subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Rubljov prvi finalista u Dubaiju

Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se u finale turnira u Dubaiju. Rubljov je u polufinalu savladao Nemca Aleksandera Zvereva. Rezultat je bio 2:1, po setovima 6:3 7:6 (11:9).

Teška, ali mora se reći zaslužena pobeda za Rubljova koji je danas odigrao možda i najbolji meč ove nedelje. Prvi set je bio bas turbulentan. Rubljov je meč otvorio brejkom, a Zverev se relativno brzo vratio u četvrtom gemu. Peti gem je bio ključan za prvi set. Zverev je imao šansu da po prvi put povede, a desilo se to da je ispustio servis. To ga je potpuno uništilo, jer je Rubljov do kraja seta došao do novog brejka i samim tim seta.

Drugi set donosi dosta veću borbu. Serveri su radili fenomenalan posao. Igralo se gem za gem i u skladu sa tim pobednik drugog seta je rešen i taj brejku. I u taj brejku Rubljov je bio bolji igrač. U dva navrata je imao prednost od mini brejk, no Zverev se uvek vraćao. U igri nerava pri rezultatu 9-9 prvi je popustio Zverev. Rubljov je napravio još jedan mini brejk i nakon toga odservirao za pobedu.

Rubljov će u subotu za titulu igrati protiv boljeg iz duela Đoković/Medvedev.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje