četvrtak, 09. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Radnički, Crvena zvezda i Novi Beograd dobili rivale u Kupu Evrope

U Nionu je danas održan žreb za Kup Evrope, koji će i ove sezone biti veoma kvalitetan zbog promenjenog formata i manje klubova u grupnoj fazi Lige šampiona.⁣ Ima osam grupa, a kvalifikaciona runda će se igrati turnirski od 4. do 6. decembra u osam gradova. Po dve najbolje plasirane ekipe iz svake grupe će se plasirati u narednu rundu.⁣

Interesantno je da učestvuju klubovi iz trinaest zemalja, tu je osam nekadašnjih šampiona Evrope i tri bivša osvajača Kupa Evrope. Najviše predstavnika imaju Španija, Francuska i Mađarska, po četiri. Srbiju i Grčku predstavljaće po tri kluba, a po dva dolaze iz Italije, Rusije, Hrvatske, Nemačke i Rumunije.

Srbija će u ovom takmičenju imati tri predstavnika, pošto će pored Radničkog, koji nije uspeo da se plasira u Ligu šampiona, u Kupu Evrope igrati i Novi Beograd 11. April, odnosno Crvena zvezda.⁣ Kragujevčani će igrati u grupi E sa nemačkim Potsdamom, domaćom Savonom i španskim sastavom Mediterani.⁣ Novi Beograd 11. april će u jedinoj grupi od tri tima ugostiti Sintez iz Kazanja i Oradeu iz Rumunije, dok će Crvena zvezda u Sloveniji igrati protiv Triglava, francuskog Nojzija i OSC-a iz Budimpešte.

– Savona je odlična ekipa, koja se ove godine ponovo vraća u vrh italijanskog vaterpola, ali posle našeg nastupa u Budimpešti, sigurno je da smo favoriti za prolaz u narednu fazu. Preostala dva tima su takođe dugogodišnji učesnici evropskih takmičenja. Mediterani je na nivou Terase sa kojom smo igrali u Budimpešti, dok je Potsdam po kvalitetu odmah ispod najboljih nemačkih klubova – rekao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Vaterpolo Kup Evrope

Kvalifikaciona runda (04.12. – 06.12.)

Grupa A (Barselona): Barselona, Turkoan, BVSC, Panionios.

Grupa B (Sabadelj): Jadran Split, Steaua, Dinamo Moskva, Sabadelj.

Grupa C (Kranj): OSC, Crvena zvezda, Nojzi, Triglav.

Grupa D (Eks en Provans): Vuljagmeni, PAN, Ludvisburg, Karuž.

Grupa E (Savona): Radnički, Potsdam, Savona, Mediterani.

Grupa F (Zagreb): Mladost, Primorac, Eger, Trst.

Grupa D (Solnok): Solnok, Terasa, Apolon Smirnis, Strazbur.

Grupa H (Beograd): Sintez, Oradea, Novi Beograd.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje