Advertisement

Pandemija koronavirusa napravila je opšti haos u svetskom tenisu. Obe organizecije ATP i WTA su otkazale sve turnire do kraja aprila, a opšti haos nije zaobišao ni Rolan Garos. Organizatori drugog grend slema u sezoni su objavili da Rolan Garos neće biti održan kao što je planirano krajem maja i početkom jula zbog koronavirusa.

Rolan Garos će se održati u periodu od 20. septembra do 4. oktobra. Ovo nije zvanična informacija, jer su datumi još uvek podložni promenama.

https://twitter.com/rolandgarros/status/1239941584789155846

“Ceo svet je pogođen zdravstvenom krizom povezanom sa koronavirusom. Da bi se obezbedilo zdravlje i bezbednost svih koji su uključeni organizaciju turnira, Teniska federacija Francuske je donela odluku da ovogodišnje izdanje Rolan Garosa bude održano od 20. septembra do 4. oktobra”, stoji u saopštenju, “Iako niko ne može da predvidi kakva će situacija biti 18. maja, sadašnje mere su učinile da je nemoguće za nas da nastavimo sa našim pripremama i kao posledica toga nismo u mogućnosti da održimo turnir u originalnom terminu”.


Fotografija preuzeta kao printscreen sa youtube-a

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here