petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Rubljov posle drame u pet setova do četvrtfinala Australijan opena

Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se u četvrtifnale Australijan opena nakon što je savladao Danca Holgea Runea. Posle borbe koja je trajala tri sata i 39 minuta Rubljov je slavio sa 3:2, po setovima 6:3 3:6 6:3 4:6 7:6 (11:9).

Za ovaj meč se može iskoristiti novinarska floskula da su zaslužili da prođu i jedan i drugi. Sve što tenis kao igra može da pruži viđeno je u ovom meču. Sjajni poeni, preokreti, neizvesnost i naravno drama.

Rubljov je dva puta bio u prednosti kada su setovi u pitanju, a na kraju je morao da spašava meč lopte. Rune je bio uporan, nije se predavao i po pravilu je pronalazio put do izjednačenja.

Meč je otišao u peti set u kojem je Rune propustio mnogo prilika. Imao je brejk prednost i vođstvo od 3:1 sve do trenutka kada je servirao za pobedu. U tom gemu ruka se stegla i izgubio je servis bez da je dobio poen. Drami ni tu nije bilo kraja. U super taj brejku Rune je imao prednost od 5:0 pa 7:3, no ni to nije bilo dovoljno. Rubljov je nekim čudom u tim trenucima pronalazio najbolje udarce i vraćao se u meč. Na kraju krajeva, na meč loptu kada je Rune servirao Rubljov je imao dosta sreće, jer je pri njegovom udarcu loptica udarila u sajlu i vratila se u Runeovo polje.

Rubljov je tako uz mnogo muke došao do četvrtfinala gde će igrati protiv boljeg iz duela Đoković/De Minor.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje