nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Rezime Zvezdine uspešne sezone

Fudbaleri Crvene zvezde su okončali još jednu veoma uspešnu sezonu koja je obeležena osvajanjem nove duple krune, ali i učešćem u grupnoj fazi Lige Evrope.
Krenućemo od Superlige u kojoj je Crvena zvezda ponovo bila dominantna i sa 97 bodova osvojila 34. šampionsku titulu. Posle 37 utakmica, upisali smo 30 pobeda i sedam remija, te je još jedna titula osvojena bez poraza u sezoni, a Zvezdin niz neporaženosti na Marakani, kao i u čitavoj Superligi, preti da obiđe svet i sruši rekorde koji su davno postavljeni. Najbolji napad sa 96 postignutih i čelična odbrana sa 19 primljenih pogodaka, dodatno su doprineli uspehu koji su doneli Miloš Milojević, ali i Dejan Stanković koji je počeo sezonu kao trener Crvene zvezde. Bila je to šesta u nizu titula za naš klub, čime ova generacija nastavlja da pomera granice, a treba istaći da je trofej matematički obezbeđen još krajem aprila, šest kola do završetka Superlige.
Kada govorimo o Kupu Srbije i tu Zvezda ima 15 utakmica u nizu bez poraza, što jasno znači, tri osvojena najmasovnija takmičenja u nizu. Rutinski je Zvezda sa četiri trijumfa stigla do finala, gde je savladan Čukarički rezultatom 2:1, kada je Aleksandar Pešić sa dva pogotka preokrenuo rezultat i doneo klubu treću duplu krunu u nizu.
Zvezda je sezonu startovala u kvalifikacijama za Ligu šampiona i nakon eliminacije Pjunika ispala od Makabi Haife, što je značilo da ćemo nastupati u grupnoj fazi drugog najprestižnijeg takmičenja na Starom kontinentu. Ipak, takmičenje u grupnoj fazi sa Monakom, Trabzonom i Ferencvarošom završili smo kao četvrtoplasirani, te je evropska bajka ove sezone završena u decembru, ali naredna godina će biti posebnija od prethodnih, jer smo obezbedili direktan plasman u Ligu šampiona.

Računajući sve kumulativno, Crvena zvezda je u sezoni za nama odigrala 52 utakmice i ostvarila 39 pobeda, uz osam remija i pet poraza, te gol razliku 126:37. Aleksandar Katai je bio nezamenjiv i odigrao 50 utakmica, a ujedno je poneo i titulu najboljeg strelca sa 19 golova (Kanga i Pešić 16, Bukari 15), dok je najkreativniji Mirko Ivanić sa 15 asistencija (Kanga 13, Katai 12). Čak pet fudbalera je upisalo dabl-dabl učinak – Katai (19 golova i 12 asistencija), Kanga (16 golova i 13 asistencija), Pešić (16 golova i 10 asistencija), Bukari (15 golova i 10 asistencija), Ivanić (11 golova i 15 asistencija). Dvocifren po broju golova bio je i Kangva koji se 12 puta upisao u strelce, uz šest asistencija. Najstariji fudbaler je i ove sezone bio kapiten Milan Borjan (1987), a najmlađi Jovan Mijatović (2005). Ukupno je 39 fudbalera ove sezone nastupilo za Zvezdu, a godinu su takođe obeležili i brojni igrački jubileji.


Izvor: FK Crvena zvezda

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje