petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Real bez udarne navale na Deportivo

U španskom fudbalskom prvenstvu u subotu u večernjem terminu od 20:45 na Santiago Bernabeu sastaće se Real Madrid i Deportivo u 15. kolu La Lige.

Kraljevski klub odigrao je u sredu samo nerešeno protiv Borussie Dortmund iako su imali prilika da povedu 3:1 i meč lagano privedu kraju. Ono što Cristiano Ronaldo nije iskoristio u Ligi Šampiona, pokušaće Alavaro Morata da nadomesti u prvenstvu. Naime, portugalac kao ni dvostruki strelac protiv nemaca – Karim Benzema neće biti u ekipi zbog odmora. Takođe ni Luka Modrić, vrsni kreator igre neće moći da pomogne.

Zinedine Zidane će imati sledećih 19 na raspolaganju:

Golmani: Navas, Casilla i Yáñez.
Odbrana: Carvajal, Pepe, Ramos, Varane, Nacho, Marcelo i Danilo.
Sredina: Kroos, James, Casemiro, Kovacic, Asensio i Isco.
Napad: Morata, Lucas Vázquez i Mariano.

Kladioničari neretko stavljaju na svoje tikete strelce gola, a u oklonostima kada 2 ofanizivna igrača nisu u mogućnosti da pomognu (Cristiano Ronaldo – 10 golova, Karim Benzema – 4 gola), nameću se drugi igrači u prvi plan.

Alvaro Morata je ove sezone odigrao 11 mečeva, od toga 6x je započinjao u startnoj postavi, a 5x ulazio sa klupe. Za 534 minuta uspeo je da postigne ukupno 4 gola u Primeri, protiv ekipa Celte, Bilbao, Alaves, Leganes. U španskom kupu kralja dao je 2 gola u 1 utakmici, dok je u Ligi Šampiona odigrao 5 mečeva i dao 2 gola – Sportingu i Legiji.

Kada je u pitanju tradicija na stadionu Real Madrida u poslednjih 5 mečeva, Deportivo je primio 21 gol. Deportivo je ove sezone odigrao 7 mečeva na strani i primio 14 golova.

U odsustvu Ronalda, Benzeme, kao i od ranije povređenog Gareth Bale (5 golova), nameće se španac Morata koji će sigurno započeti meč, a kvota da daje gol iznosi oko 1,65. Da li će ga smesiti u mrežu, ostaje nam da vidimo. Srećno!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje