subota, 11. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

“Prodaje” vikenda!

Brojni kladioničari tokom vikenda igraju na tkz. “sigurice”, odnosno na timove koji su veliki favoriti za pobedu. Ipak, česta je pojava da ljubitelji sportske prognoze budu neprijatno iznenađeni rezultatima, odnosno da brojni klubovi širom Evrope potpuno podbace i odigraju veoma slabu utakmicu i samim tim pošalju mnoštvo tiketa u “zaborav”.

Stoga, da vidimo ko je ovog vikenda žargonski rečeno “prodao”…

RB LAJPCIG – Hofenhajm 0:0

„Kiks“ RB Lajpciga koji ih je praktično ostavio bez realnih šansi da mogu da osvoje naslov prvak Bundeslige. Na pet kola pre kraja prvenstva, minhenski Bajern ima čak sedam bodova prednosti, te je gotovo izvesno odlučen šampion Nemačke. „Crveni bikovi“ su uspeli da postignu pogodak 95. minutu, ali je nakon signalizacije iz VAR sobe taj gol poništen zbog igranja rukom. Sa druge strane, Hofenhajm je odigrao svoju drugu utakmicu u nizu na kojoj nije viđen nijedan pogodak (nakon duela sa Bajer Leverkuzenom), što je zaista pravi kuriozitet za ovu ekipu.

BEŠIKTAŠ – Ankaraguču 2:2

Zaista „luda“ utakmica u Instanbulu. „Crno-beli“ su već petom minutu imali sjajnu priliku da stignu do prednosti, ali nisu uspeli da realiziju jedanaesterac. Ipak, u jednom trenutku imali su i dva gola prednosti, zahvaljujući autogolovima koje je postigao defanzivac gostiju – A.Kulusic. Međutim, Ankaraguču se nije predavao, prvo je u 65. minutu susreta uspeo da prepolovi zaostatak, da bi pogotkom sa bele tačke u sudijskoj nadoknadi uspeli da stignu do boda.

BENFIKA – Žil Visente 1:2

Poraz Benfike u ovom kolu označio je i definitivan kraj njihovih nadanja da mogu do kraja sezone da budu konkurentni u borbi za naslov šampiona Portugala. Stoga, do kraja prvenstva lisabonski klub imaće za cilj da zauzme jednu od pozicija koja vode u Ligu Šampiona naredne sezone. „Orlovi“ su tako prekinuli svoj niz od sedam vezanih pobeda (gledajući sva takmičenja u kojima su nastupali), dok je Žil Visente osvojio izuzetno važne bodove u borbi za opstanak.

LEGIJA – Krakovija 0:0

Drugi meč uzastopno u kojem Legija nije primila, ali nije ni postigla pogodak. Domaćini su bili dominantniji tim na terenu, imali su 2/3 vremena loptu u svom posedu, 19 udaraca ka protivničkom golu, devet kornera, ali i pored inicijative nisu uspeli da stignu do trijumfa. Ipak, i dalje se nalaze na čelu tabele, dok sa druge strane Krakovija ima četiri boda više u odnosu na poslednje mesto na tabeli (koje vodi u niži rang takmičenja).

SPARTAK MOSKVA – Ufa 0:3

Još jedan tim u nizu koji je tokom ovog vikenda „prokockao“ svoje šanse da može da stigne do šampionsko trona. Moskovski tim je pretrpeo drugi vezani poraz, te sada zaostaju za prvoplasiranim Zenitom čak osam bodova na samo četiri kola pre kraja prvenstva Rusije. Ufa je pak, zabeležila svoj drugi trijumf u nizu i tako značajno uvećala svoje šanse da kroz baraž izbore opstanak u ligi.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje