subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Reprezentativac Nemačke se odlučio zaigrati za Srbiju?

Iako je u svim mlađim selekcijama igrao za Nemačku, vezista Udinesea – Lazar Samardžić odlučio je da će za seniorsku zaigrati za Srbiju, objavio je fudbalski savez tačno na igračev 21. rođendan. Samardžić je prihvatio poziv selektora Dragana Stojkovića i biće mu na raspolaganju za utakmice.

Posle nekoliko meseci temeljnih i pažljivo planiranih aktivnosti, a sve sa ciljem da reprezentacija Srbije bude kvalitetnija i bolja, kako u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, tako i u ostalim budućim takmičenjima, epilog pregovora da jedan od najtalentovanijih mladih igrača Evrope obuče dres naše zemlje dobio je pozitivan ishod – Lazar Samardžić prihvatio je poziv selektora Dragana Stojkovića i od marta biće deo najboljeg tima Srbije!

Razgovori koje su vodili selektor Stojković, kao i direktor Stevan Stojanović sa Lazarom Samardžićem i njegovom porodicom intezivirani su u poslednjih nekoliko sedmica, odnosno od povratka sa prijateljskog meča u Americi. Na kraju, na opšte zadovoljstvo Samardžić je potpisao saglasnost da će igrati za Srbiju. Preostalo je još da se završi i administrativni deo odnosno da iz FIFA stigne odobrenje što se očekuje u narednim danima.

Kontakt između Samardžića i Stojkovića postoji još od leta prošle godine. Selektor je u avgustu bio na utakmici Milana i Udinezea i praktično od tada prati razvoj talentovanog i perspektivnog fudbalera.

Samardžić je rođen u Berlinu, a otac mu je Srbin poreklom iz Živinica u BiH. Prošao je školu Herthe, a prve seniorske minute dobio je u RB Leipzigu, gde se ipak nije nametnuo, pa je na leto 2021. godine stigao u Italiju. U prvoj sezoni borio se za minutažu, a ove je jedan od ključnih igrača Luce Gottija. U 22 nastupa u prvenstvu postigao je 4 gola i imao 2 asistencije.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje