ponedeljak, 04. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

RIO2016 Košarka – Klay Thompson proradio za Amerikance u tesnoj pobedi

Ekipa reprezentacije Amerike nakon dve tesne pobede nad Australijom i Srbijom, pobedila je Francusku za koju nije nastupao najbolji igrač Tony Parker. Opet je bila tesna pobeda ekipe sačinjene od NBA zvezda, a rezultat je bio 100-97.

Uprkos neigranju prve zvezde Trikolora, Francuska se odlično držala prvo poluvreme vođena MVP-om Evrolige – Nandom DeColom. Rudy Gobert, gorostas ekipe Utah Jazz ušao je brzo u problem sa ličnim greškama, a to je iskoristio Žofri Lovernj koji je pre svega poenterski iskoristio minute na parketu.

U ekipi Amerike u prvom poluvremenu, jedan od omraženijih igrača (nakon prelaska iz Oklahome u Golden State), Kevin Durant bio je maltene beksprekoran i vodio svoju ekipu sa 13pt, i pokazao zašto je jedan od najboljih igrača današnjice. Klay Thompsona je konačno kako tako krenuo šut, pogodio je 2-4 za 3pt (do te utakmice iz 3 je imao svega 18% šuta, što je nezamislivo za igrača koji je pobeio na All-Star vikendu u takmičenju šuitranja sa distance).

Start 3 četvrtine krasila je sve samo ne lepa igra, bilo je dosta izgubljenih lopti i promašenih šuteva. A onda je Klay Thompson nastavio gde je stao u prvom poluvremenu i na polovini četvrtine pogodio 2 trojke u dva napada koje su mu povratile neophodno samopouzdanje i dalo mu elan da pogodi još 3 trojke. Ekipa Amerike je sa lakoćom rešavala napade od kojih je par završilo alleyoopom ka Jordanu za laka zakucavanja, ali i Francuska je poentirala i smanjivala razliku kako meč ne bi otišao u popularno rečeno Blow out.

U 4. četvrtini Heurtel je ponovo ušao u igru i uneo svežinu u ekipu Francuske što je uz dobru odbranu dovelo do smanjena prednosti Amera na svega 4pt! Mnogo solo akcija Amera otežavalo im je put do koša, ali dobro trčanje pre svega Irvinga i Duranta, kao i snaga Cousinsa pod košem održavala je Amere u prednosti. Carmelo Anthony koji je bio celu utakmicu neprimetan, pogodio je 2 bitne trojke, i time odgovarao na poene i asistencije Thomasa Heurtela.

Najefikasniji na kraju utakmice bio je Klay Thompson sa 30 poena, dok je u ekipi Trikolora plejmejker Efesa – Thomas sa 18 poena i 9 asistencija.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje