ponedeljak, 04. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

RIO: Favoriti lagano u grupi A, danas rasplet u grupi B

Poznati su četvrtfinalisti iz grupe A – Australija i Srbija su prelagano došle do pobeda protiv protivnika.

Australija je porazila Venecuelu 81-56. Već od prve četvrtine (16-6 u korist Kengura) videlo se da ovaj meč neće biti interesantan usled nemoći južnoameričke ekipe koja je na utakmici šutirala svega 42% za 2pt i još lošijih 23% za 3pt. Australija je toliko bila sigurna u pobedu da je najbolji igrač i drugi najbolji strelac turnira Patty Mills bio u civilu i odmarao ceo meč. Ni drugi plejmejker i ključni šraf u napadu Mathew Dellavedova nije imao potrebe da se umara i odigrao je svega 8 minuta. Bogut je nakon odmora u meču sa Kinom nastupio i postigao 10poena, dok je najefikasniji bio Chris Goulding sa 22pt. Venecuela, iako šampion Amerike za 2015. godinu, pokazala je zalutala na ovaj turnir, i da je daleko ispod kvaliteta Brazila i Argentine.

Srbija je nastavila gde je stala u meču sa Amerikom, i za razliku od tog meča, Bogdanu Bogdanoviću su trojke ulazile kroz obruč. On je bio najefikasniji u pobedi 94-60, postigavši 19poena (šut za 3pt, 5-9). Birčević konačno nije ušao u problem sa ličnim greškama, ali nije uspeo da se upiše u strelce. Selektor reprezentacije Aleksandar Đorđević ravnomerno je raspodelio minutažu i odmorio prve igrače ove ekipe – Teodosića i Raduljicu koji su odigrali 15ak minuta. U poraženoj ekipi, najbolji je bio jedini konstantni igrač u ekipi Kine, momak sa 5 sezona NBA – Yi Jianlian koji je postigao 20pt.

Poredak grupe A:

  1. Amerika
  2. Australija
  3. Francuska
  4. Srbija

Danas su na programu mečevi grupe B na kojih će se znati koje ekipe ukrštaju u četvrtfinalu:

19:15 Brazil- Nigerija

00:00 Španija-Argentina

3:30 Litvanija-Hrvatska

Mogući scenariji:

Ukoliko Litvanija pobedi biće prva u grupi, ukoliko izgubi od Hrvatske zauzeće treće mesto.

Argentina će biti prva ili druga pobedom nad Španijom, u zavisnosti od ishoda Hrv-Lit. Ukoliko izgube, biće treći ili četvrti, što opet zavisi od ishoda Hrv-Lit.

Hrvatska može biti prva ili druga pobedom, ukoliko izgubi biće treća ili četvrta u zavisnosti od ishoda Španije pod uslovom da Brazil pobedi Nigeriju. Jedina situacija kada Hrvatska ispada sa turnira je ukoliko izgube meč, i Brazil izgubi od Nigerije.

Španija može da završi pobedom na drugom mestu, a ukoliko izgube biće treći pod uslovom da Litvanija i Nigerija pobede, odnosno četvrti ukoliko Hrvatska i Nigerija pobede. Sa turnira ispadaju ako izgube od Argentine, a Brazil pobedi.

Jedini scenario koji odgovara Brazilu, jeste pobeda protiv Nigerije i pobeda Argentine.

Nigerija mora da pobedi Brazil, i da se nada da će Litvanija pobediti Hrvatsku.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje