kojem su bili veliki favoriti. Sada su „pali“ na četvrto mesto na tabeli i imaju pet bodova zaostaka u odnosu na prvoplasirani, Lil.

Šibenik – DINAMO ZAGREB 1:1

Aktuelni prvak Hrvatske nije uspeo da trijumfuje protiv tima, koji „ne zna“ za pobedu na predhodnih osam uzastopnih duela. „Modri“ su stigli do vodstva, ali nisu uspeli da ga sačuvaju do kraja meča, te su sada bodovno poravnati na čelu prvenstvene lestvice zajedno sa Osijekom, a pritom imaju i jednu utakmicu više odigranu od njih.

MILAN – Sampdorija 1:1

„Rosoneri“ i definitivno ne mogu da ostanu u šampionskoj „trci“ sa gradskim rivalom Interom, a do kraja sezone imaće prioritet da očuvaju mesto koje vodi u Ligu Šampiona. „Stari lisac“ Fabio Kvaljarela je doveo goste do vodstva, koji su poslednjih pola sata utakmice odigrali sa igračem manje na terenu usled isključenja Adrijana Silve. Remi domaćinima doneo je svojim pogotkom u 87. minutu – Jens Peter Hauge, dok je Frank Kesi u sudijskoj nadoknadi pogodio stativu, čime je izostao potpuni preokret.

Torino – JUVENTUS 2:2

Ne kaže se za „džabe“ da u derbi susretima, pogotovo gradskim – nema izrazitog favorita. To je i ovoga puta potvrđeno u derbiju grada Torina. Popularna „Stara Dama“ je prva „zadala udarac“, domaći fudbaleri su uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist, dok je favorizovane goste poraza svojim pogotkom spasio – Kristijano Ronaldo. Aktuelni prvak sada zaostaje čak 12 poena u odnosu na lidera prvenstva, Inter (koji ima i utakmicu manje), te od 10. uzastopne titule za „crno-bele“ prema svemu sudeći – nema ništa.

Hatajspor – GALATASARAJ 3:0

Hatajspor je ovog vikenda „vratio milo za drago“ i savladao Galatasaraj, identičnim rezultatom kojim je i bio poražen u njihovom prvo odigranom duelu ove sezone. Time se slaba forma instabulskog kluba nastavila, koji je ostvario samo jedan trijumf na predhodnih pet prvenstvenih utakmica. Domaćini su poslednjih 15-tak minuta meča ostali sa desetoricom igrača na terenu, ali i pored toga gosti nisu uspeli ni da postignu počasni pogodak.

Kasimpaša – BEŠIKTAŠ 1:0

„Kiks“ Galatasaraja u subotu, nije u nedelju uspeo da materijalizuje Bešiktaš, koji je pretreo minimalan poraz (mogao je da bude i ubedljiviji da su domaćini realizovani jedanaesterac) na gostovanju protiv Kasimpaše. „Crno-beli“ su imali 65% poseda lopte, 16 udaraca ka protivničnom golu, ali su na kraju ostali „praznih ruku“. Ipak, i dalje zauzimaju lidersku poziciji sa tri boda prednosti u odnosu na Galatasaraj.

Brno – SLAVIJA PRAG 0:0

Slavija Prag je već u 18. minutu susreta ostala sa igračem manje na terenu, jer je direktan crveni karton dobio golman – Matijas Vagner. To je svakako uticalo na dalji razvoj utakmice, a iako su gosti imali terensku inicijativu i dalje, do kraja nisu uspeli da „slome otpor“ domaćih fudbalera. Brno se i dalje nalazi u zoni ispadanja, dok je Slavija prag suvereno na vrhu tabele češkog šampionata.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje