četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

“Prodaje” vikenda!

Brojni kladioničari tokom vikenda igraju na tkz. “sigurice”, odnosno na timove koji su veliki favoriti za pobedu. Ipak, česta je pojava da ljubitelji sportske prognoze budu neprijatno iznenađeni rezultatima, odnosno da brojni klubovi širom Evrope potpuno podbace i odigraju veoma slabu utakmicu i samim tim pošalju mnoštvo tiketa u “zaborav”.

Stoga, da vidimo ko je ovog vikenda žargonski rečeno “prodao”…

MANČESTER SITI – Lids Junajted 1:2

Lider Premier lige je tokom ovog vikenda razočarao brojne kladioničare koji su tipovali na njihov novi trijumf. „Četa“ Marsela Bijelse je na odmor otišla sa golom prednosti, ali i sa igračem manje, usled crvenog kartona kojeg je dobio, Liam Kuper. „Građani“ su poravnali rezultat 15-tak minuta pre kraja susreta i kada se očekivao potpuni preokret, umesto toga gosti su golom u nadoknadi vremena uspeli da stignu do velike pobede sa desetoricom fudbalera na terenu. Domaćini su bili apsolutno dominantni na samom terenu, imali su 71% posed lopte, 29 udaraca ka golu, ali su na kraju pretrpeli poraz od tima koji je dva puta uputio udarac ka njihovom golu, koja su oba završila u mreži. Utakmica koja je dokaz da statistika ponedaka ne mora apsolutno ništa da znači.

GALATASARAJ – Karagumruk 1:1

Deluje da Galatasaraj polako „posrće“ u borbi za naslov prvaka turskog šampionata. Naime, nakon dva vezana poraza, sada su osvojili samo bod na svom terenu protiv novog prvoligaša. Istanbulski klub nije „imao sreće“ sa VAR-om, nakon čijih intervencija im je poništen pogodak u prvom poluvremenu, a zatim i jedanaesterac na samom kraju susreta. Galatasaraj sada zaostaje velikih osam bodova za prvoplasiranim Bešiktašom i titule im polako „izmiče iz ruku“.

VILJAREAL – Osasuna 1:2

Nakon prvih 45 minuta u kojima nije bilo pogodaka u nastavku igre u periodu od 64. do 74. minuta postignuti su svi golovi. Poveli su gosti, brzo izjednačili domaćini, ali su fudbaleri Osasune ponovo vratili prednost na svoju stranu, koju su do kraja meča uspeli da sačuvaju. Viljareal je tako prekinuo svoju seriju od tri uzastopna prvenstvena trijumfa, dok su gosti osvojili veoma bitne bodove u njihovoj borbi za opstanak u ligi.

BRAGA – Belenenses 1:1

Braga je u ovom kolu osvojila samo jedan poen u susretu protiv ekipa koja se bori za opstanak u elitnom rangu portugalskog fudbala. Iako su domaćini nakon prvog poluvremena imali prednost na svojoj strani, gosti su uspeli pogotkom u 59. minutu igre osvoje veoma vredan bod, jer do kraja susreta fudbaleri Braga nisu „smogli snage“ da postignu drugi gol koji bi im doneo ceo „plen“. Samo jedan trijumf za Bragu u poslednja četiri kola, te su sada izvan pozicija koja vode u Ligu Šampiona naredne sezone.

SPORTING – Famalikao 1:1

Drugi vezani „kiks“ lisabonskog kluba. Nakon što su u prošlom kolu odigrali samo 1:1 na strani protiv Moreirensea, sada su identičan rezultat ostvarili na svom terenu protiv Famalikaa. Ipak, „Lavovi“ su i dalje prvoplasirani tim portugalskog šampionata, ali više nemaju dvocifrenu prednost, već samo šest bodova više u odnosu na Porto, te devet od Benfike, stoga deluje da nas osam kola pre kraja prvenstva Portugala „Primeira Liga“ očekuje dosta uzbudljiva „trka“ za šampionsku titulu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje