petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Prvenac Kaćina u Gštadu

Argentinski teniser Pedro Kaćin po dobrom će pamtiti ovu nedelju. Naime, Argentinac je na ATP turnir u Gšatdu podigao svoj prvi ATP trofej. On je u velikom finalu savladao Španca Alberta Ramosa Vinjolasa. Rezultat je bio 2:1, po setovima 3:6 6:0 7:5.

ATP Tour on Twitter: „Champion Cachin 🏆 @pecachin1 from a set down defeats Ramos-Vinolas 3-6, 6-0, 7-5 to achieve his first title! 👏 @SwissOpenGstaad | #SwissOpenGstaad https://t.co/VA3ECLPfWI“ / Twitter

Blago rečeno turbulentno finale. Videlo se na početku da je Kaćin stegnut, jer je za njega sve ovo bila novina. Iskusni Ramos je to prepoznao i što je najbitnije znao da iskoristi. Napravio je dva brejka i lako poveo sa 1:0.

Odgovor Kaćina je bio momentalan i brutalan. Argentinac je drugi set odigrao perfektno, a rezultat je maksimalnih 6:0 i izjednačenje.

Očekivano, momentum se potpuno okrenuo na stranu Kaćina i on to koristi. Rano pravi brejk i sve drži pod kontrolom. Kako se meč bližio kraju Kaćin je bivao sve nervozniji, a Ramos to ponovo koristi izjednačuje na 4:4.

Iako je dosta iskusniji igrač Ramos nije u potpunosti uspeo da naplati momentum. Naprotiv, on je bio taj koji je bio nervozniji i na kraju je pretrpeo brejk koji je Kaćinu doneo prvu titulu u karijeri.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje