petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Rafael Nadal: Zverev je zaslužio da bude isključen

Aleksandar Zverev je zbog neobuzdanog ponašanja posle poraza u dublu zaslužio da bude isključen sa ATP 500 turnira u Akapulku, rekao je Rafael Nadal i dodao da je uveren da će nemački olimpijski šampion izvući pouke iz svoje greške.

Besan odlukom linijskog igrača tokom meča u sredu, 3. igrač sveta Zverev je više puta razbio svoj reket u sudijsku stolicu, opasno prilazeći da udari zvaničnika meča Alesandra Germanija i izvikujući psovke.

Dvadesetčetvorogodišnji Zverev, koji je prošle godine osvojio zlato u singlu na Olimpijadi u Tokiju, izvinio se nakon što je uklonjen zbog „nesportskog ponašanja“ sa trke u kojoj je prošle godine odbranio titulu u singlu.

Nadal je rekao da mu je žao Zvereva sa kojim je bio u „dobrim odnosima“.

Zaslužio je sankciju jer ne možete tako da se ponašate. Mislim da je svestan toga i nadam se da je to poslužilo kao lekcija njemu i drugim mladim igračima koji ponekad izgube živce na terenu„, rekao je Rafael Nadal.

Prema pravilima ATP-a, supervizor na licu mesta može uputiti slučaj na viši nivo na dalju istragu nakon što je proces evaluacije završen i kada se izreknu dodatne novčane kazne i kazne.

Godine 2019, nakon početne novčane kazne od 113.000 dolara, Australijanac Nik Kirjos dobio je uslovnu kaznu od 16 nedelja i dodatnih 25.000 dolara zbog „otežavajućeg ponašanja” ATP-a nakon interne istrage.

Mislim da organizacija treba da bude stroga prema ovome jer se priča brzo širi društvenim mrežama i milioni dece gledaju i razvijaju takve stavove. Razumem da ima trenutaka nezadovoljstva i besa, ali moramo da pokušamo. da budem primer“, rekao je osvajač 21 velike grend slem titule nakon plasmana u četvrtfinale u Akapulku.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje