subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Rafael Nadal – Kasper Rud – Najava finala Rolan Garosa

Poslednji dan Rolan Garosa rezervisan je za muško finale. Snage će odmeriti Rafael Nadal i Kasper Rud. Kladionice maksimalno favorizuju Nadala sa kvotom 1,17, dok je margina za gemove postavlja na 34,5.

Nadal u finalima Rolan Garosa ima skor 13-0 i šta reći nakon toga? Ako mislite da ga pobedite u Parizu onda to mora biti pre finala, jer u finalima on se transsformiše u posebnu vrstu zveri. Šatrije je njegov dom, njegova dnevna soba i tamo nikome nije lako igrati protiv njega, pa neće biti ni Rudu.

Nadal ne blista to je svima jasno. Evidentno je da problem sa stopalom i te kako postoji i da to nisu prazne priče kako mediji vole da spekulišu. Oscilira Nadal dobrano, ali ipak sama njegova želja da osvoji novu titulu u Parizu je neverovatna. Verujemo da bi mnogi igrači da su u Nadalovoj koži odavno odustali od turnira, ali tu je razlika između najvećih tenisera i onih koji to pokušavaju da budu.

Rud sa druge strane svaka čast. Loše je krenula sezona šljake po njega, ali čini se da je formu tempirao baš za ovaj period. Pre Pariza osvojio je Ženevu i sa dosta samopouzdanja došao na Rolan Garos. Neki će reći da je imao lak žreb, ali i pored toga treba zaređati pobede, biti konstantan i naći se u finalu. To je za svaki respekt.

Dve stvari ovde treba analizirati, prva je svakako iskustvo. Nadal ima 21. osvojenu grend slem titulu, a Rud igra tek prvo finale. Pritisak će biti enorman, a na sve to dodajte francusku publiku koja će maksimalno navijati za Nadala.

Druga stvar koju treba analizirati je igra. Stil igre koji gaji Rud je bleda kopija Nadalove igre. On se slično kao i Nadal zabije 4-5 metara iza osnovne linije i vraća sve što je u njegovoj moći. Da li može tim stilom protiv Nadala? Apsolutno ne! Da bi se Nadal dobio morate biti agresivni i imati moćnu servu, a to nisu Rudove odlike.

Nadal je ogroman favorit i sada kada je već u finalu sigurno će „poginuti“ ne bili došao do nove titule i otišao na +2 u odnosu na Novaka. Ipak, kvote su smešne i nisu vredne pomena, a kamoli nekog igranja.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje