sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Rud odbranio titulu u Ženevi

Norveški teniser Kasper Rud uspeo je da odbrani titulu na ATP turniru u Ženevi. Rud je u velikom finalu savladao Portugalca Žoaa Sousu rezultatom 2:1, po setovima 7:6 (7:3) 4:6 7:6 (7:1).

Dosta teža pobeda za Ruda nego što se očekivalo. Meč je počeo fenomenalno po Norvežanina, jer je napravio brejk u trećem gemu i poveo sa 3:1. Sve je bilo idealno do 10. gema kada je servirao za osvajanje prvog seta. Sousa u tom momentu pravi brejk i kasnije odvodi set u taj brejk. Ipak, Rud na suvi kvalitet uspeva da dobije prvi deo igre rezltatom 7:3.

Drugi set takođe donosi veliku borbu. Sousa nije posustajao, a na kraju je prvi došao do brejka u petom gemu koji je ispostaviće se bio dovoljan za izjednačenje.

Jako dobru igru iz drugog seta Portugalac je preneo u odlučujući set. Sousa je leteo kroz svoje gemove i polako preosio protisak na protivnika, koji je poklekao ponovo u petom gemu. Sousa je do desetog gema imao sve u svojim rukama, a onda uprskao. Strah od pobede je bio jači i Rud je uspeo da se vrati na 5:2 i kasnije kroz taj brejk dođe do velike pobede.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje